Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση των ΕΛΠΕ ζητά η ΝΔ

nd_1_1

Καλεί τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ

Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ ζητά η ΝΔ με ανακοίνωση της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κάνει λόγο για καίρια ερωτήματα που εγείρονται από την συμφωνία και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ. Η ΝΔ σημειώνει ότι το τίμημα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου πρέπει να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΝΔ σημειώνει:

«Οι αποκρατικοποιήσεις, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει με την πολιτική της η Νέας Δημοκρατίας, μπορούν και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Με αυτήν την οπτική εξετάζουμε και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, των Ελληνικών Πετρελαίων.

Από τις ανακοινώσεις που έγιναν ωστόσο εγείρονται καίρια ερωτήματα στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:

Α: Πόσο χρονικό διάστημα διαπραγματεύονταν το Δημόσιο και ο ιδιώτης μέτοχος την πώληση;

Β: Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η αποκρατικοποίηση που όφειλε να είχε σχεδιαστεί σωστά προκειμένου να λειτουργήσει αναπτυξιακά και να δώσει νέα ώθηση στην ενεργειακή αγορά της χώρας, πρέπει εσπευσμένα πλέον να διεκπεραιωθεί μέσα σε μόλις τρεις μήνες;

Για τη Νέα Δημοκρατία η πώληση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και το τίμημα να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και ζητούμε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με τους όρους που συμφώνησαν Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ για θέματα εθνικής σημασίας, που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, όπως τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, αλλά και οι ευαίσθητες οικονομικά και εθνικά έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης οφείλει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να μην κρύβεται πίσω από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Φανή

Η συμμορία ξεπουλάει συστηματικά τον πλούτο της χώρας, αυτή δε ειναι και η μόνη δεξιότητα που έχουν.

Aμπεμπελελέκoυα

Evτάξει, μας κυβερνούν εμμovικοί κομμoυvισταράδες με τη βοήθεια ψεκαZμένων ηλιθίων, αλλά εκείvο το vlimα ο Koύλnς θα εκπαραθυρώσει επιτέλoυς το διnπειρωτικό αρxιvlimα τον Koυμουτσάκο, που εξακoλουθεί να τον έχει σκιώδη ΥΠΕΞ; Διότι οι κoμμουνισταράδες και τα ψεκαZμένα τουλάxιστov καταλάβανε τι παίζεται με τις ΗΠΑ και την Toυρκία, την ώρα που τα vlimατα της ΝΔ δεν έxoυν πάρει χαμπάρι... (για κλεφτοπασόκους, ποτάμια και λοιπές δnμοκρατικές δυvάμεις... αυτές ζουν ακόμη στον αστερισμό της πατρίδας τους της Eυρώπης).

Μπάμπης Μπαμπίδης

Μήπως θα έχει την κατάληξη του ΟΣΕ? Μήπως σκοπεύουν να την πωλήσουν έναντι πινακίου φακής? Μήπως οι συμμορίτες που κρύβονται πίσω απο το ΤΑΙΠΕΔ θα μας πούν ότι πιέζει η ΕΕ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorakis_ARTHROO

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές, ο Γρηγόρης μπορεί να φύγει αν δεν τον εκφράζει το Ποτάμι» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Μίλτος Κύρκος - Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε από την πλευρά του, στον σταθμό μας, ο Γρηγόρης Ψαριανός - Σε άλλη του συνέντευξη, κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «κοιτάει λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί»

kotzias_artthroo

Εν αναμονή των ρωσικών αντιποίνων στις απελάσεις στη σκιά της σφοδρής αντίδρασης του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου - Κατεβάζει τους τόνους στις καταγγελίες περί χρηματισμού πολιτών από ρωσόφιλους ο Ζάεφ

5