Μήνυμα Μητσοτάκη από τη 114ΠΜ του σμηναγού Μπαλταδώρου: Δεν πρόκειται να μπούμε σε λογικές ανταλλαγής

Μήνυμα Μητσοτάκη από τη 114ΠΜ του σμηναγού Μπαλταδώρου: Δεν πρόκειται να μπούμε σε λογικές ανταλλαγής

Για άλλη μια φορά ζήτησε από την Τουρκία «να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας»

kyriakos-tanagra-1
Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απαντώντας στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».

Παράλληλα για άλλη μια φορά ζήτησε από την Τουρκία «να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι στην 114 Πτέρυγα Μάχης υπηρετούσε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του όταν κατέπεσε το Mirage-2005 ανοιχτά της Σκύρου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με τους αξιωματικούς τους οποίους και συνεχάρη για το έργο τους και ενημερώθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν το καθήκον τους.

Πλάνα από την αεροπορική βάση στην Τανάγρα δημοσίευσε στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας:
Κλείσιμο
Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο.

Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».


mitsotaksi-tanagra-new2
mitsotaksi-tanagra-new3
mitsotaksi-tanagra-new4

kyriakos-tanagra-2
mitsotaksi-tanagra-new
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης