Κίνημα Αλλαγής: Πολιτική αυτονομία, ενότητα και ανανέωση, οι τρεις στόχοι που έθεσε η Κεντρική Επιτροπή

fofis

Δεν είμαστε δεδομένοι για κυβέρνηση, εκλογικό νόμο και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεμήνυσε η Γεννηματά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική αυτονομία, η στρατηγική των συμμαχιών και οι εσωκομματικές ισορροπίες μεταξύ των ιδρυτικών κομμάτων και κινήσεων κυριάρχησαν στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά έθεσε ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ,  προοπτική που  είναι συνυφασμένη όπως είπε με την προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη μέρα. Μια διακυβέρνηση που θα πρέπει να σηριχθεί στη συνεργασία και την εθνική συνεννόηση και όχι στις διχαστικές λογικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που συγκροτούν μέτωπα. 
fofimesa

Δεν είμαστε δεδομένοι για κυβέρνηση, εκλογικό νόμο και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεμήνυσε η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, επέμεινε στην πρωτοβουλία της για αναθεώρηση του Συντάγματος και καθησύχασε και όσους ανησυχούν για τα εσωκομματικά λέγοντας ότι «δεν πάμε σε ΠΑΣΟΚ-plus». 

Το ερώτημα «τι είναι το Κίνημα Αλλαγής; 'Όχι τι λέμε εμείς ότι είμαστε. Τι εισπράττουν οι πολίτες ότι είμαστε» έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας. Και έδωσε την απάντηση: «'Ολα αυτά πρέπει να προσδιοριστούν. Να αποκτήσουμε σαφή ταυτότητα. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να υπάρξει ως τέτοιο όταν δικαιολογεί τον τίτλο του. 'Οταν δείξει αποτελεί Κίνημα κι όταν η Αλλαγή δεν είναι σύνθημα αλλά ριζοσπαστικό πρόγραμμα».

«Ας γίνει κατανοητό ότι η αντίθεση της εκλογικής μας βάσης να συμμετέχει ένα στέλεχος μας μετά τις εκλογές ως υπουργός σε μια κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ισοδύναμη με την αντίθεση της να συμμετάσχουν τα στελέχη μας σε Κυβέρνηση υπό τη ΝΔ. Ας παραμερίσουν λοιπόν κάποιοι το άγχος της μελλοντικής τους υπουργοποίησης σε κυβερνήσεις άλλων» σημείωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Στην πολιτική συμμαψιών αναφέρθηκε ο Θόδωρος Μαργαρίτης: «Το επιχείρημα με την κριτική περί ίσων αποστάσεων υποκρύπτει την αμφισβήτηση της αυτονομίας του Κινήματος Αλλαγής σε ανταγωνιστική βάση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η πολιτική συμμαχιών δεν είναι προκαταβολική επιλογή. Προυποθέτει προγραμματικές κατευθύνσεις και πολιτικούς συσχετισμούς. Σε αυτή τη γραμμή δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παράλληλες εκφωνήσεις». 

«Κίνημα σημαίνει στόχευση, κρίσιμη μάζα και οργάνωση. Αποδείχθηκε ότι υπάρχει το δεύτερο, προχωράμε στο τρίτο αλλά πρέπει να κάνουμε σαφές και διακριτό το πρώτο. Το ποιοι είμαστε» σημείωσε ο  Βασίλης Κίτσιος, εκπρόσωπος του «Δικτύου Ανανέωση». 

Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στο ΒΗΜΑ εξήγησε του λόγους: «Δεν ασχολούμαι με τα οργανωτικά ζητήματα και τις εσωκομματικές δραστηριότητες. Βλέπω όμως ότι αυτό που επιτεύχθηκε με τη διαδικασία άμεσης εκλογής επικεφαλής, με σημαντική συμμετοχή πολιτών, αποδυναμώνεται με την επικράτηση μιας παλαιοκομματικής πρακτικής διακανονισμών «κορυφής» και παραγοντισμών. Φτάσαμε έτσι σε ένα Συνέδριο χωρίς εκλεγμένους συνέδρους, σε μια Κεντρική Επιτροπή και σε μια Εκτελεστική Γραμματεία με μέλη διορισμένα από τα πρόσωπα που κλήθηκαν να συγκροτήσουν το Πολιτικό Συμβούλιο πριν το Συνέδριο αλλά παραμένουν και μετά ως μόνιμη κατάσταση. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στην Ένωση Κέντρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960, χωρίς φυσικά να κάνω σύγκριση με τις προσωπικότητες εκείνης της εποχής. Αυτές οι συνεχείς οργανωτικές «διευθετήσεις» επηρεάζουν τον πολιτικό λόγο, την αξιοπιστία, τη στρατηγική ευκρίνεια και τη δυναμική του σχήματος. Δεν έχω, συνεπώς, να συνεισφέρω κάτι ως ένα από τα μέλη αυτού του σώματος. Συνεισφέρω ό,τι μπορώ ως μέλος της μιας από τις δυο Κοινοβουλευτικές Ομάδες του σχήματος.»

Κατόπιν εισήγησης της προέδρου του νέου φορέα η Κεντρική Επιτροπή επικύρωσε την επιλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη για τη θέση του γραμματέα. Με αναλογικό χαρακτήρα συγκροτήθηκε και η εκτελεστική επιτροπή.


Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι απλώς ένας οργανωτικός φορέας που δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες. Δεν δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε οργανωτικές δομές ή εκλογικά ποσοστά. Είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που στόχο έχει να μπορέσει να εκφράσει και πάλι τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, τη διαχρονική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης». 

xristodoulakis

Η σύνθεση της ΕΕ του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

Πρόεδρος - Γεννηματά Φώφη
Γραμματέας - Χριστοδουλάκης Μανώλης
Ανδρουλάκης Νίκος - Π.Σ
Θεοχαρόπουλος Θανάσης - Π.Σ
Θεοδωράκης Σταύρος - Π.Σ
Καμίνης Γιώργος - Π.Σ
Παπανδρέου Γιώργος - Π.Σ
Αναστασοπούλου Ολυμπία
Αντωνίου Τόνια
Βαρδακαστάνης Γιάννης
Βλάχος Παναγιώτης
Γκαρής Γιώργος
Γραμματικάκης Γιώργος
Ελενόπουλος Γιώργος
Ζαρμπαλάς Σωτήρης
Καββαθάς Γιώργος
Καιλή Εύα
Καζά Γωγώ
Καρχιμάκης Μιχάλης
Κατσικαρέλης Λευτέρης
Κεγκέρογλου Βασιλης
Κίτσιος Βασίλης
Κορακίδης Οδυσσέας
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουντούρη Χριστίνα
Καπετανγιάννης Βασίλης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λάμψα Πωλίνα
Λοβέρδος Ανδρέας
Μαργαρίτης Θόδωρος
Μαυρωτάς Γιώργος
Μειμάρογλου Γιάννης
Μενδώνη Λίνα
Μπατζελή Κατερίνα
Μπίστης Νίκος
Μπιτζάνης Κώστας
Μπουλμπασάκος Γιώργος
Όθωνας Μανώλης
Παγκάλου Έφη
Πανταζής Κώστας
Παπαδάκη Λίνα
Παπαθανάση Αφροδίτη
Παραστατίδης Στέφανος
Πολυζωγόπουλος Χρήστος
Πρωτόπαπας Χρήστος
Ράπτη Συλβάνα
Ρέππας Δημήτρης
Σαχινίδης Φίλιππος
Σκανδαλίδης Κώστας
Σπυρόπουλος Ανδρέας
Σπυροπούλου Ντίνα
Στοιμενίδης Ανδρέας
Τούντας Γιάννης
Τσιόδρας Δημήτρης
Χατζησωκράτης Δημήτρης
Χρηστίδης Παυλος
Χρυσοχοίδης Μιχάλης

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΑΓΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ?ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ?ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ?ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣ ΣΥΝΕΝΑΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕς ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥ 2010-2012 ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ 2010-2014,ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΣΕ ΨΕΥΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΥΤΟΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ 89 ΕΙΧΑΜΕ.

Πρώην ΠΑΣΟΚΟΣ

Αξιοπρεπής αποχώρηση ΟΛΩΝ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν, επί δεκαετίες, και πτώχευσαν την πατρίδα!! Είναι ιστορική ανάγκη να ομολογήσουμε την ευθύνη για την οδύνη της κοινωνίας οκτώ χρόνια τώρα !! Μη το τυραννάμε άλλο. Τι ΚΙΝΑΛ, ΤΡΥΛ και ΑΡΙΕΛ ;; Στο σπίτι τους οι παλιοί ! ΟΛΟΙ!!

το

Πρωην πασοκ πεστο αλλου φιλε.Τα παραμυθια εκει που σε πιστευουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nea-dimokratia-emvlima

«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ψεύδεται δημοσίως ισχυριζόμενος ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η Νέα Δημοκρατία, έδωσε πρόσβαση και στους ανασφάλιστους πολίτες στα νοσοκομεία», αναφέρει η Πειραιώς 

22
4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

7
stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

8
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

87
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

51