Αποστάσεις Τσίπρα από την ευρωπαϊκή γραμμή για κυρώσεις στη Ρωσία

Αποστάσεις Τσίπρα από την ευρωπαϊκή γραμμή για κυρώσεις στη Ρωσία

Με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα στη Βρετανία, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Μεγάλη Βρετανία και τον βρετανικό λαό, αλλά τόνισε ότι η Ε.Ε πρέπει να ερευνήσει πολύ προσεκτικά και υπεύθυνα το γεγονός 

Αποστάσεις κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την πιθανότητα σκληρότερης καταδίκης της Ρωσίας μετά το περιστατικό δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκρίπαλ  με άγνωστη ουσία στο Σαλίσμπουρι του Γουΐλτσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας. 

Προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στις Βρυξέλλες, όπου οι 28 θα συζητήσουν την αντίδραση της ΕΕ στην ρωσική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ρωτήθηκε από ξένους δημοσιογράφους για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην Μεγάλη Βρετανία και τον βρετανικό λαό, αλλά τόνισε ότι η Ε.Ε πρέπει να ερευνήσει πολύ προσεκτικά και υπεύθυνα το γεγονός.

Σύμφωνα με αρκετά  ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, η Ελλάδα ήταν η χώρα που είχε μπλοκάρει προσφάτως την σκληρή καταδίκη της Ρωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των 28 κρατών – μελών, μετά το περιστατικό στο Σαλίσμπουρι. 

Δείτε πώς σχολίασε τις δηλώσεις Τσίπρα ο Michael Birnbaum, επικεφαλής του γραφείου της «The Washington Post» στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκράτησε την ΕΕ από σκληρότερη καταδίκη της Ρωσίας μετά την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα στο Σαλίσμπουρι:

Διαβάστε το σχόλιο του Daniel Brössler, ανταποκριτή της Süddeutschen Zeitung στις Βρυξέλλες για τις δηλώσεις Τσίπρα σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Για «πιο αδύναμο» λεκτικό απ' ότι αναμενόταν επικρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας.


Τσίπρας για Τουρκία: Να είμαστε σκεπτικιστές αλλά να κρατήσουμε ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας

Εις ό,τι αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις και την εισβολή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «πρέπει να είμαστε αρκετά σκεπτικοί με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πως η τουρκική πλευρά πρέπει να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα αλλά να κρατήσουμε τον δίαυλο επικοινωνίας ανοικτό». 

Τι είπε ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για το κοινό μας μέλλον, χρειαζόμαστε μια μεταρρυθμισμένη Ευρωζώνη με ένα ισχυρό κοινωνικό πυλώνα και χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη τραπεζική ένωση που θα μας προστατεύει.

Αυτές τις ημέρες, με τις δύσκολες γεωπολιτικές εξελίξεις, χρειαζόμαστε μια Ευρώπη με ισχυρό  διεθνή και περιφερειακό ρόλο και αυτό πρωτίστως σημαίνει την υποστήριξη όλων των Κρατών Μελών έναντι παραβιάσεων απο τρίτες χώρες. 

Υποθέτω πως σήμερα θα συζητήσουμε τα θέματα της Τουρκίας και του Σάλισμπουρι (αναφορά στην δολοφονία δύο Ρώσων στη Μεγάλη Βρετανία) και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διπλωματικά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας» ήταν η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Θέσπιση ευρωπαϊκού φόρου για τις εταιρείες ψηφιακής οικονομίας

Ιδιαίτερα αιχμηρός στο ζήτημα των "φορολογικών παραδείσων" ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς, όπως είπε, πλήττουν την αναγκαία για την Ευρωπαϊκή Ενωση έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης, η οποία είναι θεμελιώδης για τους πολίτες. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης τη θέσπιση ευρωπαϊκού φόρου στις εταιρείες ψηφιακής οικονομίας, με τη παράλληλη θέσπιση νομικού πλαισίου που θα αποτρέπει το transfer pricing και τη φοροαποφυγή. 

Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη φορολογικής σύγκλισης των κρατών μελών της Ε.Ε. που θα βάλει τέλος στον φορολογικό ανταγωνισμό που αποτελεί μια από τις αιτίες του κοινωνικού ντάμπιγκ.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την ανάγκη να καθοριστεί ο δεσμευτικός χαρακτήρας του Πυλώνα Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων και βρήκε στήριξη από χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Σουηδία.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό για την ελληνική κυβέρνηση δεν κλείνει στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, επειδή αποτελεί διαρκή στόχο για την ελληνική πλευρά.Δείτε live τις προσελεύσεις των ηγετών της ΕΕ για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες:
ΣΧΟΛΙΑ (35)

ΝΙΚΟΣ

Πάει ο μπάμιας και παρακαλάει τους Ευρωπαίους για συμπαράσταση στα προβλήματα με τους Τούρκους, αλλά εκεί που οι Ευρωπαίοι ομόφωνα καταδικάζουν τον Πούτιν τους πάει κόντρα. Ολοι αντάμα και ο ψωριάρης μόνος του θα είναι πάλι.

Πορφυρός Καναδικός Πύργος της Ειρήνης

Ο Ερντογάν αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά από τη διακίνηση μεταναστών σε συνεργασία με τον Τσίπρα. Όταν η Ευρώπη με πρωτοβουλία Τουσκ αποφάσισε να περιορίσει τη μετανάστευση λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Ολλανδία, Γερμανία και Ιταλία από αντιδραστικές ψήφους σε ξενοφοβικά κόμματα που υποστηρίζουν συμμαχία με τη Ρωσία, ο Ερντογάν παγιδεύτηκε και άρχισε να απειλεί την Ελλάδα όπου βασιζόταν για τις Ευρωπαϊκές του σχέσεις. Η Τουρκία εκδίωξε την Ιταλική εταιρεία και σύντομα τη Γαλλική και την Αμερικανική από την Κυπριακή ΑΟΖ, προτού εξοντωθεί από τον Πούτιν, αφού πλέον η μόνη χώρα που θα μπορούσε να διεκδικήσει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι η Ρωσία με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τόσο στις γεωτρήσεις όσο και στην προστασία της από την Τουρκία απέναντι στην οποία θα αποδειχθεί ανήμπορη. Έτσι η Ελλάδα από ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσία που θα την έχει σώσει θα της ξεπουλήσει τα πετρέλαια με αντάλλαγμα την αποκατάσταση τόσο της ζημιάς του Μνημονίου όσο και της εξίσου μεγάλης ζημιάς από την Τουρκική επίθεση που θα αφήσει την Ελλάδα ανάπηρη. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκβιάζει την Ευρώπη στα ενεργειακά όσο στο μεταναστευτικό όπου απέφευγε την σίγουρη πτώχευση για την οποία ήξερε ο Ερντογάν ότι θα έβρισκε ευκαιρία να επιτεθεί σε Ελλάδα της δραχμής. Ο πόλεμος που θα έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα θα συνεχιστεί από τους ισλαμιστές που εισέβαλαν ως πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη, που λόγω του εμπορικού πολέμου που της κήρυξε ο Τραμπ θα έχει ανάγκη τους Ρωσικούς αγωγούς. Άρα η Ελλάδα είναι ο καταλύτης για τη συμμαχία της Ευρώπης με Ρωσία, αφού με την παρουσία της ως οικονομικό πρόβλημα υποβάθμισε τη διαχρονική στενά συνεργασία της με ΗΠΑ λόγω της αναξιοπιστίας που ανέδειξαν οι αποσχιστικές της τάσεις που μεταφέρθηκαν σε Αγγλία, Καταλονία και Ιταλία, και έπειτα από την καταστροφή της που μοιράστηκε με την Ευρώπη, η αποκατάστασή της ως ενεργειακός δορυφόρος της Ρωσίας θα προτρέψει την Ευρώπη να μετατραπεί σε Ρωσική αποικία. Ο Ερντογάν αποτέλεσε κορόιδο του Πούτιν, αφού η αδυναμία του Άσαντ που ο Πούτιν άφησε να εκδηλωθεί και η άρνηση του Ομπάμα να παρέμβει στη Συρία εγκλώβισαν την Τουρκία σε ένα επεκτατισμό που λόγω της αποτυχίας του Ομπάμα να σταθεροποιήσει την Ευρώπη ανάγκασε την Τουρκία να συμμαχήσει με τη Ρωσία που παρενέβη στη Μέση Ανατολή αντί για την Ευρώπη που θα υποστήριζε την Τουρκία. Ο Τραμπ απομονώθηκε αφού οι ΗΠΑ έμειναν πίσω και τότε η Τουρκία θα επιχειρήσει πόλεμο με Ελλάδα για να κρύψει την αποτυχία στη Συρία.

theokal

Ο Πούτιν έχει μπει στο μάτι της Ευρώπης για διάφορους λόγους. Η Αγγλία βρήκε μια ακόμα αφορμή να κάνει φασαρία. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι συντάσσονται πίσω από την Αγγλία όχι γιατί θέλουν να γίνουν κυρώσεις στη Ρωσία αλλά δεν έχουν και να περιμένουν τίποτα από την Ρωσία ενώ αντίθετα θα είναι πιο επωφελείς οι καλές σχέσεις με το δυτικό μπλοκ και Αγγλία και ΗΠΑ . Όλοι έτσι το βλέπουν εκτός από ... έναν. Τον δικό μας που ενώ έπρεπε να αδράξει την ευκαιρία και να συσπειρωθεί με τους άλλους κατά του Πούτιν τους βάζει όλους απέναντι του ενώ θέλει και τη βοήθεια τους στο "Μακεδονικό" αλλά κυρίως για " να μαλώσουν " τον Ερντογάν. Και αντί να υποστηρίξει τους δυτικούς, υποστηρίζει τον "στριμωγμένο" Πούτιν που πλέον εξοπλίζει τους Τούρκους και υποστηρίζει τον Ερντογάν. Τον Ερντογάν που είναι και αυτός στριμωγμένος λόγω του εναγκαλισμού του με τον Πούτιν, της προμήθειας οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία αλλά και λόγω της σύγκρουσης ζωτικών συμφερόντων με τους Αμερικάνους στη Συρία. Επιπλέον και οι Ευρωπαίοι δεν μένουν αδιάφοροι που εμποδίζει εταιρείες τους στην κυπριακή ΑΟΖ. Εχθές ένας Τούρκος κυβερνήτης έβαλε στο στόχαστρο του Μουσούλη και Ιερουσαλήμ! Ολοι ξέρουμε ότι η διαφορά του "καλός σύμμαχος" με το "κακός διάβολος" στη διεθνή σκακιέρα είναι πολύ κοντά. Το είδαμε στη Λιβύη με τον Καντάφι, το είδαμε στο Ιράκ με τον Σαντάμ, το βλέπουμε στη Συρία με τον Ασαντ. Επόμενος υποψήφιος "διάβολος" θα μπορούσε να είναι ο Ερντογάν.

Απλά

Σούργελο. Αντε στο χωριό του

Delije Seven

Ποια βοηθεια μας εδωσε η φιλο-τουρκικη κυβερνηση της Βρετανιας? Ο καθενας κοιταει τα δικα του συμφεροντα! Και η Ιταλια πηρε την ιδια θεση με την Ελλαδα!

Gjon Lleshi

Έλεος πια με τον κατσαπλια ηγετισκο των νεογραικων. Ποιος τον αφήνει να κάθεται σας ισότιμος εταίρος στα ιερά δωμάτια της Ε.Ε.; Εδώ ντροπιάζει και εμάς τους αγνούς ντομπρους Βαλκάνιους που με μπέσα υπέφεραν από τον κομμουνισμό. Κανονικά το Ελλαντα θα έπρεπε να διαπραγματευτεί με κράτη της κατηγορίας του: Συρία, Σομαλία και Σουδάν. Έξω από την Ε.Ε.! Έξω από τα Βαλκάνια!

Bilmpo

Απο τη μια ζηταμε τη βοηθεια της ΕΕ για τον σκυλο τον ερντογαν και απ την αλλη της κανουμε παιχνιδια για τους Ρωσσους....

Seahawk

Ο καγκεμπίτης πρέπει να έχει ξεραθεί στο γέλιο και να αναρωτιέται πόσο φτύσιμο πρέπει να ρίξει ακόμα στους μεγαλύτερους κομπλεξικούς κρετίνους του πλανήτη τους νεοέλληνες. Όσο πιο πολύ τους φτύνει, τόσο παραπάνω στήνονται. Περίεργα πλάσματα, χρήζουν ψυχιατρικής μελέτης.

Τελικα

Μας γλεντανε ολοι Ρωσοι, Αμερικανοι, Κινεζοι, Ευρωπαιοι, Αλβανοι, Σκοπιανοι Τουρκοι σε λιγο και το Θιβετ θα μας γλενταει δεν ξερουμε ποιανου πιονι ειμαστε των Ευρωπαιων; Των Ρωσων; Των Αμερικανων; Την τυχη μου μεσα

Γιώργος

Εδώ μας γλεντάνε 150 χρόνια οι Μεγάλες Δυνάμεις, τώρα το διαπιστώνεις εσύ; Εάν δε συγκρούονταν τα συμφέροντα Γαλλίας, Ρωσίας, Αγγλίας το 1821 στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο σήμερα δεν θα υπήρχε ελληνικό κράτος, εδώ θα ήταν Τουρκία ακόμα. Έφτιαξαν το ελληνικό κρατίδιο για να το ελέγχουν όλοι τους και να έχουν ελεύθερη ναυσιπλοϊα και εμπόριο προς την Τουρκία και την Κύπρο μεριά, εφόσον η Τουρκία τους δημιουργούσε τότε τεράστια προβλήματα στο εμπόριό τους με πειρατείες, πολέμους κλπ. και θα έπρεπε σε τούτο το στρατηγικό σημείο που βρισκόμαστε να μην την έχουν μέσα στα πόδια τους και τους δημιουργεί μεγάλα και αξεπέραστα προβλήματα. Το ελεγχόμενο από αυτούς τότε μικρό ελληνικό κρατίδιο(έφτιξαν και κόμματα εδώ το Γαλλικό, το Αγγλικό και το Ρωσικό και μας στείλανε και δικό τους βασιλιά) εξυπηρετούσε άριστα τα συμφέροντά τους. Έκτοτε ο Καποδίστριας και οι αγώνες τον Ελλήνων με πολλές θυσίε έφτιαξαν το σημερινό κράτος μας αλλά πάλι αυτές τις Μεγάλες Δυνάμεις τις έχουμε στα πόδια μας...

EL

Βλάκα είσαι επικίνδυνος πραγματικά! Εκλογές εδω και τώρα να ξεκουμπιστείς εσυ και το συνάφι σου!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4783900

«Η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στις 26 Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε» - Για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος»

51
tsipras_omilia_art

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

12
kinal_synedriasi

Δευτέρη θητεία στη θέση του γραμματέα για τον Χριστοδουλάκη - Καμίνης, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος και  Όθωνας οι πρώτοι στο Πολιτικό Συμβούλιο. Γεννηματά: Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί

113
prosfyges_anaxwrisi_art

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε τους 60 μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα από εχθές «να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία» - Τελικά συμφώνησαν και αποχώρησαν

280