Ο Κοντονής εγκαινίασε δημοτικό σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου

Ο Κοντονής εγκαινίασε δημοτικό σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου

 Ο υπ. Δικαιοσύνης επισκέφθηκε, επίσης, την αγροτική φυλακή Τίρυνθας, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ συνομίλησε και με κρατουμένους

kontonis_main01
Δημοτικό Σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ επισκέφθηκε τις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας και το δικαστικό μέγαρο του Ναυπλίου.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Κοντονής, υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης ως πυλώνα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο και αναφέρθηκε στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών στις φυλακές, όπως είναι η δημιουργία 3 Δημοτικών και 4 σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε 7 φυλακές, οι υποτροφίες που δίνονται σε κρατουμένους από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των κρατουμένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και τα προγράμματα κατάρτισης και άθλησης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντονής ενέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι «η προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση στον τομέα της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι τεράστια και ήδη έχει αποδώσει καρπούς» και προσέθεσε:

Κλείσιμο
«Θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση που παραλάβαμε στα σωφρονιστικά καταστήματα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν εκτός ελέγχου, με δεκάδες καταδίκες της χώρας, εικόνα που ανατρέψαμε πλήρως και για το λόγο αυτό έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια από διεθνείς οργανισμούς.

Σήμερα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να εμπεδώνονται στις φυλακές. Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι να δίνουμε στους κρατουμένους όλα τα εφόδια ώστε να μην επανέρχονται σε καθεστώς παραβατικότητας. Με τέτοιου είδους δομές πετυχαίνουμε τον στόχο μας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στις φυλακές Ναυπλίου, στο χώρο όπου λειτουργεί το δημοτικό σχολείο, φιλοξενείται και πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας από την ΕΠΑΝΟΔΟ, ενώ παραδίδονται μαθήματα θεάτρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, επανέλαβε ότι επίκειται η υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων για ένταξη στο ΕΣΥ των μονάδων υγείας στις φυλακές, ενώ αναμένεται και η τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε την αγροτική φυλακή Τίρυνθας, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κρατουμένους.

Η επόμενη επίσκεψη του, ο Κοντονή ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθύνοντες των δικαστηρίων της πόλης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, καθώς και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας των δικαστηρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης