ΝΔ: Γιατί σιωπούν Τσίπρας και Καμμένος στα λεγόμενα Κατσίκη περί «ανταλλαγής»;

ΝΔ: Γιατί σιωπούν Τσίπρας και Καμμένος στα λεγόμενα Κατσίκη περί «ανταλλαγής»;

Η Πειραιώς εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή «δεν έκανε τίποτε για να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα εφόδια που δίνει στη χώρα μας η ιδιότητά της ως Kράτους - μέλους της Ε.Ε.»

_DIM4891
Τη σιωπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στους ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη περί ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρέθηκαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του 2016, στηλιτεύει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή προκαλεί «αλγεινή εντύπωση», υποστηρίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «ο λόγος που η ελληνική Δικαιοσύνη αρνήθηκε την έκδοσή τους στην Τουρκία ήταν γιατί οι Έλληνες δικαστές αποφάνθηκαν όχι μόνον ότι δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην γειτονική μας χώρα, αλλά ότι πιθανόν θα υπάρξει κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους».

«Τέτοιες απόψεις, όπως αυτές του κ. Κατσίκη, παραβλέπουν, προφανώς, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι Κράτος μέλος της Ε.Ε. και ότι η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος που προβλέπεται από το Σύνταγμα», υπογραμμίζουν γαλάζιες πηγές. «Πρόκειται για απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης και υπονομεύουν το Κράτος δικαίου», σημειώνουν, καθώς «επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ασόβαρη και επικίνδυνη να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών».

Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «εξόχως προβληματικό» το γεγονός ότι απόψεις αυτού του είδους «ταυτίζονται με τις επιδιώξεις που υπαινίσσεται ο Ερντογάν», επισημαίνοντας ότι τα λεγόμενα Κατσίκη έγιναν πρωτοσέλιδο σε τουρκικές εφημερίδες. Ενώ τονίζουν ότι «είναι ακατανόητο» για την ΝΔ πως «τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν».

45 νέες παραβιάσεις
Η Πειραιώς εγκαλεί επίσης την κυβέρνηση επειδή, όπως λένε επιτελείς της, «δεν έκανε τίποτε για να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα εφόδια που δίνει στη χώρα μας η ιδιότητά της ως Kράτους - μέλους της Ε.Ε., προκειμένου να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, χωρίς επιπτώσεις, τη σημερινή παράνομη και προκλητική τακτική της».

Κλείσιμο
Αντιθέτως, όπως συμπληρώνουν, «η Τουρκία αφού εξασφάλισε την έξωθεν καλή μαρτυρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο της Βάρνας, έβγαλε το ευρωπαϊκό προσωπείο και προχώρησε σε νέες προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας». Και σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα προχώρησε σε έμμεση, αλλά σαφή διασύνδεση του θέματος της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων έχει, ως γνωστόν, απορρίψει τελεσίδικα η ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, η τουρκική αεροπορία προχωρούσε σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης