Πόλεμος Μαξίμου-Άδωνι για τα αρχεία της Novartis

Πόλεμος Μαξίμου-Άδωνι για τα αρχεία της Novartis

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν δημοσιεύματα που επικαλούμενα τα αρχεία της Novartis που εστάλησαν στη Βουλή από την Εισαγγελέα Διαφθοράς τον φέρουν ως παραλήπτη εγγράφου τον Οκτώβριο 2013 με αποστολέα υφηλόβαθμο στέλεχος της  φαρμακευτικής εταιρείας, το οποίο περιγράφει τις βασικές στοχεύσεις της εταιρείας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί γιατί με τις ενέργειές του δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της Novartis τονίζοντας ότι «οι σκευωροί της Novartis αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη».

Στη ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει συγκεκριμένα:

Οι Σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη

Στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η Κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως «από μηχανής θεός» η κα Τουλουπάκη έστειλε στην Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν Άνευ σημασίας αλλά η Κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. 

Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα Χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία. 

Το χαρτί αυτό του Οκτωβρίου του 2013 χωρίς όνομα, απευθύνεται σε κάποιον (η προπαγάνδα λέει σε μένα αν και εγώ ποτέ δεν έλαβα τέτοιο χαρτί αλλά μικρή σημασία έχει αυτό) όπου παρουσιάζει τις βασικές στοχεύσεις της Novartis για την πολιτική που θα ακολουθούσε το Υπουργείο Υγείας στο μέλλον. Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ψευδομάρτυρα στις 30/09/2013 είχα λάβει και 2.000.000€ (που τέτοια τύχη) από τη Novartis. 

Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι που έπρεπε να πετύχει η Novartis σύμφωνα με αυτό το χαρτί: 
Α) να παραμείνει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 2,5 δις € για το 2014 και σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από τα 2,25 δις€. 
Β) σε καμμία περίπτωση γράφει να μην πέσει η τιμή των off patent κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ. 
Γ) να βγουν τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) στα Ιδιωτικά Φαρμακεία αλλά με απολύτως ελεγχόμενα κανάλια διανομής από της εταιρίες που θα έπρεπε να μπορούν και να αρνούνται πώληση σε όποιον χονδρέμπορο δεν ήθελαν. 

Ένα μήνα μετά, τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου του 2013 πήγα στη Βουλή το νόμο μου. 

Αυτός προέβλεπε και τελικά νομοθέτησα: 

Α) 1.970.000 € στόχο για την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δηλ η Novartis απέτυχε στον πρώτο της στόχο. 
Β) στο άρθρο 2 παρ3 ότι τα off patent θα πήγαιναν -50% δηλ κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ και μόνον αν ο μέσος όρος ήταν μικρότερος του 50% τότε με τον μέσο όρο. Δηλ απέτυχε η Novartis και στον β στόχο της.
Γ) τα ΦΥΚ σε όλα ανεξαιρέτως τα Φαρμακεία χωρίς να μπορούν οι εταιρίες να διαλέγουν σε ποιο κανάλι θα πωλούν, με 60 μέρες υποχρεωτική πίστωση, το πολέμησε φρικτά και η ΠΦΑ το πήρε πίσω και με απόδοση στον Εοππυ του χονδρεμπορικού κέρδους εάν πουλούσαν απευθείας στα Φαρμακεία (για αυτό το τελευταίο με επαίνεσε ο Κουρουμπλής προχθές στην ομιλία του στην Βουλή).

Δηλαδή και στους τρεις στόχους που έθεσε η Novartis απέτυχε. 

Δηλ εγώ είχα πάρει 2.000.000€ αλλά δεν δέχθηκα καμμία από τις απαιτήσεις της. Και μάλιστα αμέσως μετά το νόμο ο κ. Φρουζής ζήτησε την απόσυρση του νόμου και την παραίτηση μου και ο Σύριζα υιοθέτησε τα αιτήματα τους και του ζητούσαν και ραντεβού...

Όλα αυτά παρουσιάζονται από την « Δημοκρατία» και το “Documento” έτσι.....


Τα συμπεράσματα δικά σαςΜαξίμου: Θα διώξει τον Γεωργιάδη ο Μητσοτάκης;
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών από εμπιστευτική έκθεση της Novartis στο οποίο υποστηρίζεται ότι τα στελέχη της εταιρείας είχαν ενημερωθεί να μην έχουν επαφή με τον κ. Γεωργιάδη γιατί «φέρεται εμπλεκόμενος». Το Μαξίμου, μάλιστα, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε "κουκουλοφόροι" -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.

Τότε,  όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνη Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί "φέρονται να εμπλέκονται" και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:

Εμμένει ακόμη στο αστείο  επιχείρημα περί σκευωρίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη Αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Δημοκριτος

Οταν μια κυβερνηση που εξαπατησε τον Ελληνικο λαο με χιλιες δυο ψευτικες υποσχεσεις, που βουλιαξε οικονομικα την Ελλαδα ζημιωνοντας την με πανω απο 100 δισ. Ευρω, με τρια και πλεον χρονια αχρειαστα δυο μνημονια, αυτη η κυβερνηση εχει εναν μονο τροπο να επιβιωσει. Τη λασπολογια εναντιον των αντιπαλων της. Αλλα ο χαχας ο Τσιπρας δεν καταλαβαινει το σπουδαιοτερο. Οτι ολη αυτη η λασπολογια θα του γινει μπουμεραγκ. Ο λαος πλεον δεν τρωει σανο.

giannhs

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ηλίθιοι που δεν κατάλαβαν ακόμα πως ο κόσμος δεν τσιμπάει;

Θεμιστοκλής

Η Χρυσή Αυγή ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis επειδή κατήγγειλε πολλά εγχώρια νοσοκομεία για πιστοποιητικά υγείας που παρείχε σε αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα να αδυνατεί το υπουργείο υγείας να συνάψει συμφωνίες με την ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να υποχρεώνεται να προσφεύγει σε ξένες εταιρείες όπως η Novartis όπου οι μίζες ήταν απαραίτητες για να υπάρχει εμπιστοσύνη λόγω έλλειψης οικειότητας όπως γινόταν παγκοσμίως σε χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία που δεν πτώχευσαν από τη διαφθορά όπως η Ελλάδα, ενώ εξαιτίας της καταδίωξης πολλών δημόσιων υπηρεσιών ως διαπλεκόμενων από τη Χρυσή Αυγή έπρεπε για το ζωτικής σημασίας ζήτημα της προμήθειας θεραπειών για την παγκόσμια επιδημία των χοίρων κατά απαίτηση διεθνών οργανισμών να διεξαχθεί η διαδικασία μυστικά με τον αναπόφευκτο κίνδυνο κάποιοι υπάλληλοι που μεσολαβούσαν να δωροδοκηθούν, με την ανάγκη για προμήθεια φαρμάκων να αυξάνεται λόγω της διάδοσης θεωριών συνωμοσίας για την πρόκληση ασθενειών από τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους ώστε να αποθαρρύνονται πολλά άτομα να αγοράζουν από τα φαρμακεία και να καθίσταται απαραίτητη η επέκταση της κρατικής συμμετοχής για την περίθαλψη των πολιτών. Η Χρυσή Αυγή επίσης πήρε μίζες για να εξορίζει τους μετανάστες από υψηλού κοινωνικού επιπέδου επαγγέλματα ως λαθραία εισερχόμενους στην επικράτεια και να μετακινούνται στον υπόκοσμο όπου δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές θεραπείες και να μεταδίδουν ασθένειες, αυξάνοντας ραγδαία τη ζήτηση, ενώ όταν κυβερνήσει θα προσφέρει πολλούς ανεπιθύμητους από στρατόπεδα συγκέντρωσης για πειράματα σε έρευνες της εταιρείας για δοκιμή καινούργιων θεραπειών.

ΚΑΛΑ, ΠΑΛΙ ΤΟΥς ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ, ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΑΠΟΛΑΥΣΗ !

Y

πολυ κουκουλααααααααααααα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Θλίψη

Κυρία Τουλουπακη, δεν αισθάνεστε ντροπή να πυροδοτειτε αυτόν τον πόλεμο λάσπης? Η χώρα θα βουλιάξει σε τόνους λάσπης. Και εσείς γίνεστε το όργανο για να συμβεί αυτό. Πόσα ,"στοιχεία"( ο Θεός να τα κάνει στοιχεία) θα διαρρευσετε ακόμη? Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι τις εκλογές? Γι'αυτό οι συριζανελ καίγονται να επιστρέψει σε σας η δικογραφία?

η υπόθεση είναι στη Βουλή

όποιος κρατά κρυμμένα στοιχεία από την υπόθεση που εξετάζει η Ελληνική Βουλή, με οποιονδήποτε σκοπό, διαπράττει ποινικό αδίκημα και ίσως πάει φυλακή. Μα τι φοβούνται οι συριζαίοι, αφού έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή; Όλα στο φως δεν είπανε;

takis

εδώ ο Σαμαράς έδινε ιδιόχειρα σημειώματα με τηλέφωνο Σταικούρα (Γενικό λογιστήριο κράτους) με την προσωπική του κάρτα στον Φρουζή, προσχέδια νομοσχεδίων έχουν βρεθεί στους σκληρούς δίσκους της Νοβάρτις, και οι άλλοι επιμένουν στην γραμμή της σκευωρίας/αστειότητες κατά Βενιζέλο.. το μόνο που μένει είναι να δεθεί η υπόθεση με ίχνη μιζών (εκτός αν κατέληξαν σε στρώματα..

@@@@@@@@@@@@@@

Η μαύρη πανούκλα του συριζα........εξαπλώνεται παντού.....ακόμα και η εικόνα τους βρωμιζει και σαπίζει τα παντα......πόσο μαλλον....όσα κατα καιρούς ξερνάνε.....

ok

Ρε σεις Σταλινικά κατάλοιπα που την πάτε τη δουλειά; Πώς τολμάμε να τα βάζετε με τον Άδωνι; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι είναι ο πιο έξυπνος πολιτικός της χώρας; Θα είναι ο Εφιάλτης σας μέχρι να εξαφανισθειτε από την κακή τη τύχη εξουσία σας.

kai kati gia ton filo του kyriakoy

Eχειs δικιο ειναι πολυ εξυπνος πολιτικος. Ειναι ο μονος που καποτε ελεγε απο της εκμπομπες του ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ Για ποιο λογο δεν ειχε συλληφθει και κυκλοφορουσε ελευθερος ο χριστοφωρακος ? Και οταν δυεφυγε για την γερμανια ειχε φερει σαν παραδειγμα. Οτι η κυρια τσ.... εντος 3 ωρων κριθηκε προφυλακιστεα και μπηκε στη στενη. Και ο κυριος χριστοφωρακος επι 3 περιπου χρονια ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ στο συνταγμα .Στο πολιτ...τεννις κλαμπ . Και στο μεγ. βρεταν...

Dimitrios

Ο συριζαιος κατσαπλιας κατεχει εξ επιφοιτησεως την γνωση λογω γειτνιασης με την συντοπιτισα του Αγια Αθανασια (του Αιγαλεω).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

psarianos

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός κατήγγειλε τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές - «Βγαίνουν αφίσες για τη Μακεδονία, είναι ένα αισχρό φαινόμενο. Να το σταματήσουμε γιατί είμαστε σε έναν ακήρυχτο εμφύλιο»

galop_main01

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών 7 στους 10 Έλληνες - Πιο αρνητικοί οι μικρότεροι σε ηλικία Έλληνες - Το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου ήταν προσυμφωνημένο, πιστεύει το 68,3% - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

15
putin-lavrov_main01

Όπως επισημαίνει ο Ρώσος πρόεδρος, η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλεται από εξωτερικές πιέσεις με απώτερο στόχο την επίσπευση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ - Zήτημα νομιμότητας για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ θέτει ο Σεργκέι Λαβρόφ

34
mavrotas_main

«Οι αυριανές μας αποφάσεις δεν θα επηρεαστούν από τις σημερινές εξελίξεις. Τα έχουμε αποσυνδέσει αυτά τα δύο πράγματα», υπογράμμισε o βουλευτής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

19
chrisoveloni_anel

«Υπνθυμίζω ότι στην ψηφοφορία του 2015 οι  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα Μνημόνιο. Όταν μιλάμε με φανατισμό και κόκκινες γραμμές δεν διαμορφώνουμε ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης» είπε η υφυπουργός Εσωτερικών και άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι «οι υπουργοί δεν είναι βαλίτσες»

19