Κουρουμπλής: «Η Σαμοθράκη είναι νησί με εθνικό ρόλο και σημασία»

Κουρουμπλης

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι στο Θερμά υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια αξιοποίησής του για περισσότερες χρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η τουριστική

«Η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αισθανθούν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης ότι δεν ζουν σε μια ξεχασμένη περιοχή», δεσμεύθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και υπογράμμισε ότι η Σαμοθράκη είναι νησί με εθνικό ρόλο και σημασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανοιχτή συνάντηση που είχε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης με τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά, Γιώργο Καΐση και Δημήτρη Ρίζο, ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το διάλογο με τους φορείς του νησιού, σημείωσε ότι τα έργα υποδομής στο νησί πρέπει να γίνουν με προοπτική και δεσμεύτηκε ότι το λιμάνι στην Καμαριώτισσα θα είναι ανθεκτικό, θα δέχεται πλοία μέχρι 130 μέτρα και κρουαζιερόπλοια, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη χρηματοδότησή του.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι στο Θερμά υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια αξιοποίησής του για περισσότερες χρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η τουριστική. Για το θέμα των συγκοινωνιών και των διασυνδέσεων ανέφερε ότι «με επιμονή στη συνεργασία βρέθηκαν λύσεις και ότι το υπουργείο παραμένει ανοιχτό για περαιτέρω βελτιώσεις». Είπε ακόμα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ότι ακόμα και πολιτικοί από άλλους χώρους αναγνωρίζουν την αλλαγή που έχει γίνει στην ακτοπλοΐα, ότι είναι δυνατή η υπογραφή συμβάσεων με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα και ότι θα μεταφέρει στο ΣΑΣ τα αιτήματα για νέα δρομολόγια, όπως και ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα για τη σύνθεση των πληρωμάτων.

Στη συνάντηση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, παρόντες ήταν, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας. Συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαλατόμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μ.ΠΑΣΟΚ

[...] [...] ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ.

ΑΑ

Γελοίος... είναι τόσο "σημαντική" η Σαμοθράκη ώστε τη θυμήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ante-tsip

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος» αναφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού 

doxiadis_tatsopoulos

«Ήταν ο πρώτος πνευματικός άνθρωπος που κατηγόρησε τόσο ξεκάθαρα και με τέτοια δριμύτητα τη Χρυσή Αυγή» γράφει ακόμη ο Απόστολος Δοξιάδης, απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον Πέτρο Τατσόπουλο ότι πήγε σε «ακροδεξιό κόμμα»