Στο Καστελόριζο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Καστελόριζο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Θα εγκαινιάσει στο Καστελόριζο τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης που θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως

tsipras_arxio
Ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει στο Καστελόριζο τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης που θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως.

Πρόκειται για ποσότητα που θα υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Στο νησί υπήρχε μια μονάδα η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ανάδοχη εταιρεία ενώ τοποθετήθηκε και μια καινούργια, σύγχρονης τεχνολογίας.

«Το Καστελόριζο θα γίνει πλέον ένα νησί υδατικά αυτόνομο και δεν θα εξαρτάται από τη μεταφορά νερού με πλοίο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μίλησε επίσης για ένα καθοριστικό βήμα που έγινε στο νησί για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και την επίτευξη για πρώτη φορά αυτάρκειας πόσιμου νερού αλλά και περιορισμού του κόστους του ανά κυβικό, περίπου στο 1/5 της τιμής που πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο, ως τώρα, για την μεταφορά του νερού με το πλοίο υδροφόρα.

«Πλέον η αναπτυξιακή αυτή παρέμβαση δίνει τη δυνατότητα στο νησί του Καστελόριζου να οραματιστεί μία ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις και όχι σε πήλινα πόδια» υπογράμμισε ο κ.Σαντορινιός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης