Οι κυβερνητικοί βουλευτές είπαν «όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου για tweet κατά του Θεοδωράκη

Οι κυβερνητικοί βουλευτές είπαν «όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου για tweet κατά του Θεοδωράκη

Η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε πως το ενδεχόμενο αδίκημα του κ. Καμμένου τελέστηκε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων

kameno-theodroaks-vou
Επιχειρήματα που προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις μηχανεύονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απορρίψουν δικογραφίες και αιτήματα άρσης ασυλίας που καταφθάνουν στην Βουλή και αφορούν τον κ. Πάνο Καμμένο. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας του κοινοβουλίου η κυβερνητική πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, λειτουργούσε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων όταν ανάρτησε στο twitter σχόλιο κατά του επικεφαλής του Ποταμιού που ανέφερε: «Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;».

Κλείσιμο


Η επίμαχη ανάρτηση προκάλεσε την μήνυση του κ. Θεοδωράκη κατά του κ. Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση διαβιβάστηκε στην Βουλή και η επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε σήμερα για να εισηγηθεί αν πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία του προέδρου των ΑΝΕΛ. Ωστόσο, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε πως το ενδεχόμενο αδίκημα του κ. Καμμένου τελέστηκε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας όπως ήταν το εισαγγελικό αίτημα αλλά αντιθέτως πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Με τον τρόπο αυτό παρείχαν πλήρη κάλυψη στον υπουργό Άμυνας και συγκυβερνήτη καθώς είναι σχεδόν απίθανο να ζητήσει η αντιπολίτευση την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την εν λόγω υπόθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης