Τόσκας: Υπόσχεται τώρα περισσότερες πεζές περιπολίες και ζητά βοήθεια από τον Δήμο για τα Εξάρχεια

Τόσκας: Υπόσχεται τώρα περισσότερες πεζές περιπολίες και ζητά βοήθεια από τον Δήμο για τα Εξάρχεια

Υπεραμύνεται της απόφασης κατάργησης της ομάδας «Δέλτα», σημειώνοντας ότι λειτουργούσε χωρίς σχέδιο και χωρίς διοικητές, ενώ πετάει το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων

toskas_main01
Mε την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο και την καθολική κατακραυγή για τις θέσεις του να τον βαρύνει, ο Νίκος Τόσκας έρχεται τώρα να υποσχεθεί πως θα βγάλει περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους, παραδεχόμενος έτσι την έλλειψη αστυνόμευσης.

«Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο», λέει χαρακτηριστικά, αφαιρώντας αστυνομικούς από την προστασία ανθρώπων που δεν τη χρειάζονται.

Ωστόσο, ο υπουργός που επιμένει να μας λέει πως πρέπει να κάνουμε τους κοιμισμένους όταν ληστές μπαίνουν στο σπίτι μας, υπεραμύνεται της απόφασης κατάργησης της ομάδας «Δέλτα», σημειώνοντας ότι λειτουργούσε χωρίς σχέδιο και χωρίς διοικητές, ενώ πετάει το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων: οι καταστάσεις σε προβληματικές περιοχές σε όλο τον κόσμο βελτιώθηκαν σταδιακά με κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι αποκλειστικά από την αστυνομία.. Είναι άδικο να προσπαθεί κάποιος να τις δικές του παραλείψεις και τα προβλήματα να τα φορτώνει σε ένα υπουργό για να καλύψει τις δικές του αδράνειες είπε ο κ. Τόσκας.

Παράλληλα, ο υπουργός κάνει αναφορά στα διεθνή θέματα και στις σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι όταν υπάρχει ένταση, μπορεί τυχαία γεγονότα να δημιουργήσουν προβλήματα.

Σημείωσε επίσης ότι για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γι’ αυτό θα πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Κλείσιμο
Για τη θέση του κ. Καμμένου στο ονοματολογικό, ο κ. Τόσκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν η πλευρά της ΠΓΔΜ δεχθεί τις ελληνικές θέσεις, ατές θα περάσουν στο εσωτερικό, και χωρίς κυβερνητικές αναταράξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης