Αναστασιάδης: Συζητήσαμε με ευθύτητα και πραότητα με τον κ.Ακιντζί

Αναστασιάδης: Συζητήσαμε με ευθύτητα και πραότητα με τον κ.Ακιντζί

Ο Κύπριος Πρόεδρος επανέλαβε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη την πρόθεση της Ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που είχαν μείνει

akintzi
Με ευθύτητα και πραότητα συζήτσαν τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και την προοπτική της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά το δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι επανέλαβε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη την πρόθεση της Ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που είχαν μείνει.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε τις δικές του θέσεις αν και δεν απέκλεισε την προοπτική.Α Αναφορικά με την πιθανότητα διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων, μεταξύ ελευθέρων και κατεχόμενων περιοχών, ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου αναμένεται να παραδοθεί το οδόφραγμα Δερύνειας και περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου εκείνο της Λεύκας - Απλικίου.

Νωρίτερα, ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι οι δύο ηγέτες είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση δύο ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια "ανοικτή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων".

Μετά το τετ-α-τετ, όπως ανακοινώθηκε, οι δύο ηγέτες είχαν δείπνο με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ , Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης