Κατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως δεν θα κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως δεν θα κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο

Δικαιολογείται απόλυτα η ρητορική του Καμμένου γιατί εχει το προσωπικό του ύφος - Επιτυχημένος υπουργός ο Τόσκας

katroygkalos-kinti-1
Σε πλήρη κάλυψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτηρίζοντας τον «επιτυχημένο» επικαλούμενο τα στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, η κριτική που ασκείται στο Νίκο Τόσκα είναι «δημαγωγία» καταλογίζοντας απόπειρα δημιουργίας «τεχνητού κλίματος φόβου».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το ξέσπασμα του Πάνου Καμμένου που χαρακτήρισε «τρελό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Κατρούγκαλος είπε οτι «δικαιολογείται απόλυτα η ρητορική του γιατί ο καθένας έχει το προσωπικό του ύφος». Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «η εξωτερική πολιτική εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών».

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα είπε ότι υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση - θυμίζοντας το περιστατικό με το πλοίο Γαύδος του Λιμενικού - προσθέτοντας ότι «είναι εύλογο να υπάρχει ανησυχία στους πολίτες»

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν μια τέτοια αποτρεπτική δύναμη που θα καταστήσουν τον πόλεμο στο Αιγαίο αδιανόητο για την Τουρκία επειδή ξέρει πως δεν θα τον κερδίσει» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος. Όπως είπε η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, αλλά διευκρίνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών επέμεινε ότι αν αποδειχθεί ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα - και αυτό, όπως είπε, εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας - δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί άσυλο ως πρόσφυγες αν και όπως είπε «δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία γιατί έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».



Κλείσιμο
katrougalos skai


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης