Συλλυπητήρια Ερντογάν σε Τσίπρα για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Συλλυπητήρια Ερντογάν σε Τσίπρα για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία  και με τον  Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

tserd12
Τα συλλυπητήρια του Τούρκου προέδρου για το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του κ. Γιλντιρίμ, που θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.

Στη συνομιλία τους, ο πρωθυπουργός έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Γιλντιρίμ τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τους δύο αξιωματικούς και δεσμεύθηκε πως θα τον κρατά ενήμερο.

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης