Θάνος Βερέμης στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Ερντογάν είναι ένας ελάχιστα μορφωμένος άνθρωπος που χρησιμοποιεί την ιστορία

Θάνος Βερέμης στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Ερντογάν είναι ένας ελάχιστα μορφωμένος άνθρωπος που χρησιμοποιεί την ιστορία

«Απευθύνεται στον κατώτερο παρανομαστή των ψηφοφόρων» εξήγησε ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

erntogan-arxeio-elada
Ως έναν ελάχιστα μορφωμένο άνθρωπο που κάνει χρήση της ιστορίας για τις εκλογές χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης.

«Απευθύνεται στον κατώτερο παρανομαστή των ψηφοφόρων, αυτή είναι η στρατηγική του για την ψήφο του λαού» είπε ο κ. Βερέμης στο
ΘΕΜΑ 104,6
με αφορμή την ανιστόρητη πρόκληση του Τούρκου προέδρου ο οποίος σε προεκλογική του ομιλία είπε ότι «τη Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες στρατιώτες».

«Όλοι ξέρουν ότι οι Τούρκοι κατέκαψαν τη Σμύρνη. Όποιος Τούρκος έχει διαβάσει έστω και ελάχιστη ιστορία, γνωρίζει. Αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει για τους οπαδούς του Ερντογάν» είπε ο κ. Βερέμης.

Αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός εξήγησε ότι «η Σμύρνη λεγόταν από τους Τούρκους "γκιαούρ Σμύρνη", η Σμύρνη των απίστων. Ήθελαν να ξεκαθαρίσουν τη Σμύρνη από το γκιαούρ στοιχείο, ήθελα να δείξουν ποιος ήταν ο αρχηγός εκεί γιατί μέχρι τότε η πλειοψηφία ηταν Έλληνες, Αρμένιοι και Δυτικοί Τούρκοι. Το μετάνιωσαν μετά γιατί έκαψαν το καλύτερο μέρος της πόλης και έπρεπε να το αποκαταστήσουν».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο «ευτυχώς για εμάς η Τουρκία είναι εξαιρετικά απομονωμένη και γι' αυτό έχει φτάσει στο απόγειο της λεκτικής προς το παρόν επιθετικότητάς της. Μόνο με τη Ρωσία τα πάει καλά γιατί τη συμφέρει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης