Καμμένος: Αφιερωμένη στους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία η 25η Μαρτίου

Καμμένος: Αφιερωμένη στους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία η 25η Μαρτίου

«Σήμερα όμως η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας», σημείωσε  


Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους δύο στρατιωτικούς, επισημαίνει στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, «σήμερα όμως η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς», σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εκκινώντας από τα ιστορικά στοιχεία της επετείου, ο υπουργός αναφέρει, «η Επανάσταση του 1821, ήταν ένας αγώνας που απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, και η ισχυρή θέληση ενός λαού, μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Οι Έλληνες απέδειξαν για μια ακόμα φορά σε όλο τον κόσμο πως κανείς λαός δεν μένει υπόδουλος όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος. Σε αυτό συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υπήρξε η κιβωτός του Έθνους και διαφύλαξε την ενότητα και την ελπίδα της λευτεριάς».

Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρμόδιος υπουργός τους λέει: «Εσείς που κατοχυρώνετε και υπερασπίζεστε την ελευθερία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, να συνεχίσετε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και φιλοπατρίας να διαφυλάσσετε την Εθνική ανεξαρτησία, γιατί αποτελείτε την εγγύηση της ειρήνης στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».

Άλλωστε, «η γεωγραφική θέση της χώρας μας με το γεωστρατηγικό περιβάλλον να χαρακτηρίζεται από δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε διαρκή ετοιμότητα και με υψηλό φρόνημα. Όλοι σας συμμετέχετε ενεργά στην προάσπιση της άμυνας της πατρίδας μας και οι Έλληνες πολίτες μπορούν με σιγουριά να οργανώσουν το παρόν, για να οικοδομηθεί το μέλλον της χώρας μας».

Επιπλέον, «η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης και σιγουριάς για το έργο σας, είναι η απόδειξη για τη διαχρονική προσφορά σας. Υπηρετείτε την πατρίδα με ζήλο και αφοσίωση, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και όλοι μας αισθανόμαστε ασφάλεια και ηρεμία».

Παραλλήλως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στέλνει μήνυμα με την επισήμανση, «η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την "καλή γειτονία και φιλία" στην περιοχή. Αντίθετα η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών».

Εμείς -σημειώνει εμφατικά ο κ. Καμμένος- με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας».

Επίσης, «σήμερα, ημέρα μνήμης και τιμής του έθνους, μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο εξακολουθεί η ξένη στρατιωτική κατοχή σε ένα τμήμα της, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Η δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρος με την ολοκληρωτική κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Κλείνοντας το μήνυμά του προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Π. Καμμένος τους καλεί να θυμηθούν τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της ηγετικής μορφής του αγώνα: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις… αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας…».

Εν κατακλείδι, «πρέπει να ανατρέξουμε και να αναβαπτιστούμε στις αξίες και στα ιδανικά των ηρώων του 1821, στο "εμείς" του Μακρυγιάννη, στον πατριωτισμό και τη θυσία των αγωνιστών, να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν και να αναλογιστούμε με τι όραμα και στόχους θα προχωρήσουμε μπροστά, για το καλό της πατρίδας μας, καταλήγει ο Π. Καμμένος.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Στρ. Ιωάννης

Για να έχει αξία ένας λόγος, πρέπει να είναι σημαντικός ο λόγος, αλλά να είναι και σημαντικός ο άνθρωπος που τον εκστομίζει και όχι τσαρλατάνος! Για παράδειγμα ο Eθνικός Ύμνος δεν θα είχε αξία αν τραγουδιόταν από μεθυσμένους αλλοδαπούς που θα ασχημονούσαν. Θα ήταν δυσφήμιση! Έχει αξία όταν τον απαγγέλλουν Έλληνες σε στάση προσοχής! Κάπως έτσι προφανώς ανούσια και περισσότερο βλασφημία για τους Αθάνατους Ήρωες του 1821 είναι αυτά που επισήμανε στην ημερήσια διαταγή του ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα, Πάνος Καμμένος. Ο ανύπαρκτος και τραγελαφικός -δυστυχώς, υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στο μήvυμά του: "...θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωvιστές του 1821". Και μόνο η φωτογραφίες με τις οποίες ο Καμμένος ευτελίζει την τιμημένη στολή του Ελληνικού Στρατού είναι αρκετές για να του απαντήσω ότι προφανώς διαφέρει σε ΟΛΑ με τους Αθάνατους Αγωνιστές της Εθνεγερσίας. Αυτοί δεν θα είχαν εγκαταλείψει εδώ και 23 ημέρες 2 Ελληνόπουλα αιχμάλωτους στα χέρια του εχθρού. Καμμένε, καλύτερα να μην μιλάς. Τρίζουν τα ιερά κόκαλα των Ηρώων από τις μπούρδες σου!

ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ !!!!

ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΟΥΤΕ ΒΡΕΦΗ ! ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !

ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

....ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΕΛ , ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ !!!!!!!!!!

Kostas

Αφήστε κύριε καμενε τιs αφιερώσεις ,και τις ψευτομαγκιεs για τιs εντυπώσεις ...και δέστε την ουσία με τους 2 στρατιωτικούς που κρατιούνται στις φυλακές της Τουρκίας εξαιτίας των δικών σας λαθών και της δικής σας ανυπαρξίας.οποιοσδηποτε αλλοs στη θέση σας θα είχε παραιτηθεί.

Μπούλη...

έχεις ακόμα τα μούτρα να μιλάς και κάνεις και αφιερώσεις??

τ. κ

σιγα κυριε υπουργε μην τεζαριζεσαι τοσο πολυ κ σου κοπει ορεξη κ δεν θα μπορεις να χλαπακιασεις αυριο τον μπακαλιαρο σκορδαλια

Για να μην ξεχνιόμαστε

Πολιτικά υπεύθυνος για την ομηρία των δυο παιδιών είναι ο Καμμένος λόγω της θεσμικής του θέσης αλλά και λόγω της τζαμπα μαγκιας δηλώσεών του. Ας σιωπήσει τουλάχιστον. Αφου είναι πολιτικά ανίκανος να αντιμετωπίσει το θέμα ας σιωπήσει

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΣΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ, ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΓΚΟΡΝΑ ΜΑΣΕΝΤΟΝΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΒΕΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΕΙΚΑ ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΜΟΛΑΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. Υ.Γ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕ ΤΟΝ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΤΣΑΤΣΟΝΙ.

απορία

Τώρα το ότι δε διαφέρουμε είναι καλό; Ρε παιδιά μέσα στον απελευθερωτικό εθνικό αγώνα του 1821 , κάναμε δύο εμφυλίους πολέμους , αλληλοσκοτωθήκαμε και βάλαμε φυλακή τους ήρωές μας , πήραμε δάνεια και τα φάγαμε κοιτώντας να βγάλει ό ένας τα μάτια του άλλου και αν δεν είχαμε το Ναβαρίνο , ο Ιμπραήμ θα είχε σβήσει την επανάσταση.μόνο όταν είμαστε ενωμένοι κάτι μπορούμε να κάνουμε. όταν τρωγόμαστε , όπως τώρα, παθαίνουμε νίλες.

Μετανάστης Στο Κατάρ

H σκέψη σου σήμερα είναι στη γαρδούμπα, στα πιτόγυρα και τα κοκορέτσια που θα φάς καθώς και στο βαρέλι με το Ουίσκι που θ'αδειάσετε παρέα με τον Τέρενς, απατεώνα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_ar

Η κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα για την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο εξοργίζει τους πολίτες: Όσο  περνάει η ώρα και δεν τον σουταρει, τόσο δείχνει πόσο ξένος είναι ο πρωθυπουργός προς τη δημοκρατία

D42lrcqXoAAaGSM

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Αμερικανό γερουσιαστή και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στο κρατικό ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μενέντεζ έλαβε λεπτομερές κείμενο για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

man

Ο  αμερικανός γερουσιαστής (των Δημοκρατικών), Μπομπ Μενέντεζ σε συνέντευξή του με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα διατυπώνει φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο , ενώ για πρώτη φόρα αναφέρεται λεπτομερώς, στις κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

22
polakis_vouli

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο «την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία»

23