ΝΔ: Έξι δεσμεύσεις για «επαναφορά του νόμου και της τάξης παντού στη χώρα»

ΝΔ: Έξι δεσμεύσεις για «επαναφορά του νόμου και της τάξης παντού στη χώρα»

Μόνο το 2017 αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου 320 καταδικασθέντες για ληστείες και 1137 για κλοπές - «Οι εγκληματίες αποθρασύνονται και ο αρμόδιος υπουργός ψελλίζει ασυναρτησίες», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

nea-dimokrateia-grafeia
«Τεράστιες ευθύνες» για την έξαρση της εγκληματικότητας αποδίδει στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι ένοπλες ληστείες είναι, δυστυχώς, καθημερινό φαινόμενο», επισημαίνουν στελέχη της
Νέας Δημοκρατίας. «Πλέον ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Κάποιες γειτονιές έγιναν άβατα, καθώς κυριαρχούν είτε οι κακοποιοί είτε οι αναρχικοί. Όλες ωστόσο οι γειτονιές κυριαρχούνται από έντονο αίσθημα ανασφάλειας».

«Οι εγκληματίες αποθρασύνονται και ο αρμόδιος υπουργός ψελλίζει ασυναρτησίες», τονίζουν. «Υπάρχει, παράλληλα, εντονότατη έξαρση φαινομένων βίας, τα περισσότερα εκ των οποίων οφείλονται στην ανεξέλεγκτη δράση αναρχικών ομάδων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον τα Πανεπιστήμια της χώρας έγιναν άσυλα παρανόμων».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από την Πειραιώς, «η κατάσταση έφτασε ως εδώ με αποφάσεις και ενέργειες τις κυβέρνησης». Και στηλιτεύουν τις εξής πρωτοβουλίες:

*Πρώτον, το νόμο Παρασκευόπουλου
Κλείσιμο
, με τον οποίο απελευθερώθηκαν εκατοντάδες εγκληματίες. Όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης μόνο μέσα στο 2017 έχουν αποφυλακιστεί 320 καταδικασθέντες για ληστείες και 1137 για κλοπές, κατ΄ εφαρμογήν των ευνοϊκών διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.
*Δεύτερον, την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
*Τρίτον, τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές, και
*Τέταρτον, την ανοχή που δείχνει στους Ρουβίκωνες και τους πάσης φύσεως παρανόμους που δρουν στα Πανεπιστήμια.
«Επιλέγει να διατηρεί τις εκλεκτικές συγγένειές της με το περιθώριο» για «λόγους τους γνωρίζει η ίδια», σημειώνουν και προσθέτουν. «Οι πολίτες όμως, δεν ανέχονται πλέον το καθεστώς της ανομίας που έχει επιβληθεί. Απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας και της εγκληματικότητας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας».
Με αυτή την ευκαιρία, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει την «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση» της για «επαναφορά του νόμου και της τάξης, παντού στη χώρα».

Και προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνει τις εξής συγκεκριμένες δεσμεύσεις:
● Να σπάσει το άβατο των Εξαρχείων και γενικώς όλες τις εστίες εγκληματικότητας στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, που έχουν καταστήσει τους πολίτες ομήρους στα ίδια τους τα σπίτια και τις γειτονιές τους.
● Να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασμένους για κακουργήματα.
● Να δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας.
● Να ενδυναμώσει την ομάδα ΔΙΑΣ.
● Να επαναφέρει τις περιπολίες και να ενεργοποιήσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ.
● Να αλλάξει το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως άσυλο ιδεών και όχι άσυλο εγκληματιών και κάθε λογής παρανόμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης