Το Κυπριακό ήταν στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν - Πούτιν

Το Κυπριακό ήταν στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν - Πούτιν

Ο πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, έκανε την αποκάλυψη και είπε ότι η Ρωσία υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει τη Λευκωσία και στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα

Putin_Erdogan
Το Κυπριακό ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Τ. Ερντογάν, δήλωσε ο πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, ο οποίος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτός ήταν ο προγραμματισμός, αλλά δεν γνωρίζει αν τελικά το θέμα συζητήθηκε.

Ο κ. Οσάτσι είπε ακόμη ότι η Ρωσία υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει τη Λευκωσία και στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα, διευκρινίζοντας ότι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία δεν επηρεάζει τις σχέσεις με την Κύπρο. Τόνισε ότι η βελτίωση των σχέσεων Μόσχας - Άγκυρας οφείλεται στις διμερείς συμφωνίες για εμπορικά θέματα.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου, ο κ. Οσάτσι ανέφερε πως πριν από μερικούς μήνες αντιπροσωπεία της κατασκευάστριας εταιρείας ήρθε στην Κύπρο και συναντήθηκε με ειδικούς του υπουργείου Ενέργειας και τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, στους οποίους δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τα θέματα ασφάλειας. «Εξηγήθηκαν τα πάντα» είπε ο κ. Οσάτσι και «δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι θα είναι από τους καλύτερους σταθμούς στον κόσμο και δεν προβληματίζει το θέμα ενδεχόμενων κινδύνων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης