Ευρωβουλή: Ψήφισμα για την καταχρηστική κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ευρωβουλή: Ψήφισμα για την καταχρηστική κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με το σχέδιο του ψηφίσματος, που υπογράφουν όλες οι πολιτικές ομάδες, η κράτηση είναι καταχρηστική γιατί δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες - Θα ζητηθεί η απελευθερωσή τους

ellinis-statiotikoi
Συνδυασμένες πιέσεις στον Ερντογάν 
και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ασκεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την Τετάρτη θα συζητηθεί το ψήφισμα που χαρακτηρίζει καταχρηστική την κράτησή τους, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ούτε καν το κατηγορητήριο. 

Στόχος είναι να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην πατρίδα μας, τόνισε ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Στο επικείμενο ψήφισμα του
Κλείσιμο
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε: «Το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων θα είναι κόλαφος για τις τουρκικές αρχές, θα ζητά την απελευθέρωση των δύο παιδιών μας και θα εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρακτική των τουρκικών αρχών να κρατούν ομήρους έχει εξοργίσει βουλευτές από όλες τις πτέρυγες και όλες τις χώρες, οπότε η καταδίκη της Τουρκίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Το κλίμα για τη γειτονική χώρα έχει επιβαρυνθεί και από την αύξηση των προσφύγων, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης