Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη υπό το βάρος Σκοπιανού και... ΠΑΟΚ

Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη υπό το βάρος Σκοπιανού και... ΠΑΟΚ

Από σήμερα το υπουργικό συμβούλιο... εκδράμει στη Μακεδονία - Την Τετάρτη μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός

tsipras_thessaloniki






Τριήμερο πανηγυρικό συνέδριο για το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινά από σήμερα στη Θεσσαλονίκη Κοζάνη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το συνέδριο είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνει η κυβέρνηση ανά την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, αλλά το συγκεκριμένο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και πολιτικό ενδιαφέρον: Η κυβέρνηση περνά δύσκολα στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως λόγω των κινήσεών της στο θέμα των Σκοπίων, αλλά και λόγω των όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σημείο αναφοράς τον ΠΑΟΚ, που έχει ευρεία απήχηση στη Μακεδονία.

Η ίδια η Θεσσαλονίκη μοιάζει με καζάνι που βάζει, λόγω αυτών των δύο θεμάτων, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να ελέγξει τις αντιδράσεις. Μάλιστα οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα γκάλοπ των τελευταίων εβδομάδων στη βόρεια Ελλάδα είναι περίπου αποκαρδιωτικές. Υπό αυτή την έννοια, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του θα επιχειρήσουν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα, με σειρά δεσμεύσεων και υποσχέσεων, ενώ με έκδηλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού. Σημειωτέον ότι σε όλα τα άλλα συνέδρια στις διάφορες περιφέρειες της χώρας, οι εργασίες διαρκούσαν έως δύο ημέρες, ενώ στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο θα είναι τριήμερο.


Τις εργασίες τους συνεδρίου («Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης – Πύλη Συνεργασίας») άνοιξε στις 10 το πρωί, ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 θεματικές ενότητες, με 28 (!!!) υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, να κάνουν τις αντίστοιχες παρεμβάσεις – δηλαδή πάνω από το μισό υπουργικό συμβούλιο θα περάσει από το βήμα του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται να μιλήσουν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παπάς, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Σταθάκης, Έλενα Κουντουρά, Πάνος Σκουρλέτης, Όλγα Γεροβασίλη, Ανδρέας Ξανθός, Έφη Αχτσιόγλου, Κώστας Γαβρόγλου, Λυδία Κονιόρδου, Ευάγγελος Αποστόλου, Θεανώ Φωτίου, Σωκράτης Φάμελλος, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Στέργιος Πιτσιόρλας, Παύλος Πολάκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Γιάννης Αμανατίδης, Κώστας Φωτάκης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μαρίνα Τζούφη, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Τσιρώνης, Βασίλης Κόκκαλης.

Στο συνέδριο θα κάνουν επίσης παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης & πρόεδρος ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης