Η ανάρτηση Θεοδωράκη στο Facebook για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

stavros-theodorakis

«Τι λένε λοιπόν οι 55 ακαδημαϊκοί;»

Με ανάρτηση του στο Facebook σήμερα το πρωί, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για το ζήτημα αναδοχής και υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, κάνοντας επίκληση σε ειδικούς ψυχολόγους.

«Ελπίζω μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση των 55 ψυχολόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, να σταματήσει η παραφιλολογία επί του θέματος. Αυτές οι υποθέσεις δεν είναι της αρμοδιότητας ούτε των κομματικών, ούτε των θρησκευτικών οργανώσεων. Προφανώς όλοι μπορούμε να έχουμε γνώμη αλλά οι αποφάσεις της πολιτείας – και της Βουλής – θα πρέπει να λαμβάνονται, αφού σταθμιστούν οι γνώμες των επαϊόντων.

Τι λένε λοιπόν οι 55 ακαδημαϊκοί;

- Ο ισχυρισμός ότι τα παιδιά ομοφυλόφιλων δεν αναπτύσσονται το ίδιο καλά σε σχέση με τα παιδιά ετεροφυλόφιλων, ΔΕΝ ευσταθεί.

- Η αυτοεκτίμηση, το άγχος, η κατάθλιψη, τα προβλήματα συμπεριφοράς, ΔΕΝ εξαρτώνται από τις σεξουαλικές επιλογές των γονέων.

- Η ανατροφή από ομοφυλόφιλους γονείς ΔΕΝ επηρεάζει μονοδιάστατα την ταυτότητα φύλου του παιδιού.

Οι επιστήμονες δηλαδή συμφωνούν ότι ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να είναι κατάλληλος και ικανός γονέας όσο και ένας ετεροφυλόφιλος. Λένε δηλαδή αυτό που εμπειρικά γνωρίζουμε όλοι. Υπάρχουν καλοί και κακοί γονείς. Αλλά δεν είναι οι καλοί ετερόφυλοι και οι κακοί ομοφυλόφιλοι.

Ας αλλάξουμε λοιπόν την συζήτηση.

Το θέμα ΔΕΝ είναι αν οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία.

Το θέμα είναι αν τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν ένα σπίτι και να μην αραχνιάζουν στα ιδρύματα.

Και αυτό το σπίτι η πολιτεία θα πρέπει να το επιλέγει με αυστηρά κριτήρια. Να εξασφαλίζει δηλαδή ότι το παιδί θα αναθραφεί σωστά, σωματικά και πνευματικά».
stavros_theodorakis_facebook_omofila

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Xr

Γνωρίζουμε πολλοί πλέον πώς έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στην Ψυχιατρική Εταιρεία των ΗΠΑ και τις άλλες ιατρικές ενώσεις. Καταρχήν γνωρίζουμε όλοι ότι πρόκειτιαι για συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών. Γνωρίζουμε ότι μετά από ανεπάλληλες ψηφοφορίες στην Ψυχιατρική Εταιρεία, της οποίας το 30% είναι ομοφυλόφιλοι, κατάφεραν τελικά, με απειλές εκβιασμούς, αφαιρέσεις αδείας σε ψυχιάτρους και άλλα φασιστικά καμώματα, να πετύχουν με οριακή πλειοψηφία να περάσει ότι η ομοφιλοφυλία δεν είναι νόσος. Στη συνέχεια με την ίδια πρακτική αυτό πέρασε και σε μερικές άλλες ενώσεις ιατρικές των ΗΠΑ. Πουθενά αλλού στον κόσμο φυσικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και φυσικά αυτό δεν είναι αποδεκτό από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Είναι σαν τις ιστορίες του Λιακόπουλου που τις πιστεύουν κάποιοι περιθωριακοί αλλά δεν είναι αποδεκτές από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα (τις εταιρείες των σιτορικών εν προκειμένω). Για αυτό και βλέπεις 55 "επιστήμονες" από Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο κ.λπ. να επικαλούνται την Ψυχιατρική Εταιρεία των ΗΠΑ.!!! Γιατί όχι την Ψυχιατρική Εταιρεία της χώρας τους; Μήπως δε βολεύει; Και γιατί όχι την Παγκόσμια Εταιρεία; Μήπως κι αυτό δε βολεύει; Προφανώς η παρέμβαση των 55 δεν είναι καθόλου επιστημονική, αλλά άκρως πολιτική, αφού διακοινώνουν αυτό που θέλουν και όχι αυτό που αποδεικνύεται. Είναι φασιστικό όμως γιατί παραπληροφορούν, εν γνώσει τους, και προπαγανδίζουν στον κόσμο ότι πρόκειται "για επιστημονική θέση", ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για άποψη. Ως επιστήμονες, γνωρίζουν την αμάθεια του κόσμου και την εκμεταλλεύονται. Κι αν αυτό δεν είναι αποτρόπαιο, τί άραγε είναι;

Dr pepper

Αυτες οι δηθεν "μελέτες" σε ποια στοιχεία βασίζονται απ την στιγμή που δεν έχουν μεγαλωσει ακομη παιδιά οι διάφοροι ομόφυλοφιλοι?Και ενταξει ας υποθέσουμε πως ενα ζευγάρι ομοφυλόφιλων είναι "σοβαροι" άνθρωποι (παράλογο) και ας πουμε καταφέρνουν να μεγαλωσουν ενα παιδί με συμβουλες ψυχολόγων κτλπ τι θα γίνει με την πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων που είναι ανωμαλοι,σουργελα και γεματοι με ψυχολογικά πρόβληματα?Οι οποίοι κατά 99.9% θα προσπαθησουν να περασουν την ανωμαλία τους στα παιδιά που θα εχουν υιοθετήσει για να μην μιλήσω για τους παιδεραστές διοτι ομοφυλόφιλια και παιδεραστια ειναι συγγενείς ψυχολογικές σεξουαλικές αρρώστιες,θα αναλαβει ο μίστερ Θεοδωράκης την ευθύνη?

Citizen

H χωρα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον πόλεμο και αυτοι ασχολούνται αν ειναι σωστο να δωθουν ορφανα παιδάκια σε ανώμαλους και εκφυλους σεξομανεις οπως ειναι οι ομοφυλόφιλοι οι οποίοι πανω απ όλα βάζουν την σεξουαλική τους ικανοποίηση και ευχαρίστηση.Μονο και μονο γι αυτο ΔΕΝ ειναι κατάλληλοι για γονείς,τα παιδιά τα θέλουν σαν αξεσουάρ,κατι σαν μοδάτα σκυλάκια

Ρίτα

55 ακαδημαϊκοί, όπως 40 ενωμένα εργοστάσια επίπλων. Υπάρχουν όντος οι ακαδημαϊκοί, αν ναι πως βρέθηκε η συνισταμένη άποψη τους? Απο συνέδριο ? Απο ακαδημαϊκή γκέι συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ ? Απο τι τέλος πάντων ?

Μ.ΠΑΣΟΚ

Να το ψηφισεις εσυ ρε .Εμεις παντως οχι.Και κατι αλλο που θα μαθεις ειναι οτι αξιολογουνται ολοι οι υποψηφιοι νυν βουλευτες απο τον λαο της παραταξης.Και εκεινος θα κρινει .

stp

Θοδωράκη διαβάζεις και ερμηνεύεις κατά πως σε συμφέρει. Ναι σωστά τα λένε οι ειδικοί. Μπορεί πραγματικά ένας άνδρας να είναι καλός πατέρας, μια γυναίκα να είναι καλή μητέρα. Να ξέρει το παιδί πως η γυναίκα που τον μεγαλώνει είναι η μητέρα, και ο άνδρας που τον μεγαλώνει ο πατέρας ακόμη και να δεν ζουν στην ίδια στέγη. Αν όμως ρε ρε φίλε πολυγνώστη , δυο μαντράχαλοι στο ίδιο σπίτι με δέκα κιλά αρχ..... ο καθένας μεγαλώνουν ένα παιδί ποιόν θα λένε μαμά ποιόν μπαμπά. Νομίζετε πως αυτό το παιδί δεν θα ντρέπεται να πεί στο σχολείο για τους γονείς του. Εδώ βλέπεις παιδιά να μην αισθάνονται καλά γιατί η μαμά είναι τριάντα χρονών , και ο μπαμπάς 80 , γιατί φαίνεται για παππούς. Αντε όλοι σούργελα δήθεν προοδευτικοί. Αυτό δεν είναι πρόοδος είναι μαυρίλα.

npg

Ο Θοδωράκης είναι το μεγαλύτερο λαμόγιο που έσπρωξαν τα ΜΜΕ, και τα πρόβατα ψηφοφόροι φάγανε το σανο τους. Είναι ένας τιποτας, ένας δημοσιογράφος του συστήματος. Στις επόμενες εκλογές θα πάει με το ΠΑΣΟΚ, γιατί με το ποτάμι στην κάλπη δεν θα βρει ούτε την ψήφο του. Αν είναι να ψηφίσεις αυτό το λαμόγια στις εκλογές, χίλιες φορες να ψηφίσεις τα αλλα τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ.......

T

29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip. Προφανώς ο Θεός έκανε λάθος. Ευτυχώς όμως το αντελήφθησαν οι 55. Ευεργετικές αυτές οι δημοσιεύσεις. Έτσι ξέρω ποιούς ΔΕΝ θα ψηφίσω ΠΟΤΕ.

Καρκαμπούνας

Μέχρι ο κ. Ποταμάκης να μου βρει παράδειγμα στην φύση όπου 2 ομόφυλα θηλαστικά υιοθετούν ένα μικρό όταν χαθούν οι γονείς κάποιου μικρού, εγώ θα ανεφέρομαι σε αυτό το έκτρωμα που παν να ψηφίσουν ως "παραφύση νόμο"

Karkampounas

Μέχρι ο κ. Ποταμάκης να μου βρει παράδειγμα στην φύση όπου 2 ομόφυλα θηλαστικά υιοθετούν ένα μικρό όταν χαθούν οι γονείς κάποιου μικρού, εγώ θα ανεφέρομαι σε αυτό το έκτρωμα που παν να ψηφίσουν ως "παραφύση νόμο"

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Καταγραφη111

Αρχικά μου είπε ότι το θέμα της Συμφωνίας θα έρθει μετά τις εκλογές - Μετά με διαβεβαίωνε ότι θα έρθει τον Μάρτιο είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξη του στη Βεργίνα τηλεόραση -  Κάλεσε τον Ζουράρι να σκεφθεί πολύ καλά την απόφαση που θα λέβει- Νέα σφοδρή επίθεση στον Νίκο Κοτζιά