ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ.Μητσοτάκης να σταματήσει να κάνει το πολιτικό εκκρεμές για το Σκοπιανό

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ.Μητσοτάκης να σταματήσει να κάνει το πολιτικό εκκρεμές για το Σκοπιανό

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφέρει νωρίτερα ότι το κόμμα του  είναι υπέρ μίαε ενιαίας συνολικής και οριστικής λύσης που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση

syriza
«Να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του», καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη θέση που εξέφρασε σήμερα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Μετά ζήτησε να αναζητηθεί λύση σε άλλη χρονική συγκυρία. Πριν μία εβδομάδα ισχυρίστηκε πως δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση της ΝΔ και θα εξετάσει την όποια λύση εφόσον έρθει στη Βουλή. Σήμερα έκανε πάλι ένα βήμα πίσω και ισχυρίστηκε πως η ΝΔ θα εκφράσει την εντονότατη διαφωνία της σε περίπτωση που δεν έρθει στη Βουλή μία «ενιαία, συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Όλα αυτά για να συνεχίσει να κρύβεται και να μην πάρει σαφή θέση για το κατά πόσο στηρίζει ή όχι την εξεύρεση λύσης με σύνθετη ονομασία erga omnes, που προϋποθέτει και συνταγματική αναθεώρηση. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου, αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ επανέλαβε την κριτική του ότι η κυβέρνηση εκφράζεται με δύο γραμμές, αφού ο κυβερνητικός εταίρος δεν συμφωνεί σε λύση που να περιέχει τον όρο Μακεδονία και πως ο κ. Τσίπρας λειτουργεί σαν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ενιαίας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όπως είπε, εφόσον υπάρξει λύση, όπως και στα ζητήματα που αφορούν τα μνημόνια, οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα.

«Θα εκφράσουμε την εντονότατη διαφωνία μας στη Βουλή σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει, όπως τουλάχιστον φαίνεται σήμερα χωρίς -αν κρίνω από τις όποιες διαρροές- να είναι μία ενιαία συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα και την αντιμετώπιση ζητημάτων εθνότητας και αλυτρωτισμού» ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης