ΝΔ: Ο Μητσοτάκης θέλει «να χαλάσει το πάρτι του ρουσφετιού» που στήνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Δημόσιο

mitsotakis-neo

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης - Στην Πειραιώς βλέπουν «προετοιμασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την επερχόμενη εκλογική ήττα»

Αποφασισμένοι να… «χαλάσουν το πάρτι των ρουσφετολογικών διορισμών που έχει στηθεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον δημόσιο τομέα και κορυφώνεται καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος προς τις εκλογές» εμφανίζονται στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι «οι κυβερνώντες προετοιμάζονται για την επερχόμενη εκλογική ήττα». Και γι΄ αυτό, όπως υποστηρίζουν, προσπαθούν να «κλειδώσουν» από τώρα τις προνομιούχες θέσεις» του Δημόσιου για λογαριασμό των κομματικών εγκάθετων» τους οποίους έχουν διορίσει σε θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων.

Στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει παρενέβη με προσωπική και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να προαναγγείλει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα τετελεσμένα που επιχειρείται να δημιουργηθούν με τις ρουσφετολογικές τοποθετήσεις και ως αυριανή κυβέρνηση θα ανατρέψει το καθεστώς που στήνεται.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά η δέσμευση ότι «δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος», έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους.

Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει. Μόνον την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Δεν κάνει, όμως, μόνον αυτό η κυβέρνηση. Με τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα Υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία.
Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου. Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petsitis_arthro

Απόλυτη στήριξη από Παππά που αντί άλλης απάντησης σχολιάσε πως «η ΝΔ ψειρίζει την μαϊμού» - Ποιος είναι ο σερβιτόρος από την Καισαριανή που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε οικονομικά και βρέθηκε το 2016 να έχει έξι θέσεις απασχόλησης!

1
mitsotakis_esamea

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) - «Θεωρώ απαραίτητη τη θέσπιση στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή αναφερόμενο απευθείας στον Πρωθυπουργό, ενός εθνικού συντονιστή για τα άτομα με αναπηρία» - Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετώπισε η μητέρα του, αλλά και στις προσπάθειές της για τα άτομα με αναπηρία

vouli_skopje

Στις 15 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα Σκόπια – Για την τελική έγκριση απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των μελών του Σώματος

6