Κονιόρδου: Η σημερινή ημέρα είναι μια συνειδητοποίηση του πνεύματος της επανάστασης

Κονιόρδου: Η σημερινή ημέρα είναι μια συνειδητοποίηση του πνεύματος της επανάστασης

Η υπουργός βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση

Κονιόρδου: Η σημερινή ημέρα είναι μια συνειδητοποίηση του πνεύματος της επανάστασης
«Η σημερινή ημέρα της μεγάλης επετείου της ελευθερίας αυτής της χώρας, που όλοι σήμερα βιώνουμε, που συμπίπτει με τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή, δεν είναι απλώς μια επέτειος. Είναι μια συνειδητοποίηση της μεγάλης αξίας της ελευθερίας, του πνεύματος της επανάστασης που αυτός ο λαός έχει βαθιά μέσα στην ψυχή του», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου από την Αλεξανδρούπολη, όπου παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

«Οδεύουμε προς το 2021 σε τρία χρόνια και η σημερινή μέρα μας βοηθάει να συνδεθούμε μ' αυτό το βαθύ πνεύμα της επανάστασης σε κάθε τι που καταπιέζει, στο άδικο, για να οδεύσουμε προς το 2021, με αυτοπεποίθηση, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Μετά το πέρας της κορυφαίας εκδήλωσης του εορτασμού του εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Δημήτρης Κούκος δήλωσε: «Το μυαλό μας φυσικά είναι στους δύο Έλληνες που βρίσκονται εκτός». 
Κλείσιμο

Διαβεβαίωσε πως «ο στρατός μας μπορεί να είναι στην παρέλαση, αλλά βρίσκεται παντού» και παρότρυνε «να θυμόμαστε αυτούς που πέσανε για την ελευθερία μας. Αυτούς που είχαν ως όραμα μια πατρίδα. Να θυμόμαστε, να ξέρουμε, να πιστεύουμε και να προσπαθούμε, αυτή την πατρίδα να τη διατηρήσουμε όπως έχει και να την κάνουμε καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκος.

Σημειώνεται πως το ελληνικό κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης