Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. τα επόμενα χρόνια

Mitsotakis-seb

Στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός εθνικού στόχου με σύμπνοια στην κεντρική κατεύθυνση της χώρας

Πρώτη πολιτική προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ, στα αμέσως επόμενα χρόνια, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» που διοργανώνει ο ΣΕΒ
 και φέρνει στο δημόσιο διάλογο τα συστατικά ενός προγράμματος επενδυτικών μεταρρυθμίσεων.

Σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν συνδέει τις επενδύσεις με τα θετικά οφέλη για την κοινωνία που σημαίνει όμως, όπως υπογράμμισε, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας γι΄αυτό - συνέχισε ο ίδιος - είναι επιβεβλημένοι οι υψηλοί ρυθμοί υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου επενδύσεων.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης και ανέφερε ότι απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό σε μια επταετία. Για να έρθουν οι επενδύσεις - δήλωσε - χρειάζεται αποφασισμένη κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει τις επενδύσεις ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί «διστακτικά και μαγκωμένα».

«Τίποτα δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί έχοντας τις επενδύσεις ως πρώτη προτεραιότητα», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι το δικό του κυβερνητικό σχήμα θα λειτουργεί με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς αλλά και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα επιλέγονται από το κράτος.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν πολλά πεδία που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους επενδυτές. Όπως είπε η Ελλάδα είναι φτηνή ως προς την αξία τη γης, ως προς το εργατικό δυναμικό - εξαιρώντας τις ασφαλιστικές εισφορές - κι έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της, ότι είμαστε μέλος της ΕΕ, είμαστε πρώτη πύλη εισόδου για την Κινα και την Ινδία και αύριο για τις χώρες της Αφρικής, υπάρχει εργατικό δυναμικό που θέλει να ξεφύγει από την κρίση, η χώρα μας προσφέρει σταθερότητα, και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, ενώ υπογράμμισε τη σημασία να λειτουργεί ακομμάτιστα η δημόσια διοίκηση.

Ειδικότερα για τη δημόσια διοίκηση ανέφερε ότι οι επενδυτές θα δουν με προσοχή τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, αν ακολουθείται αξιοκρατία στις επιλογές προσώπων ή αν ακολουθείται κατανομή θέσεων σε φίλους και γνωστούς. Αυτά τα πληρώνει και σήμερα η χώρα, όπως είπε, από μία κυβέρνηση που ήρθε διαφημίζοντας ότι φέρνει το νέο αλλά συνεχίζει τα λάθη του παρελθόντος.

Ο εύκολος διαχωρισμός που στηρίχθηκαν οι πολιτικές διαφοροποιήσεις του 20ου αιώνα έχει ξεχαστεί και οι καλές επιχειρήσεις είναι αυτές που προσέχουν το προσωπικό τους, προσελκύουν στελέχη και για να σταματήσει η μερική απασχόληση θέλουμε επενδύσεις που να προσφέρουν καλές θέσεις εργασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το που θα επικεντρωθεί η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε σε μια σειρά οριζόντιων μέτρων. Έκανε λόγο για ένα οριζόντιο πλαίσιο, το οποίο σχετίζεται με την επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα.

