ΝΔ: Ο Μητσοτάκης θέλει «να χαλάσει το πάρτι του ρουσφετιού» που στήνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Δημόσιο

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης θέλει «να χαλάσει το πάρτι του ρουσφετιού» που στήνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Δημόσιο

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης - Στην Πειραιώς βλέπουν «προετοιμασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την επερχόμενη εκλογική ήττα»

mitsotakis-neo
Αποφασισμένοι να… «χαλάσουν το πάρτι των ρουσφετολογικών διορισμών που έχει στηθεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον δημόσιο τομέα και κορυφώνεται καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος προς τις εκλογές» εμφανίζονται στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι «οι κυβερνώντες προετοιμάζονται για την επερχόμενη εκλογική ήττα». Και γι΄ αυτό, όπως υποστηρίζουν, προσπαθούν να «κλειδώσουν» από τώρα τις προνομιούχες θέσεις» του Δημόσιου για λογαριασμό των κομματικών εγκάθετων» τους οποίους έχουν διορίσει σε θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων.

Στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει παρενέβη με προσωπική και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείσιμο
 για να προαναγγείλει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα τετελεσμένα που επιχειρείται να δημιουργηθούν με τις ρουσφετολογικές τοποθετήσεις και ως αυριανή κυβέρνηση θα ανατρέψει το καθεστώς που στήνεται.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της
Νέας Δημοκρατίας, με την οποία επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά η δέσμευση ότι «δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος», έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους.

Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει. Μόνον την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Δεν κάνει, όμως, μόνον αυτό η κυβέρνηση. Με τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα Υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία.
Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου. Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης