Κεραμέως: Υπό διωγμόν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Κεραμέως: Υπό διωγμόν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Έντονη κριτική στις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας - «Αξιολόγηση παντού και για όλους» δηλώνει η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ

Την αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

«Η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν» καταγγέλλει η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, που επισημαίνει ότι «η αξιολόγηση καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς». 

Η κυρία Κεραμέως επαναλαμβάνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί την αξιολόγηση ως «απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες». «Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι», καταλήγει. 

Αναλυτικά, στη δήλωσή της αναφέρει: 

 
«Στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το οποίο θα τοποθετηθούμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν. 
 
Η αξιολόγηση, όπως είχε προβλεφθεί σε Προεδρικό Διάταγμα του 2013, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς, τον βασικό δηλαδή παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
 
Για τη Νέα Δημοκρατία, η αξιολόγηση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες του τις βαθμίδες. 
 
Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΚΑΘΗΓΗΓΗΣ (με κεφαλαία)

Ο καθηγητής αξιολογείται σε κάθε μάθημα από τους μαθητές του. Δεν μπορεί ένας ανεπαρκής να σταθεί στην τάξη αν δεν είναι ικανός διότι τα μικρά αλλά συμπαθητικά θηρία θα τον φάνε. Οι απέξω "αξιολογήζεις" μόνο άλλες πονηρές καταστάσεις εξυπηρετούν. Άρα αυτοί που αναφέρονται ζε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης πέρα από την καθημερινή και αυστβρή αξιολόγησή μας ή άσχετοι είναι οι κακενρεχείς.

Οι ντενεκέδες επι το έργον

Όπα ρε φίλε, στο φλιτζάνι το είδες αυτό? Όπου υπάρχει αποτελεσματικός καθηγητής απο πίσω υπάρχει σοβαρή αξιολόγηση απο την ιεραρχία και απο τους εκπαιδευόμενους. Ο ίδιος αξιολογείς, χωρίς όμως να θέλεις να αξιολογηθείς, θυμίζεις Πάπα ή Στάλιν. Το μυστικό σου ειναι ο,τι χωρίς αξιολογήσεις όλοι οι ντενεκεδες, οι ατάλαντοι και οι αγράμματοι συνδικαλιστές καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης. Δεν μας αρέσουν οι μέτριοι, ειναι τα βαρίδια της κοινωνίας, ειναι οι εχθροί της προόδου της ανθρωπότητας, ειναι ο φασισμός του κομμουνισμού με την ισοπέδωση του ανθρώπου, την φτώχεια, τους περιορισμούς της ελευθερίας και τις θανατώσεις αντιφρονούντων.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εδώ γελάει και το παρδαλόν ερίφιον!!!!!!!!!!!!Οι εκπαιδευτικοί ποτέ δεν αξιολογήθηκαν από σχολικούς συμβούλους που είχε θεμοθετήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτοί απλώς καααααααααααααάθονταν στο γραφείο τους και στη χάση και στη φέξη έκαναν και καμιά επίσκεψη στα σχολεία της αρμοδιότητάς των, για να ρωτήσουν απλά και μόνον τούτο: που βρίσκεστε στην εξεταστέα ύλη; να φροντήσετε να την ολοκληρώσετε μέχρι πριν τις εξετάσεις Ιουνίου κι έφευγαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κάποιοι μάλιστα δεν έμπαιναν στον κόπο να μαζέψουν τους εκπαιδευτικούς για 1 ώρα, για να συζητήσουν σχετικά με τη διδασκαλία της ύλης, παρά κοίταζαν μόνο την καταγεγραμμένη από τους καθηγητές διδαχθείσα ύλη στα "βιβλία διδαχθείσας ύλης" κι έφευγαν για κανένα καφεδάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτή την αξιολόγηση καταργεί ο Γαβρόγλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ράνια

Ξυπνήστε και αλλάξτε τα πάντα οταν θα ανελθετε στην εξουσία, οι μπολσεβίκοι αναποδογυρίζουν σκόπιμα τις αξίες για την αναίμακτο κατάργηση του αστικού κράτους. Στόχος τους, η εγκαθίδρυση ακραίου και αγράμματου μποσελβικισμού. Στόχος τους, η δημιουργία στη χώρα δικτατορίας τύπου Τσάβες.

Βασίλης

O Γιαβρόγλου κλείνει πολλές φορές το μάτι στους εκπαιδευτικούς προς άγραν ψήφων, αδιαφορώντας για το μέλλον των παιδιών μας. Ο πιο καταστροφικός "υπουργός" παιδείας που έχει περάσει! Πότε θα ξεκουμπιστεί;; Πόσα παιδιά θα έχει πάρει στο λαιμό του μέχρι τότε. Εμείς, τι περιμένουμε;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

690_fa83d939-c781-47fb-bc2a-ef314c462144

«Η είδηση είναι ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» αναφέρει η Πειραιώς για το τηλεφώνημα του Παύλου Πολάκη στον Γιάννη Στουρνάρα

stournaras_polakis_art2

Ωμή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος - Τον εκβιάζει ότι θα πάει στο γραφείο του και θα μείνει εκεί, μέχρι να διατάξει έρευνα και για άλλα δάνεια, εκτός από το δικό του, από την Attica Bank - Έδωσε στη δημοσιότητα επιλεκτικά μέρη της συνομιλίας τους - ΝΔ: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια, να παρέμβει η Δικαιοσύνη

50
mitsotakis_me_bankers

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ: για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα

29
tsipras_anas

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την είσοδο των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα – Οι δύο υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, έναντι των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν πολιτικό όρκο

62