ΑΝΕΛ: Είμαστε αντίθετοι στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

2514477

«Κυρίαρχο και πρωτεύον είναι το δικαίωμα του παιδιού και της σωστής ψυχικής και σωματικής ανάπτυξής του» είπε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου - Υποστήριξε ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως δεν είναι καλές οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον τ/σ Σκάϊ ερωτηθείσα για τη «διαφορετική εικόνα που εκπέμφθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό 'Αμυνας Φώτη Κουβέλη για την υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες» απάντησε ότι με την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος «τοποθέτησε τα πράγματα στη βάση που έπρεπε» καθώς είπε ότι «έγινε μια συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κατά την οποία εξετάστηκε η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων της χώρας για την άμυνα της χώρας».

«Αν έρθει η ώρα να υπάρξει κάποια απόφαση, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός 'Αμυνας ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι ανοιχτός σε ενημέρωση των κομμάτων, τα οποία αντί να προβαίνουν σε δηλώσεις και προσπάθειες εκμετάλλευσης των θεμάτων αυτών θα έπρεπε να ζητούν επίσημη ενημέρωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως δεν είναι καλές οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Αναφορικά με την επιβολή τελικά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι η αύξηση αυτή κατόπιν διαπραγμάτευσης «πήρε μια εξαίρεση για τα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές». «Είναι γνωστό ότι η χώρα όσο βρισκόταν υπό μνημονιακό καθεστώς δεν μπορούσε να ασκήσει ιδιόκτητη οικονομική πολιτική. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας ήταν συγκεκριμένες από τις οποίες βγαίνουμε με αυτή τη συγκυβέρνηση φέτος το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε ότι οι ΑΝΕΛ από θέση αρχής θεωρούν πως κυρίαρχο και πρωτεύον είναι το δικαίωμα του παιδιού και της σωστής ψυχικής και σωματικής ανάπτυξής του όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα και η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε συνεπείς σ' αυτό το θέμα. Ανάλογη θέση πήραμε για το σύμφωνο συμβίωσης και στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, όπου είχαμε τονίσει ότι προέχει το δικαίωμα του παιδιού. Εμείς - κι εγώ προσωπικά - σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε ενήλικα να αποφασίζει για το πώς θέλει να ζει. Ο καθένας προφανώς έχει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Το παιδί όμως δεν επιλέγει τους γονείς του. Εκεί πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διατάξεις του Συντάγματος περί οικογένειας και ανάπτυξης του παιδιού όσο και στις αντιλήψεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα, ότι όντως πρέπει να γίνει συζήτηση για το πως διαβιούν και μεγαλώνουν τα παιδιά στα ιδρύματα και για το πως η Πολιτεία μπορεί να στηρίζει το έργο των ιδρυμάτων και να προστατεύσει αυτά τα παιδιά, αλλά «είναι άλλο να προχωρούμε με τέτοια άλματα σε αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια».

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε αντίθετοι στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, παρότι είναι κάτι διαφορετικό από την υιοθεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τις καταγγελίες και την παραίτηση του Στ. Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «ο αρμόδιος υπουργός έδωσε κατηγορηματικές διευκρινίσεις γι' αυτό το θέμα, είπε ότι ο ΕΛ.Δ.Ο δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος και είναι σε διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Ο κ. Κριμιζής είναι ένας διεθνούς κύρους επιστήμονας, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά στον οργανισμό συμμετέχουν και άλλοι αξιόλογοι επιστήμονες. Όσο για τις καταγγελίες του κ. Κριμιζή στην επιστολή του ήταν ασαφείς».

Επίσης, χαρακτήρισε «θλιβερή» την εικόνα ενός άνδρα που πάτησε στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη παίζοντας το κομπολόι του.

Τέλος, ερωτηθείσα αν καλύπτει τους ΑΝΕΛ η αντιμετώπιση της ομάδας «Ρουβίκωνας» απάντησε «θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με καλύτερο τρόπο. Δεν μπορεί να επιτρέπονται τέτοιες εικόνες».

