Νίκος Παππάς: Χρειαζόμαστε ενότητα δυνάμεων στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

pappas

«Ο κ. Κριμιζής είναι ένας έγκριτος επιστήμονας, αλλά σήμερα βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης 

«Ο κ. Κριμιζής είναι ένας έγκριτος επιστήμονας, αλλά σήμερα βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε ότι ο κ. Κριμιζής είχε ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό του ΕΛΔΟ και τη στιγμή που ο Οργανισμός ακόμα είναι υπό διαμόρφωση «μου έκανε εντύπωση η δήλωση για κακοδιαχείριση» τόνισε. Ο Νίκος Παππάς είπε ότι χρειάζεται ενότητα δυνάμεων στον ΕΛΔΟ τη στιγμή που σαν χώρα είμαστε στο στάδιο να πούμε ότι διαθέτουμε διαστημική πολιτική και έχουμε τους άξιους που θα την εφαρμόσουν.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για την κατασκευή μικροδορυφόρων από Έλληνες επιστήμονες, θέτοντας ακόμα μία φορά το ερώτημα προς τη πολιτική σκηνή για το αν διαφωνεί κάποιος με αυτό και για το αν οφείλει η χώρα να παράγει το δικό της διαστημικό υλικό και να μην αναγκάζεται να νοικιάζει, όπως γινόταν στο παρελθόν όταν «η διαστημική πολιτική της χώρας ήταν πλήρως παρατημένη». Τέλος, υπογράμμισε ότι η επίβλεψη του ΕΛΔΟ γίνεται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη Πολιτεία, καθώς δεν μιλάμε για μια ανεξάρτητη Αρχή αλλά για δημόσιο Οργανισμό και τόνισε ότι η ανάπτυξη δορυφορικών συστημάτων από τη χώρα μας θα δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους κλάδους της οικονομίας να αναπτυχθούν.

Μιλώντας για τον Hellas Sat ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επανέλαβε ότι με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες η δορυφορική πολιτική της χώρας ήταν στην απόλυτη εγκατάλειψη και τώρα με τη νέα σύμβαση έχει υπερτριπλασιαστεί η δυνατότητα της χώρας να χρησιμοποιήσει δορυφορικές υπηρεσίες που θα την βοηθήσουν σε πολλούς τομείς (άμυνα, περιβάλλον, κλπ).

Μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες και το γρήγορο ίντερνετ, ο Ν. Παππάς είπε ότι «εμείς κάναμε στρατηγική επιλογή όλους τους διαθέσιμους πόρους να τους διοχετεύσουμε στην αιχμή της τεχνολογίας» για να γίνει η χώρα συμβατή με τους στόχους και της ΕΕ στη συνδεσιμότητα.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι τις επόμενες μέρες έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κάλυψη των ‘'λευκών περιοχών'' της χώρας με τηλεοπτικό σήμα, προσθέτοντας ότι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν.

Μιλώντας για το σύστημα ψηφιακών υπογραφών στο Δημόσιο, ο Ν. Παππάς είπε ότι στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2018, το σύστημα να εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή και των πολιτών και των δημόσιων λειτουργών, και καταπολεμώντας ριζικά τα φαινόμενα διαφθοράς.

Μιλώντας για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών, ο Ν. Παππάς δήλωσε αισιόδοξος ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε ξανά τέτοιου τύπου τριβές και δυσκολίες (σ.σ. ξένη παραγωγή στο Σούνιο), καθώς έχει γίνει συνείδηση σε όλους η σημαντικότητα στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών.

«Η Ελλάδα θα μπει στον αστερισμό της κανονικότητας», ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ως προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και τις δεσμεύσεις της χώρας. Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση αυτή κατέβασε τα πλεονάσματα, προσθέτοντας ότι γίνεται κριτική από κάποιους που πλάσαραν ως σωτηρία την προληπτική γραμμή στήριξης, κάτι που τότε υποστηριζε και ο τωρινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας.

Ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της, έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής (κοινωνικό μέρισμα, μείωση ανεργίας κλπ), τονίζοντας ότι δεν «θα μπούμε από τη μία μέρα από την κόλαση στον παράδεισο». Σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν, (αύξηση κατώτερου μισθού, κοινωνική πολιτική κλπ), υπογραμμίζοντας ότι όσο καλύτερα είναι τα οικονομικά της χώρας, τόσο θα έχει δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης (συντάξεις κλπ).

Σχολιάζοντας τη θέση του ΔΝΤ ως προς το χρέος, ο Ν. Παππάς είπε ότι από την αρχή η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει ευρωπαϊκή λύση στο θέμα και πρόσθεσε ότι η θέση του Ταμείου για την αναδιάρθωση του χρέους θα ήταν χρήσιμη μόνο εάν το ΔΝΤ σοβαρέψει τους υπολογισμούς του. Ανέφερε, δε, ως καλύτερη λύση το λεγόμενο ‘'γαλλικό κλειδί'' τη ρήτρα ανάπτυξης στη ρύθμιση του χρέους. Κλείνοντας το θέμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε αντιευρωπαϊκή στάση τη θέση ότι με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα η Ελλάδα εξασφαλίζει καλύτερα επιτόκια. «Δηλαδή η Ευρώπη δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή χρηματοδότηση μιας χώρας - μέλους;» διερωτήθηκε ο Ν. Παππάς.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τη συμμαχία με τη Γαλλία, η οποία οφείλει να ενισχυθεί περαιτέρω. Μίλησε για καλούς όρους στη συμφωνία αναβάθμισης των F16, προσθέτοντας ότι πάμε σε μία κατάσταση όπου η Ελλάδα θα μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το διπλωματικό εκτόπισμά της για το συμφέρον της.

Μιλώντας για τον κυβερνητικό εταίρο της κυβέρνησης ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι «πολλοί ζουν με το όνειρο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «η ενότητα με τους ΑΝΕΛ έχει αποδόσει σε πολλούς τομείς» και χαρακτήρισε ειλικρινή τη μεταξύ τους σχέση.

Ο Ν. Παππάς για το ονοματολογικό επανέλαβε ότι η λύση που θα έρθει, θα είναι στο πλαίσιο πάγιων θέσεων της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, δηλώνοντας αισιόδοξος για την επίλυση του ζητήματος.

Τέλος, αναφερόμενος στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε κανείς πλέον δεν τολμά να μιλήσει για κλείσιμο του δημόσιου φορέα και έκανε λόγο για μια ΕΡΤ που κάνει μεγάλα τεχνολογικά βήματα προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο κοινό.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (11)

DSX

Νίκος Παππάς,απατεώνας διαστημικων διαστάσεων!!!

Τα λαμογια του διαστήματος

Αποφάσισε η ΕΕ να φτιάξει η κάθε χωρα μελος διαστημική υπηρεσία και βρηκαν τη ευκαιρία τα τρωκτικά τού συριζα να τρυπώσουν μέσα για να ροκανίσουν κονδύλια να την κάνουν δημόσιο τεμπελχανειο,και εκκολαπτηριο κρατιοδιαιτων κηφήνων

Τάσος

Ο κ. ΠΑΠΠΑΣ δημιούργησε την ελληνική ΝΑΣΑ, εκ των πραγμάτων δε το όνομα αυτής : ΜΑΣΑ.

ΝΙΚ

Κάντε κύκλο ρε, μόνο τους φάγαμε μέχρι τώρα.

Aμπεμπελελέκoυα

Ενότητα γιατί ρε "σύντροφε"; Που αν τολμήσω να πω ότι δεν θέλω στην χώρα μου τους παράνομους αλλοδαπούς αμέσως όλοι οι προοδευτικοί αντιρατσιστές του τόξου φιλελέδες με λένε φασίστα, ξενοφοβικό, ρατσιστή, άμυαλο χρυσαύγουλο... κι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΟΥΦΟ

ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ !! ΑΛΗΘΕΙΑ Κ ΠΑΠΠΑ Η ΝASA ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ''ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ '' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ?

ΝΙΚΟΣ

Οταν έρθει η άγια ώρα που θα ξεκουμπιστεί αυτός ο απατεώνας από την εξουσία, δέστε τον σ΄ένα δορυφόρο να κάνει πράξη το όνειρό του. Να γίνει ούφο και με την βούλα.

mendrinos

η δικαιοσύνη πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί σοβαρά με αυτον τον διευθαρμενο λούμπεν τυπακο τον Νίκο Παππά που όπου πάει δημιουργεί πρόβληματα

Los Bomboneros

Έχετε πολλά UFO στο κόμμα και μεγάλη ενότητα. Όλα κανονισμένα.

Μ.ΠΑΣΟΚ

Δεν ξερω και δεν με νοιαζει τι θα κανει η δεξια για την παρτη σου μετα τις καταγγελιες Κριμιζη .εμεις παντως θα το ψαξουμε .Το σκοπο τον αντιλαμβανεσαι λαμογιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

6
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

53
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

33
genimata

Οι εκλογές στην Ισπανία και στην Ελλάδα και οι ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας και αρχηγό του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