Κοτζιάς: Αιτία προβληματισμού η αγορά των S-400 από την Τουρκία

0000kotzias

Αναφορά του υπουργού Εξωτερικών και στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στη γειτονική χώρα

Τον προβληματισμό του υπουργείου Εξωτερικών για την αγορά πυραύλων S-400 αλλά και για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη γείτονα χώρα εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οπως σημειώνει ο κ. Κοτζιάς, «η αγορά πυραύλων S-400 από την Τουρκία αποτελεί αιτία προβληματισμού μεταξύ πολλών συμμαχικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ενώ η εξέταση του θέματος συνεχίζεται, καθώς η διαδικασία προμήθειας του εν λόγω πυραυλικού συστήματος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Αναφορικά με την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι «τα τελευταία 15 χρόνια, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν επισημάνει σε όλα τα διεθνή fora τους κινδύνους που απορρέουν από την κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία, λόγω υψηλής σεισμικότητας της Μ. Ασίας».

Ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζει ότι και στην περίπτωση της Τουρκίας πρέπει να διασφαλιστεί η χρήση της πυρηνικής ενέργειας για αποκλειστικά ειρηνικό σκοπό προσθέτοντας: «Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα της κατασκευής εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία και, ειδικότερα, το θέμα των προδιαγραφών ασφαλείας των σχεδιαζόμενων εγκαταστάσεων, όπως αυτής ορίζονται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την Euratrom και την Ομάδα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Πυρηνικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dimosko

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr - Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,9%, έναντι 18,2% του ΣΥΡΙΖΑ  - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής - Δυσπιστία για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ - Τι λένε οι ερωτηθέντες για οικονομία και Σκοπιανό

8
papakwsta_gerovasili

«Ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη υπερασπίζεται μετά πάθους, σε συνέντευξή της, τον νόμο Παρασκευόπουλου, η υφιστάμενή της υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα, ζητά την κατάργησή του» δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος

13
lebe

Οι εικόνες που είδαμε δεν προάγουν την δημοκρατία στη χώρα μας, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων  για την αυτόφωρη διαδικασία σε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

tous

«Είναι διαφορετικό να μιλάς για άποψη, να εκφράζεις γνώμη, να μεταφέρεις γεγονότα και να αποδεικνύεις κι είναι διαφορετικό – καλυμμένος πίσω από ιδιότητα να καταγγέλλεις, στα όρια της συκοφαντίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τοσουνίδης

12