Λεβέντης για Σκοπιανό: Έγκλημα της κυβέρνησης ότι έδωσε από την αρχή το όνομα

leventis-new-sim

«Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει αλλαγή του Συντάγματος αλλά θα καταθέσει ο Νίμιτς στον ΟΗΕ ένα σχέδιο που θα έχει και των δύο τη σύμφωνη γνώμη και μετά θα ισχύσει αυτό ως διεθνής σύμβαση» εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Σε τελικό δρόμο είναι η συμφωνία για το Σκοπιανό σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 μια ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Κοτζιά «υπάρχει συμφωνία, είναι το σχέδιο που έστειλε ο Κοτζιάς στους Σκοπιανούς επάνω σε αυτό δουλεύουν».

«Το βασικό είναι ότι απομένει να υποχωρήσουν μόνο στο θέμα το εθνολογικό, το γλωσσικό και σε μερικά άρθρα αλυτρωτικά στο Σύνταγμα. Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει αλλαγή του Συντάγματος αλλά θα καταθέσει ο Νίμιτς στον ΟΗΕ ένα σχέδιο που θα έχει και των δύο τη σύμφωνη γνώμη και μετά θα ισχύσει αυτό ως διεθνής σύμβαση και κάθε φορά που θα θέλει να μπαίνει σε κάποιο οργανισμό το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να υλοποιεί τη συμφωνία» εξήγησε ο κ. Λεβέντης.

Διευκρινίζοντας γιατί επελέγη αυτή η λύση ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «επελέγη η πρόταση της συνυποσχετικής στον ΟΗΕ γιατί είναι δύσκολο να γίνει αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το έγκλημα είναι ότι πήγαν (σ.σ. η κυβέρνηση) εξαρχής και δίνουν το όνομα. Σε όλα τα άλλα βλέπω μια λογική διότι εμείς η Ένωση Κεντρώων θέλουμε να υπάρξει συμφωνία».

Όπως τόνισε «έχουμε λόγους να συσφίξουμε τις σχέσεις μας γιατί σιγά-σιγά αυτοί παραδίδονται στην Τουρκία αν δεν κάνουμε κάτι».

Επανέλαβε πάντως το ερώτημά του προς την κυβέρνηση: πώς θα μπορέσεις να βγαίνεις από το σπίτι σου αν υπογράψεις αυτό το πράγμα; Πάτε να υπογράψετε κάτι που δεν θέλει ο λαός εσεις ισχυριζόμενοι ότι είναι προς το συμφέρον του.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κυρ Βασίλη

σκέψου πιο καθαρά και μίλα ανοιχτά στο λαό, γιατί είναι πολύ κρίσιμη η στιγμή. Με τη δήθεν απειλητική Τουρκία, θα περάσουν την παράδοση της Μακεδονίας απο τη Βουλή και δεν θα πάρεις χαμπάρι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papbros0

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τάχθηκε υπέρ των χειρισμών της Φώφης Γεννηματά - Έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον αδερφό του, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι η Συμφωνία είναι θετική

8