Ελβετική εφημερίδα προβλέπει: Ο Τσίπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές αμέσως μετά την έξοδο από το πρόγραμμα

tsipras-koumoundourou

«Δεν θα τηρήσει την υπόσχεσή του για εξάντληση της τετραετίας - Θα αξιοποιήσει την αναμενόμενη ώθηση στη δημοτικότητά του για να κάνει πρόωρες εκλογές» αναφέρει η συντηρητική ελβετική εφημερίδα «Νeue Zuricher Zeitung»

«Οποιος προφήτεψε σύντομη ζωή για την κυβέρνηση της Ελλάδας διαψεύδεται. Ιδεολογικά ευέλικτος και γνώστης της τακτικής ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τον περίεργο συνασπισμό του από το 2015 διά μέσω κρίσεων και σκανδάλων», γράφει η συντηρητική ελβετική «Νeue Zuricher Zeitung» (NZZ).

H εφημερίδα της Ζυρίχης, αφού αναφέρει το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, την παραίτηση Αντωνοπούλου/Παπαδημητρίου, τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους και τη δύσκολη συνεννόηση των κ. Καμμένου και Κοτζιά στο θέμα αυτό, προσθέτει ότι «εν τούτοις σε σχέση με τις ρήξεις του πρώτου μισού της θητείας του (Τσίπρα), τα σημερινά προβλήματα ωχριούν».

Η NZZ αφού κάνει μια αναδρομή στην εποχή Βαρουφάκη και την αποχώρηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνει: «το ότι ο Τσίπρας παραμένει αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται μόνο στην απουσία σοβαρών διεκδικητών της ηγεσίας. Ακόμα και οι εσωκομματικοί επικριτές του αναγνωρίζουν ότι ο χαρισματικός νεαρός πολιτικός είναι σε θέση να κινητοποιήσει τις μάζες».

Αν και τίποτα δεν παραπέμπει άμεσα σε ρήξη στον συνασπισμό, συνεχίζει η συντηρητική ελβετική εφημερίδα, παρατηρούνται τελευταία αβρότητες με την κεντρο-αριστερή ομάδα «Κίνημα αλλαγής» και επισημαίνει πως «Αθηναίοι οιωνοσκόποι πιθανολογούν ότι ο Τσίπρας αναζητά με αυτόν τον τρόπο εναλλακτικούς εταίρους σε συνασπισμό».

«Η έκκληση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές ακούγεται λιγότερο δυνατά από πριν. Ο Μητσοτάκης, αν και είναι ένας εύγλωττος μόνιμος επικριτής του πρωθυπουργού, αντιπαλεύει τα σοβαρά βάρη του παρελθόντος. Ο πρώην υπουργός για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και γιος ενός συντηρητικού πρωθυπουργού απαξιώνεται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως εκπρόσωπος εκείνου του κατεστημένου το οποίο μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα χρέους. Στους συντηρητικούς προσάπτουν επίσης το σκάνδαλο Novartis. Πολυάριθμοι κορυφαίοι πολιτικοί της ΝΔ κατηγορούνται για χρηματισμό από την ελβετική πολυεθνική. Αν και οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και δεν έχουν παρουσιαστεί έως τώρα ενοχοποιητικά στοιχεία, η υπόθεση προκαλεί ζημιά στη φήμη του παραδοσιακού κόμματος», παρατηρεί η NZZ.

«O Tσίπρας θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πραγματικό πλεονέκτημα το καλοκαίρι. Οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και το ότι (η έξοδος) δεν θα συνδεθεί με ένα τέταρτο πρόγραμμα διατηρούνται ακέραιες. Αυτό δεν θα σήμαινε το τέλος των επώδυνων μεταρρυθμίσεων, αλλά ο Τσίπρας θα μπορούσε να θριαμβολογήσει ότι απελευθέρωσε την Ελλάδα από την "δουλεία" των δανειστών μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Το ότι ο Τσίπρας θα αξιοποιήσει την αναμενόμενη ώθηση στη δημοτικότητά του για να κάνει πρόωρες εκλογές έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του ότι θα εξαντλήσει την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Αυτό όμως δεν σημαίνει ασφαλώς ότι θα τηρήσει την υπόσχεση του. Με την ευελιξία των χειρισμών του δεν τα έχει καταφέρει και άσχημα», καταλήγει η NZZ.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

ΝΙΚΟΣ

Θα κάνει πρόωρες εκλογές μόνο και μόνο για να φορτώσει την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου στους επόμενους.

Βαλεντίνη

Ποιο πρόγραμμα τελειώνει; Τελειώνουν τα χρήματα , το μνημόνιο Τσιπρα είναι εδώ, και αρχίζει τώρα ....... Μόλις δει τα ζόρια κατά Σεπτέμβρη , μπορεί να πάει για εκλογές , ώστε να φορτώσει τα δύσκολα στον επόμενο, ξέρει ο μουργος τι κάνει....

Ο πρόσκοπος πρωθυπουργός?

Αν στη θέση του Κούλη ήταν ο Κων/νος Μ., ίσως και να γινόταν πρωθυπουργός, με το προσκοπάκι όμως δεν σας βλέπω να πανηγυρίσετε νίκη σε εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Όσο για τη ΦΥΡΟΜ? ας θυμηθούμε τα λόγια του δημοκράτη πατρός Μ. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.....

amerikanos

αν γινουν εκλογες δεν προκειτε να το ψηφισει ουτε η μανα του ... η μονο λυση ειναι η ελληνοποιηση ολων των ισλαμοφασιστων και φυσικα οι αυξησεις στους αρχομισθους κοπροσκυλους του δημοσιου και η προσληψη 8 000 συριζαιων στους δημους .. αλλα δεν θα δεσει η σουπα

ηνιοχος 2018

εκλογες και ευχομαι ψευταρα πινοκιο καταστροφη της ελλαδας να μην ξαναβγεις ποτε που δεν πιστευω να ξαναβγεις ουτε στη δευτερα παρουσια. εξουσια να μη ξαναδεις ποτε.

Vlad Tepes

Αν ο ελληνικός λαός τον ξαναψηφήσει είναι άξιος της μοίρας του τελεία και παύλα!!!!!!

υπαρχουν δύο εκδοχές

Η μια είναι να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση με πρόωρες εκλογές πριν εφαρμοστούν οι κοφτες και η κατάργηση αφορολογητου ώστε να διατηρήσει δυνάμεις και οχι μόνο να κόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ αλλά και να την αναγκάσει να του ζητάει συγκυβέρνηση είτε ψήφο εμπιστοσύνης και καταλητική ημερομηνία είναι οι ευρωεκλογές που θα στείλουν μηνύματα και θα προετοιμάσουν το κλίμα για τις βουλευτικές .Είτε να πάει μέχρι την τελευταία μέρα και παρά τους κόφτες και τη μείωση τιυ αφορολογητου να μεθοδεύσει πάλι φθορά της αντιπολίτευσης ώστε να τη φέρει στην ανάγκη μετά να ζητάει η ΝΔ συγκυβέρνηση είτε ψήφο ανοχής από ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μπορεί άνετα να το κάνει αφού ο συριζα παρέλαβε ατόφιο όλον εκείνο τον μαυρογιαλουρικο πελατειακό ρουσφετολογικο μηχανισμό και όλες εκείνες οι πελατειες και τα κοπάδια που συνέρεαν στους προθάλαμους των δεξιών πολιτικών γραφείων και γκηστταγεε και επέστρεψε κάτω από το γκυψημο τα σάλια και τα δακρυα για μια μεταθεση φαντάρου,ένα ρουσφετακι κλπ, να μετακινηθουν κατά πολιτικά γραφεία ΣΥΡΙΖΑ μεριά και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει καθεστωτικές ρίζες και να χρωστάνε μετά στον ΣΥΡΙΖΑ μια ζωή χάρη και ψήφο.Επισης οι δύο βαριοί καυσωνες κακ ο ένας βαρύς χειμώνας που μεσολαβούν μέχρι το Σεπτέμβρη του 19 συντελεσουν να αποδημήσουν εις Κύριον πολλοί συντηρητικοί ψηφοφοροι και να υπονομευτεί η αυτοδυναμία της ΝΔ.Η ΝΔ θα θα κληθεί να ισορροπήσει επί ξηρού ακμής ( στην κόψη του ξυραφιού).Θα πάει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης οπότε γίνουν οι εκλογές ,απλώς όσο αργότερα γίνουν τόσο μεγαλύτερο ποσοστό θα πάρει ,αλλά όχι αυτοδηναμια και θα συγκυβερνησει με (νέο)δημοκρατικό κίνημα αλλαγής και αυτό το έχει διασφαλισει από τώρα επιβάλλοντας ο κεντροδεξιός Θεοδωράκης με το ένα τοις εκατό περισσότερες θέλεις στην κεντρική επιτροπή από τον Ανδρουλάκη για τον οποίο ανακοινωθηκαν οι διορισμοί στις θέσεις στην κεντρική επιτροπή ΠΑΣΟΚ τόσες Ανδρουλάκης τόσες δηλαδή λες καινούργιο Ανδρουλάκης προέρχεται από άλλο πλανήτη,για να μην υπάρχει ούτε ένα τα περίπτωση να μη συνεργαστεί με ΝΔ.Η νδ φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας και θα αλλαξει αμέσως τον εκλογικό νόμο και η εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας αρχές 2020 θα την διευκολύνει να κάψει την απλή αναλογικη και θα ξαναγίνουν εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου Δημοκρατίας Ράλλη αναλογικη θα ξαναπάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η ΝΔ και θα ξανακανει κυβέρνηση με ( νέο) δημοκρατικο κίνημα αλλαγής, θα ξαναγίνουν ομως εκλογές με ενισχυμένη αναλογική.Το ΣΥΡΙΖΑ διευκολυνει η διάσπαση της δεξιάς και η ψηφος στη χρυσή αυγη

Νάνος

ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3 μονάδες. Για αυτό και ο "νάνος- κληρονόμος της δυναστείας" κάθεται αποσβολωμένος. Λεφτά για συντάξεις δεν υπάρχουν. Όποιος και να έρθει.

AN_NE

"Δεν θα τηρήσει την υπόσχεσή του για εξάντληση της τετραετίας..." αν συμβεί θα πρέπει να τονισθεί ότι θα είναι η πρώτη φορα που αυτό το πράγμα δεν θα τηρήσει υπόσχεσή του.

Στυλιανός

Νομίζω ότι ΝΖΖ κάνει πολλή καλή πρόβλεψη για την εκλογική τακτική του καταληψία !! Πιστεύω ότι δεν θα πάει για εκλογές του χρόνου με κουρεμένες της συντάξεις και αφορολόγητο !! Υπόψη ότι μόνο οι συνταξιούχοι αριθμούν περίπου 2,5 εκ. ψηφοφόροι !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

putin-lavrov_main01

Όπως επισημαίνει ο Ρώσος πρόεδρος, η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλεται από εξωτερικές πιέσεις με απώτερο στόχο την επίσπευση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ - Zήτημα νομιμότητας για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ θέτει ο Σεργκέι Λαβρόφ

20
mavrotas_main

«Οι αυριανές μας αποφάσεις δεν θα επηρεαστούν από τις σημερινές εξελίξεις. Τα έχουμε αποσυνδέσει αυτά τα δύο πράγματα», υπογράμμισε o βουλευτής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

11
chrisoveloni_anel

«Υπνθυμίζω ότι στην ψηφοφορία του 2015 οι  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα Μνημόνιο. Όταν μιλάμε με φανατισμό και κόκκινες γραμμές δεν διαμορφώνουμε ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης» είπε η υφυπουργός Εσωτερικών και άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι «οι υπουργοί δεν είναι βαλίτσες»

16
nd_neo_sima

«Είτε το θέλει, είτε όχι ο Τσίπρας, μετά την αποψινή ψηφοφορία δεν θα προκύψει μια μονοκομματική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια κυβέρνηση κουρελού», υπογραμμίζουν κοινοβουλευτικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

5