Ο Κοντονής εγκαινίασε δημοτικό σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου

kontonis_main01

 Ο υπ. Δικαιοσύνης επισκέφθηκε, επίσης, την αγροτική φυλακή Τίρυνθας, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ συνομίλησε και με κρατουμένους

Δημοτικό Σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ επισκέφθηκε τις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας και το δικαστικό μέγαρο του Ναυπλίου.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Κοντονής, υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης ως πυλώνα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο και αναφέρθηκε στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών στις φυλακές, όπως είναι η δημιουργία 3 Δημοτικών και 4 σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε 7 φυλακές, οι υποτροφίες που δίνονται σε κρατουμένους από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των κρατουμένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τα προγράμματα κατάρτισης και άθλησης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντονής ενέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι «η προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση στον τομέα της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι τεράστια και ήδη έχει αποδώσει καρπούς» και προσέθεσε:

«Θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση που παραλάβαμε στα σωφρονιστικά καταστήματα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν εκτός ελέγχου, με δεκάδες καταδίκες της χώρας, εικόνα που ανατρέψαμε πλήρως και για το λόγο αυτό έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια από διεθνείς οργανισμούς.

Σήμερα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να εμπεδώνονται στις φυλακές. Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι να δίνουμε στους κρατουμένους όλα τα εφόδια ώστε να μην επανέρχονται σε καθεστώς παραβατικότητας. Με τέτοιου είδους δομές πετυχαίνουμε τον στόχο μας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στις φυλακές Ναυπλίου, στο χώρο όπου λειτουργεί το δημοτικό σχολείο, φιλοξενείται και πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας από την ΕΠΑΝΟΔΟ, ενώ παραδίδονται μαθήματα θεάτρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, επανέλαβε ότι επίκειται η υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων για ένταξη στο ΕΣΥ των μονάδων υγείας στις φυλακές, ενώ αναμένεται και η τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε την αγροτική φυλακή Τίρυνθας, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κρατουμένους.

Η επόμενη επίσκεψη του, ο Κοντονή ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθύνοντες των δικαστηρίων της πόλης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, καθώς και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας των δικαστηρίων.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΝΙΚ

Πανεπιστήμιο εγκληματικότητας να κάνεις τριτοκοσμικέ υπουργέ. Να τους διδάξετε και δεοντολογία, είναι απαράδεκτο οι μπουκαδόροι να σκοτώνουν και έτσι να έρχεται σε δύσκολη θέση ο προστάτης των εγκληματιών Αλέξης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papas_ar

«Προδώσατε τη Μακεδονία», «πουλήστε τα όλα» άκουσε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής σε χωριό του δήμου Παιωνίας - Τρεις κι ο κούκος στη βραδυνή εκδήλωση στο Κιλκίς αν και την καθυστέρησαν μια ώρα ελπίζοντας σε μεγαλύτερη προσέλευση

xaritsis-xriso

Το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία για το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή - Για «διάταξη Κουντουρά» κάνει λόγο η ΝΔ - Πυρά της αντιπολίτευσης και για τις προεκλογικές προσλήψεις

pap12

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε, ότι παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα επιδρούσε αρνητικά στην απασχόληση, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας

Pappas_kilkis

Δείτε βίντεο από την προσέλευση του Νίκου Παππά στο χώρο της εκδήλωσης το βράδυ και φωτογραφίες από την άδεια αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση - Τρεις κι ο κούκος στην εκδήλωση - Παρά την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περίπου πενήντα άτομα έδωσαν «το παρών» 

1
pap0

Δείτε φωτογραφίες από την άδεια αίθουσα - Παρά την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περίπου πενήντα άτομα έδωσαν «το παρών» - Οι διοργανωτές καθυστέρησαν κατά μια ώρα την εκδήλωση με την ελπίδα να μαζέψουν κόσμο

29