"Αυτό αφορά στην ίδια τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Αφορά σε οριζόντια φορολογικά και αδειοδοτικά μέτρα. Αφορά στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Αυτές είναι οριζόντιες πολιτικές. Από εκεί και πέρα η Νέα Δημοκρατία έχει συγκροτημένο σχέδιο σε σημαντικούς τομείς. Όπως η μεταποίηση και η βιομηχανία. Πρέπει να το λέμε ανοιχτά ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρα παροχής υπηρεσιών. Έχει και μεταποιητική βάση. Τι χρειάζεται περισσότερο η βιομηχανία; Χρειάζεται φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια. Χρειάζεται μεγαλύτερη διευκόλυνση ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Χρειάζεται συγκέντρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους χώρους. Χρειάζονται και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Για εμάς η μεταποίηση και η βιομηχανία είναι κλάδος πρώτης προτεραιότητας", σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός εθνικού στόχου με σύμπνοια στην κεντρική κατεύθυνση της χώρας. Η ισχυρή Νέα Δημοκρατία ισοδυναμεί με πολιτική σταθερότητα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: "στη δική μας συμφωνία αλήθειας με την επιχειρηματική κοινότητα είμαστε ξεκάθαροι. Θα μειώσουμε τη φορολογία, θα σας δώσουμε κίνητρα. Περιμένουμε από εσάς να επενδύσετε, να σέβεστε τους εργαζόμενους και το περιβάλλον", πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου ανέφερε ότι η Κύπρος είχε στόχευση μακροχρόνια για να προσελκύει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Διοτι για να πάει ένας επενδυτής σε οποιαδήποτε χώρα πρέπει να νοιώσει σταθερότητα και ότι είναι φιλική επενδυτικά και αυτό το οποίο έχει υπολογίσει θα ισχύει σε βάθος χρόνου.

Ο Θεόδωρος Φέσσας πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών επεσήμανε ότι χρειάζεται να καλυφθεί το ποσό της αποεπένδυσης των ετών της κρίσης και για να γίνει αυτό πρέπει να δοθεί έμφαση στις ιδιωτικές επεδύσεις, δηλαδή, θα πρέπει να αναλάβει δράση το κράτος και να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

Στα εργαλεία που βοηθούν τους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια άσκησης επενδυτικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ο Μιχάλης Μασουράκης επικεφαλής οικονομίας του ΣΕΒ. Όπως είπε στα άμεσα που πρέπει να γίνουν είναι να μειωθεί στο ένα τρίτο μέσα στα αμέσως στα επόμενα χρόνια η επιβάρυνση των διοικητικών κα φορολογικών βαρών και της γραφειοκρατίας, να επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης και να υπάρξει διπλασιασμός επενδύσεων στην καινοτομία καθώς και να τεθούν οι βάσεις για ψηφιοποίηση οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

είναι μαθημένα τρωκτικά...

Όταν ο Μητσοτάκης λέγει για "δική μας ξεκάθαρη θέση" εννοεί 100% βρώμικη θέση και με διαπλοκή 100%.... Παλιά μου τέχνη κόσκινο και μάλιστα με τα ίδια υλικά.....Τους έλλειψε πολύ η κουτάλα και γαβγίζουν και αδημονούν για αν την ξαναπιάσουν στα αδηφάγα χέρια τους.... Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο λαό...που ούτε κουταλάκι δεν θα τους ξαναδώσει διότι και με αυτό τη ζημιά θα την κανουν,μαθημένοι ως παμφάγα, λαίμαργα και αχόρταγα όντα που δεν αφήνουν ούτε κόκκαλο στον ελληνικό λαό..

θεπρωτος

Οχι ουτε κοκακλο .....μην υπερβαλεις . Δεν βλεπεις ποσους εχουν στειλει στους καδους απορριματων ???? ( για κοκαλα .... τους στειλανε , για το καλο ....!!! τους για να μην μεινουν νηστικοι .... )

2019 - ταύτα λέγω υμίν

2019 – ταύτα λέγω υμίν Τι μας λέει τώρα ο εκπρόσωπος του σάπιου συστήματος επί δεκαετίες για να παραπλανήσουν και πάλι τον λαό; Πιστεύουν ότι δε γνωρίζει ο λαός ότι στο παρελθόν τα έργα στην Ελλάδα γίνονταν με συνεχείς και αλόγιστους δανεισμούς και που καταχρέωσαν τη χώρα και την κατέστρεψαν οικονομικά; ότι στις πριν τα μνημόνια εποχές οι πραγματικές επενδύσεις δεν ξεπέρασαν τα 3 δις ευρώ; ότι από το 2009 - 2014 η χώρα μας έχασε το 25% του εθνικού της πλούτου(!!!!!!) και μας έριξαν στο γκρεμό οι κλέφτες και οι απατεώνες; Και τώρα που τα γιγάντια σκάνδαλά τους διερευνώνται από την Δικαιοσύνη, όπου τα έστειλε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να ξεβρωμίσει κάποτε ο τόπος από τα λαμόγια και τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, βγαίνει ο Κούλης , πανικοβλημένος και για να εκτρέψει αλλού την κοινή γνώμη, και μας λέει άκουσον! άκουσον! ότι θα φέρει 100δι επενδύσεις!!!!!.Όταν σε προμνημονιακές εποχές οι επενδύσεις στη χώρα μας δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 3 δις αυτός ξιφουλκεί για 100 δις !!!!!!!! Μωραίνει ο Θεός ον βούλεται απολέσαι... Και οι εποχές που τα δάνεια έρχονταν με νταλίκες στην Ελλάδα αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί κι αυτές τις νταλίκες πληρώνει και θα πληρώνει για πολύ ακόμα ο ελληνικός λαός που οι ομοϊδεάτες του μαζί με το ΠΑΣΟΚ ξεφόρτωναν λάθρα πολλά φορτία και σε καλά φυλασσόμενες κρυψώνες, με αποτέλεσμα να μας καταστρέψουν οικονομικά και ξενίτεψαν 620 χιλιάδες νέους μας, και μάλιστα τα πιο δυνατά μυαλά. Ας του βάλουν λοιπόν φίμωτρο του Κούλη διότι ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι και σε ποιο κόμμα καταστροφής ανήκει. Υ.Γ. Και επειδή για τα σκάνδαλά τους μιλάει για σκευωρία ας το εμπεδώσει καλά ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη από κοινού πλέον με το F.B.I. τα ερευνούν πολύπλευρα και σε βάθος. Και το πόρισμα της Δικαιοσύνης που θα βγεί μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού(δεκάδες χιλιάδες οι σελίδες και νά συνεχώς νέα στοιχεία στέλνει το F.B.I.μέχρι να εξιχνιαστούν τα πάντα και πλήρως) αναμένεται να είναι καταπέλτης για τους φερόμενους ως ενόχους. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ορκίστηκαν να πάνε την υπόθεση της διαφθοράς μέχρι τέλους, όσο και να προσπαθούν να τους σταματήσουν, να τους διαβάλλουν, να τους λασπολογούν, όσο και να προσπαθούν να τους διασπαάσουν καθημερινά...Είναι ανίκητοι και λάσπη δεν τους κολλάει. Γι αυτό και ο Κούλης φοβισμένος και κατώτερος των περιστάσεων ων παρλάρει συνεχώς και περί άλλα τυρβάζει ..Είναι πολύ λίγος και αξιοθρήνητος. Ταύτα λέγω υμίν.

Maria

Τι έχει απομείνει στην Ελλάδα, μετά την εποχή Τσίπρα, που έχει υποθηκεύσει/ξεπουλήσει ολόκληρη την περιουσία του δημοσίου-αεροδρόμια-λιμάνια-μαρίνες-αγρούς-βοσκοτόπια-κτίρια-στρατόπεδα-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ-ΟΣΕ-κτλ για τα επόμενα 99 χρόνια, που να κοστίζει 100.000.000.000 ευρώ; Αν δε μας το πει από τώρα ο κύριος Μητσοτάκης, κάποιοι μπορεί να τον αποκαλέσουν λαϊκιστή, και να μην πιστέψουν στις εξαγγελίες του.

Αυτα ειναι

τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ........των κυβερνησεων ....ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . Τι παρελαβε ο Τσιπρας ??????? Ενα χρεωμενο κρατος 450 δις . Βγαλε τις τσιμπλες ....απο τα ματια , ξεστραβωσου .

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η ΝΔ παρεδωσε το Σεπτεμβρη του 2009 στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδη στους Αριστερους του Συριζα με το αλλο τους ονομα τοτε, μεγεθος Οικονομιας 240 δις, Χρεος 296 δις, Ανεργια 7%, Αναπτυξη 7% και ελαχιστες λαθροεισροες και μεταναστευση νεων μας Εξω. Και τωρα επι Τσιπρα, εχουμε συρικνωση της Οικονομιας στα 170 δις Χρεος 340 δις Ανεργια 24% Αναπτυξη 1,3% Λαθρομεταναστευση στο κοκκινο,Ξενιτεμενους νεους μας 500 χιλιαδες, τις μισες συνταξεις και μισθους απο ο,τι ειχαμε εκεινη την εποχη της ΝΔ, αλλα και τη μιση γενικα αξια υλικη και ηθικη, απο ο,τι ειχαμε τοτε! Και επιτηρηση και ξεπουλημα για 100 χρονια κλπ κλπ... Και τολματε και μιλατε αχρηστοι Συριζανεληδες;; Ντροπη σας! Οσο για τα μνημονια μαθετε οτι αριστεροι με το Γιωργακη μας εβαλαν σε αυτα και αριστεροι με τον Τσιπρα μας κρατουν μεσα σε αυτα! Ποτε με ΝΔ δεν ειχαμε οικον. κριση, αλλα αντιθετα ειχαμε παντα θεαματικη Αναπτυξη! Το ιδιο θα συμβει και με τον Μητσοτακη, υγιης Αναπτυξη με Επενδυσεις,εστέ βεβαιοι,ειναι νομοτελειακο!

450 δις χρεος

απο τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ .και το χρεος του τσιπρα , ειναι αποτελεσμα των 450 δις .Διοτι πολυ απλα .....οταν εισαι χρεωμενος στην τραπεζα δντ ... και δεν μπορεις ....να πληρωσεις ....η τραπεζα σε ξανα δανειζει ΑΛΛΑ ........, σου ανεβαζει την δοση και το επιτοκιο ......κοπανε .

maraflicka

Mα φιλτατε Κυριακο, Με το συμπαθιο δηλαδη ! ποιος γνωστικος βαζει χερι στου Κροκοδιλου το στομα ? ΟΙ σημερινες προδιαγραφες ελκιουν μονον τριτοκοσμο.

@

Σε κομμουνιστικες χωρες δεν υπαρχουν επενδυσεις..υπαρχουν κυβερνησεις απλα που σωζουν τους λαους τους..μπεεεεεεεε

Πόπη

Υπάρχουν και κάτι δεξιοί ψηφοφόροι που βελάζουν αντί να μιλούν.

m59

Την επόμενη 100 ετία θα έρθουν οι επενδύσεις ,επειδή η διεθνής κοινότητα θα πιστέψει εσένα!! όλε!!!!! ενώ τον τσίπρα δεν τον πιστεύει, επειδή υποστηρίζει και προσπαθεί έστω να κρατήσει τα προσχήμτα και τα δικαιώματα των εργαζομένων ,ενώ εσύ θα τα ισοπεδώσεις όλα σαν αντιστάθμισμα των περικοπών της φορολογίας των επιχειρήσεων. Δηλαδή ως συνήθως θα τα πάρεις από τους φτωχούς και θα τα δώσεις στους επιχειρηματίες. Ξεχνάμε δηλαδή 8ωρα, υπερωρίες, αργίες, συλλογικές συμβάσεις,δώρα,επιδόματα,όρια ηλικίας σύνταξης κλπ δηλαδή θα έχουμε επενδύσεις τύπου Νιγηρίας ,μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας, με κατοίκους σχεδόν στα όρια διαβίωσης του ζωικού βασιλείου!!! Ασε ρε Μητσοτάκη τα σάπια, μια ζωή έχεις χεσμένους τους πολίτες αυτής της χώρας και τους μόνους που υποστηρίζεις απαράβατα και νομοτελειακά είναι οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες της διαπλοκής ,της μίζας και της ρεμούλας που σε τροφοδοτούσαν και ακόμη σήμερα και συντηρούν το κόμμα σας και τους παρατρεχάμενους. Για τα 200 μύρια που χρωστάς δεν λες κουβέντα και πας να την σκαπουλάρεςι και να τα χρεώσεις στους συνταξιούχους με διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια που εφευρίσκετε εκεί στην Πειραιώς. Ο κοσμάκης δεν ξεχνά τι αφήσατε πίσω σας, εσείς και το πασοκ ,εκτός μερικούς ομόσταυλους σας ,που εξαιτίας των συμφερόντων τους, σας σιγοντάρουν ασύστολα , ελπίζοντας το θαύμα που δεν πρόκειτε να έρθει ποτέ!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αν ειχαμε το Μητσοτακη αντι του Τσιπρα, ουτε μνημονια θα ειχαμε σημερα ουτε οικονομικη υφεση,αλλα θα μεγενθυνονταν η οικονομια μας, θα λιγοστευε το Χρεος, θα επεφταν τα ποσοστα ανεργιας, και θα αρχιζαν να επανακαμπτουν οι νεοι μας απο το Εξωτερικο. Να, οπως στην Ιρλανδια,Πορτογαλια,Ισπανια,Κυπρο κ.ά. που ειχαν σαν κι εμας δυσκολιες και μνημονια,οπως ολος ο ευρωπαικος Νοτος αλλωστε, αλλα ευτυχως γι αυτους, δ ε ν ε ι χ α ν Τ σ ι π ρ α ! Τι δηλαδη καλυτεροι ειναι ολοι αυτοι οι Λαοι απο τους Ελληνες;;

Chris

Μάθανε ότι πηδιόμαστε, πλάκωσε και ο Κούλης.!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Τι άλλο θα ακούσουμε και εγώ δεν μπορώ να φαντασθώ από αυτόν τον Κούλη!! Μα να μην υπάρχει ένας έλληνας πολιτικός σοβαρός τέλος πάντων!! Αν ακούσεις τι λένε όλοι τους από τον Σημίτη Σαμαρά, Παπανδρέου και βάλε και πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στην κυβέρνηση, απογοητεύεσαι τελείως. Οι πολιτικοί σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου λένε ψέματα και κάνουν τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονται, αλλά οι δικοί μας εδώ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σε όλους τους τομείς. Όλη αυτή η βρώμα πρέπει να ξεκαθαρίσει, αλλά πότε και ποιος θα το κάνει δεν ξέρω.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οταν μιλαει για Οικονομια ενας καταληψιας σχολειων, αεργος, κλπ,ο Τσιπρας, και μιλαει και ενας μαιτρ της Οικονομιας των καλυτερων Πανεπιστημιων του Κοσμου κλπ ο Μητσοτακης, φυσικα και πρεπει να ακουσεις τον ε ι δ ι κ ο ,το Μητσοτακη. Διαφορετικα θα εχουμε τα αποτελεσματα που βιωνουμε σημερα με τους Τσιπροκαμμενους: Να ειμαστε η μοναδικη Χωρα σε κριση και σε μνημονοια, ενω ολοι οι αλλοι γυρω μας, σεργιανιζουν χαλαρα παιζοντας και γελωντας, στις Αγορες!Εμπέδωσέ το επιτελους: Αχρηστος δεν ειναι ο χαρισματικος ελληνικος Λαος, αλλα ο ξενοκινητος Τσιπρας!

100 δις

σε δυο δοσεις , των 50 , η σε μια ?????

Πήγασος

Ο Κούλης γνωρίζει ότι εάν ο Τσίπρας ολοκληρώσει το Μνημόνιο θα τελειώσει πολιτικά αφού αμφισβητούσε ότι δεν χρειαζόταν περισσότερη λιτότητα και επεδίωκε τη συσπείρωση των Ευρωπαϊστών με το φόβο της δραχμής. Επομένως αυτός αποκάλυψε το σκάνδαλο της Novartis για την εξόντωση πολλών μεγάλων πολιτικών πλην Καραμανλικών ώστε να εκβιαστεί η Ευρώπη ότι αν δεν ρίξει τον Τσίπρα αρνούμενη κούρεμα χρέους, έξοδο στις αγορές, λήξη εποπτείας και άρση των capital controls, τότε η έρευνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Κούλης θα προχωρήσει και θα κυριαρχήσουν οι Καραμανλικοί, στερώντας από την κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ που θα θελήσουν να επαναπατριστούν προκαλώντας πολιτική αστάθεια. Οι Καραμανλικοί έχουν καλύτερες σχέσεις με ΗΠΑ και Ρωσία και χειρότερες με Ευρώπη από κάθε άλλο πολιτικό φορέα. Οπότε η Ευρώπη παύει να είναι συνεργάσιμη στις μεταρρυθμίσεις και κόβει τις προσφυγικές ροές χωρίς πιέσεις σε Τουρκία για να πέσει γρήγορα ο Τσίπρας και να προλάβει ο Κούλης να πάρει την εξουσία κλείνοντας την υπόθεση Novartis που αυτός άνοιξε πριν αλώσουν τη Νέα Δημοκρατία οι Καραμανλικοί που φοβάται η Ευρώπη ότι θα της πάρει την Ελλάδα αλλάζοντας συμμαχίες. Επίσης ο Κούλης εμπόδισε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απειλώντας τους ότι δεν θα πιέσει τη Φώφη να συγκυβερνήσει μαζί του και θα προτιμήσει συνεργασία με Χρυσή Αυγή αν δεν ρίξουν τον Τσίπρα και με τον καιρό ο Κούλης χάσει ψήφους και ανεβεί η Φώφη παύοντας να είναι δεκανίκι. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να φέρει επενδύσεις αλλά σίγουρα θα θίξει πολλούς που για χάρη του Κούλη κόβουν τη ρευστότητα από την Ελλάδα όσο κυβερνά ο Τσίπρας για να μην ενωθεί η Χρυσή Αυγή με τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές όσο ανέρχεται το Κίνημα Αλλαγής. Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα επειδή αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές και δεν θέλει να συγκεντρωθούν στην Τουρκία ενώ η Ευρώπη έπαυσε ακαριαία να δέχεται πρόσφυγες όπως εδώ και χρόνια, οδηγώντας Ελλάδα και Τουρκία που πρωταγωνίστησαν στο προσφυγικό σε σύγκρουση χωρίς να παίρνει υπεύθυνη στάση περιμένοντας τον Κούλη, ενώ αν δεν πέσει ο Τσίπρας σύντομα Ρωσία και ΗΠΑ ετοιμάζονται με Καραμανλή ή Χρυσή Αυγή να στήσουν μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια που οδηγούν κατευθείαν σε Τρίτο Παγκόσμιο, κάτι που η Τερέζα Μέι εκμεταλλεύεται στη διπλωματική διαμάχη που ξεκίνησε με τον Πούτιν για να κερδίσει ψήφους απέναντι στον αναδυόμενο Κόρμπιν, όσο η παγίωση Τραμπ ευνοεί τον Καραμανλή και τη Χρυσή Αυγή ενώ ο Ομπάμα ήταν πιο διπλωμάτης με Τουρκία και υπέρ των προσφύγων, στηρίζοντας με άμεσες παρεμβάσεις την Ευρωπαϊκή ενότητα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_omilia_art

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

1
4783900

Μιλώντας στη Λιβαδειά ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να αντιπαραβάλλουν και να συγκρίνουν τα ευρωψηφοδέλτια ενώ για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σκωπτικά «από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος»

3
kinal_synedriasi

Δευτέρη θητεία στη θέση του γραμματέα για τον Χριστοδουλάκη - Καμίνης, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος και  Όθωνας οι πρώτοι στο Πολιτικό Συμβούλιο. Γεννηματά: Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί

101
prosfyges_anaxwrisi_art

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε τους 60 μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα από εχθές «να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία» - Τελικά συμφώνησαν και αποχώρησαν

267