Ο Κοντονής εγκαινίασε δημοτικό σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου

kontonis_main01

 Ο υπ. Δικαιοσύνης επισκέφθηκε, επίσης, την αγροτική φυλακή Τίρυνθας, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ συνομίλησε και με κρατουμένους

Δημοτικό Σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ επισκέφθηκε τις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας και το δικαστικό μέγαρο του Ναυπλίου.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Κοντονής, υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης ως πυλώνα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο και αναφέρθηκε στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών στις φυλακές, όπως είναι η δημιουργία 3 Δημοτικών και 4 σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε 7 φυλακές, οι υποτροφίες που δίνονται σε κρατουμένους από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των κρατουμένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τα προγράμματα κατάρτισης και άθλησης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντονής ενέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι «η προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση στον τομέα της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι τεράστια και ήδη έχει αποδώσει καρπούς» και προσέθεσε:

«Θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση που παραλάβαμε στα σωφρονιστικά καταστήματα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν εκτός ελέγχου, με δεκάδες καταδίκες της χώρας, εικόνα που ανατρέψαμε πλήρως και για το λόγο αυτό έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια από διεθνείς οργανισμούς.

Σήμερα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να εμπεδώνονται στις φυλακές. Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι να δίνουμε στους κρατουμένους όλα τα εφόδια ώστε να μην επανέρχονται σε καθεστώς παραβατικότητας. Με τέτοιου είδους δομές πετυχαίνουμε τον στόχο μας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στις φυλακές Ναυπλίου, στο χώρο όπου λειτουργεί το δημοτικό σχολείο, φιλοξενείται και πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας από την ΕΠΑΝΟΔΟ, ενώ παραδίδονται μαθήματα θεάτρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, επανέλαβε ότι επίκειται η υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων για ένταξη στο ΕΣΥ των μονάδων υγείας στις φυλακές, ενώ αναμένεται και η τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε την αγροτική φυλακή Τίρυνθας, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κρατουμένους.

Η επόμενη επίσκεψη του, ο Κοντονή ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθύνοντες των δικαστηρίων της πόλης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, καθώς και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας των δικαστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΝΙΚ

Πανεπιστήμιο εγκληματικότητας να κάνεις τριτοκοσμικέ υπουργέ. Να τους διδάξετε και δεοντολογία, είναι απαράδεκτο οι μπουκαδόροι να σκοτώνουν και έτσι να έρχεται σε δύσκολη θέση ο προστάτης των εγκληματιών Αλέξης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paxatouridis

Με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συνδέει ο δήμαρχος Περιστερίου το χρόνο δημοσιοποίησης της υπόθεσης της παραπομπής του σε δίκη για ανακρίβειες στις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

alex

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα ζήτημα που χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα - Πρότεινε δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου, καθώς και τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας -  «Εργαζόμαστε για τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις», δήλωσε για το Brexit

11
axtsioglou2

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση για τον κατώτατο μισθό αποτελεί ορόσημο για τον κόσμο της εργασίας – «Ο νέος ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός θα θεσπιστεί τον Ιανουάριο του 2019»

3
kotzias-german-ypex_main01

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή μετά τα τέλη Γενάρη – Υποστήριξε ότι η Συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές

53