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Βαλεντίνη

Εσείς ΑΝΕΛ , τι ζευγάρι είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ ; Ακόμη δεν κατάλαβα....... ανώμαλο πάντως...

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΧΩ 2010 ΓΑΠ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ,2012 ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ,2015 ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΩΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ, ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ?

Ελένη

Ρίχτε την κυβέρνηση, ο κόσμος δεν μασάει χοντρό καπακίες. Θα σας στερήσουμε τα τροφεία πολυτελείας που απολαμβάνετε σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Φάε λάδι .....

Συνέπεια, ήθος, αξιοπρέπεια... Ανεξάρτητοι Έλληνες!....... Στα τέσσερα μαζί σου δεν με χαλάει μανταμίτσα .......

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Απο όταν "συγκατοικησαμε" στα πιο σημαντικά θέματα αντίθετοι ήσασταν, αλλά στο τέλος σας "βάζαμε" μυαλό. Άλλο που δεν θέλατε κι όλας, για το "καλό" της χώρας, βεβαίως βεβαίως....

ΑΝ.όητοι ΕΛ.εεινοί

Είμαστε επίσης και αντίθετοι στο να πέσει η κυβερνησάρα μας και να χάσουμε την κουτάλα. Συνεπώς πάλι θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά. Θα πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλα!

ηνιοχος 2018

μεσα σε αυτη την βαρκα εισαι μοναχη και τραβας το κουπι μονη χωρις ανελ και εξω απ τη βουλη.

Καμμένοι απο τα μνημόνια

Γιατί ρε παιδιά όχι σε αυτήν την ανωμαλία του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που οι λοιπές που ψηφίσατε δεν σας πείραξαν καθόλου. Δηλαδή οι συριζοανέλ είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλξ. Κοροϊδεύετε τον κόσμο αστείοι σαλτιμπάγκοι, αν διαφωνούσατε μπορούσατε να ρίξετε την κυβέρνηση.

είμαστε ολιγον έγγυος

.....

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ?

οχι συντροφε

υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι ανεξάρτητοι που ξέρουν ότι δεν ξαναβλέπουν Βουλή και φοβάται μην χάσουν τα εφτά χιλιάρικα μηνιατικο αμα πέσει η κυβέρνηση και γενουν εκλογές.Και οι ((δικοι μας )) Θεοδωρακης δημαριτες κλπ δημοκρατικές δυνάμεις του (Νέο)Δημοκρατικου κινήματος (συνδι)αλλαγης βοηθούν ( ευτυχώς )να μην πέσει η κυβέρνηση και μα μη χαλάσει το εθνικιστικολαηκηστικο ίματζ των καμένων,θυμάσαι τότε που αγωνίζονταν με τον αρχηγό;Το ποτάμι σε γυρίζει πίσω;Το χρονοντούλαπο της ιστορίας;Ποιος πστης το άνοιξε το γμμενο το χρονοντούλαπο και γύρισε το ποτάμι πίσω;Που πήγαν οι λαοθαλασες;Κρα κρα κρα παλιοπστη σοσκωτα φωναζουν τώρα τα πράσινοπροσκοπακια.Θυμασαι σύντροφε την ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία με τη γρονροκορη Γερασιμίδου που έλεγε συνεχώς θα φύγω και θα παω στην αστραλια και όταν πήγε στην Αυστραλία της στελνανε γράμμα που κατέληγε ,((όνειρα κάνουμε για σας και κάπου κάπου κλαίμε));

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ (ΝΕΟ)ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΙΡΝΩ ΣΑΝ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΟ.ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΜΑΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟ.ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΜΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

airplane_venez

Σύμφωνα με πηγή από τη Βενεζουέλα, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο δεύτερος υπουργός επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη που έφθασαν στην Ελλάδα - Το ίδιο κανάλι κάνει λόγο και για επαφές της κυβέρνησης Τσίπρα με συνεργάτες του Γκουαϊδό

3
mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

78
4751682

«Ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

27