Σγουρίδης: Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει τον Ιανουάριο του 2019 - Τα μέτρα περικοπών θα εφαρμοστούν

Σγουρίδης: Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει τον Ιανουάριο του 2019 - Τα μέτρα περικοπών θα εφαρμοστούν

Αποδοκίμασε τη δήλωση Κατσίκη ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ - Μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 - Η τετραετία ξεκίνησε 20 Ιανουαρίου 2015 είπε και πρόσθεσε ότι κάπου εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να δει το χρόνο των εκλογών

sgouridis
Την άποψή του ότι η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου του 2015 και άρα κάπου εκεί -εννοώντας την χρονική περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο του 2019- θα γίνουν οι εκλογές, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη ο Παναγιώτης Σγουρίδης έστειλε το δυσοίωνο μήνυμα ότι τα μέτρα περικοπών των συντάξεων και του αφορολόγητου που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές θα εφαρμοστούν προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν, όποια κυβέρνηση και να έρθει. Ο κ. Σγουρίδης χαρακτήρισε μάλιστα τις «οποιεσδήποτε αντιδράσεις» στην εφαρμογή των περικοπών σαν οικονομικούς λεονταρισμούς που δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα οδηγήσουν τη χώρα προς τα πίσω...

Εις ό,τι αφορά το Σκοπιανό εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Ζάεφ δεν θα έχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να αναθεωρήσει το σύνταγμα της πΓΔΜ και είπε ότι αν επιτευχθεί συμβιβασμός τότε η Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να λάβει απόφαση με αυξημένη πλειοψηφία. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης αποδοκίμασε τη δήλωση του Κώστα Κατσίκη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει τους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατωτικούς με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες, την έκδοση των οποίων ζητά η Άγκυρα. 

Διαβάστε τα βασικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Παναγιώτη Σγουρίδη στον Γιάννη Πρετεντέρη και στο ΘΕΜΑ 104,6:

Για τη δήλωση Κατσίκη:

«Θεωρώ ότι δεν είναι η άποψη αυτή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Καμμένου και ο κ. Κατσίκης δεν άκουσα πώς το είπε. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του αλλά τη γραμμή τη χαράζει ο πρόεδρος ο οποίος είπε ότι το θέμα το χειρίζεται με τον πρωθυπουργό».

Για τη φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατωτικών

Κλείσιμο
«Θα τη χαρακτήριζα ότι είναι μια ιδιότυπη ομηρία όπου οι γείτονές μας συνέχεια θα ανακαλύπτουν ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί... Κυρίως θέλουν να αποδείξουν ότι δεν είναι θέμα της κυβέρνησης αλλά της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης.
- Θα λέγατε ότι είναι καψώνι;
- Η λέξη αυτή ανταποκρίνεται...».

Για το Σκοπιανό:

«Εμείς ζητάμε την αλλαγή του Συντάγματος, που χρειάζεται μια πλειοψηφία με 11 βουλευτές από το κόμμα του Γκρουέφσκι. Τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται ο κ. Ζάεφ να βρει. Γι' αυτό ο κ. Καμμένος είπε άσε να έρθει πρώτα το θέμα στη Βουλή και θα ζητήσουμε ισχυρή πλειοψηφία. Δηλαδή θα ζητήσετε 180. Λογικό δεν είναι κ. Πρετεντέρη;».

Για τον χρόνο των εκλογών:

«Ο χρόνος των εκλογών δεν προαναγγέλλεται αλλά περίπου προσδιορίζεται. Η τετραετία κλείνει ας πούμε από την 20η Ιανουαρίου του 2015. Τώρα, χωρίς ας πούμε εικασίες, αλλά κάπου εκεί θα πρέπει η κυβέρνηση να δει το χρόνο των εκλογών.
Εμείς έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Δηλαδή υπάρχει μια διεργασία που όσο πλησιάζουμε προς το τέλος τα γεγονότα θα πυκνώνουν».

Για το θέμα των περικοπών:

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ρθει δεν πρόκειται να τα αλλάξει. Δεν αλλάζει γιατί είναι τα ισοδύναμα μέτρα, ανεξάρτητα αν πιάσεις το 3,5%. Αποδείχτηκε ότι η ελληνική οικονομία πιάνει πάνω από 4,5 -4,2 πρωτογενές πλεόνασμα. Αρα τα μέτρα αντίμετρα θα εφαρμοστούν ούτως ή άλλως, όποια κυβέρνηση και να ρθει. Αν θα τα αλλάξεις θα πάψει να υπάρχει η εποπτεία...

Είναι κάτι μπήκαμε σε ένα λούκι, θα το περπατήσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα. Οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις είναι λεονταρισμοί οικονομικοί που δεν θα οδηγήσουν πουθενά, θα οδηγήσουν τη χώρα προς τα πίσω».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης