Κουμουτσάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Στόχος της επίθεσης η αποτροπή μελλοντικής χρήσης χημικών όπλων

Κουμουτσάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Στόχος της επίθεσης η αποτροπή μελλοντικής χρήσης χημικών όπλων

Εάν είχε γίνει δεκτή η πρόταση για έρευνα από ανεξάρτητους φορείς του ΟΗΕ δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ

giorgos-koumoutsakos
«Υπάρχει προσπάθεια της συριακής ηγεσίας να κατεβάσει τους τόνους και επιβεβαιώνει πως οι επιθέσεις που έγιναν είναι πραγματικά χειρουργικές και σε συγκεκριμένους στόχους, που κατά την άποψη ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας σχετίζονται με την παραγωγή χημικών όπλων. Επομένως αν μπορούσαμε να κάνουμε μία αξιολόγηση, οφείλουμε όλοι να ξεκινήσουμε μία καταδίκη των χημικών όπλων» είπε για την επίθεση στη Συρία ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ήταν μία ατυχής στιγμή του ΟΗΕ που μία πρόταση για την έρευνα από ανεξάρτητους φορείς του ΟΗΕ για να δουν τι έγινε στη Γούτα δεν έγινε δεκτή. Η πρόταση των ΗΠΑ, έτυχε της υποστήριξης των κρατών μελών της Συμβουλίου Ασφαλείας, η πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή. Αν είχε γίνει δεκτή αυτή η πρόταση τότε δε θα ήμασταν εδώ που είμαστε» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Μία πιθανή κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία έκρηξη στην περιοχή και σε μία ανάφλεξη. Μία τέτοια ανάφλεξη θα οδηγούσε στη δημιουργία μίας νέας μεγάλης προσφυγικής ροής και αυτό θα δημιουργούσε ασφυκτικό κλίμα για τη χώρα μας γιατί είμαστε το πρώτο ευρωπαϊκό σύνορο σε αυτές τις ακτές»  συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Μακρόν, Μέι, ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι επίθεση επιβολής αλλαγής καθεστώτος. Είναι επίθεση για να αποτραπεί κάθε είδους μελλοντικής επίθεσης με χημικά όπλα» κατέληξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κλείσιμο


Σε γραπτή του δήλωση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε: «Η καταδίκη κάθε χρήσης χημικών όπλων, πόσω μάλλον κατά αμάχων, είναι απερίφραστη. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών. Η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Όπου τελικώς δεν υιοθετήθηκε μια συγκεκριμένη πρόταση, παρά το ότι είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τώρα χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Κάτι που θα είχε απρόβλεπτες, μακροχρόνιες και διευρυμένες αρνητικές συνέπειες. Ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης