Μήνυμα των «53» στην κυβέρνηση: Προστατέψτε την α' κατοικία, όχι άλλο ξύλο από τα ΜΑΤ

Μήνυμα των «53» στην κυβέρνηση: Προστατέψτε την α' κατοικία, όχι άλλο ξύλο από τα ΜΑΤ

«Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία» γράφουν στο κείμενό τους

Πυρά κατά της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης για την αστυνομική καταστολή
διαμαρτυριών όπως αυτές έξω από συμβολαιογραφεία για τους πλειστηριασμούς
ασκεί η ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality.gr

Στο κείμενό τους μιλούν για εικόνες που «τις βλέπαμε διαρκώς, σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» περιλαμβάνοντας και την επίθεση των ΜΑΤ
κατά αδιόριστων εκπαιδευτικών στις 5 Μαρτίου στο υπουργείο Παιδείας.

«Όλα τα παραπάνω θέτουν σκληρά και σοβαρά ερωτήματα, και κυρίως το ερώτημα εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής» γράφουν οι «53».

Όπως λένε «ήδη έχουμε αργήσει, καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και το επίδικο παραμένει ανοιχτό».

Καταλήγουν, δε, στο ότι «αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία.

Ολόκληρο το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «53» έχει ως εξής:

Είναι πικρό, αλλά τις χθεσινές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας, τις έχουμε ξαναδεί ή μάλλον τις βλέπαμε διαρκώς, σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Και δεν είναι μόνο τα γεγονότα αδικαιολόγητης βίας της Τετάρτης 14/03/2018, έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Θεμιστοκλέους, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το Υπουργείο Παιδείας της περασμένης εβδομάδας, όπου δάσκαλοι και δασκάλες, καθηγητές και καθηγήτριες, μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι, υπέστησαν την αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ, γεγονός που και σωστά στιγματίσθηκε και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Όλα τα παραπάνω θέτουν σκληρά και σοβαρά ερωτήματα, και κυρίως το ερώτημα εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής. Γνωρίζουμε ότι σε πολιτικό επίπεδο η απάντηση είναι καταφατική, όμως αυτό δεν αρκεί, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ. (απαγόρευση χρήσης χημικών, υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα). Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ήδη έχουμε αργήσει, καθώς έχουν Ππεράσει 3 χρόνια από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και το επίδικο παραμένει ανοιχτό. Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία, ακόμα και όταν τα κίνητρά της είναι ασαφή, δεν αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση και καταστολή. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία.

ΥΓ: Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι απαράδεκτες εικόνες δεν θα επαναληφθούν στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΣΧΟΛΙΑ (91)

προβατάρης

Μπεεεεεε!!!! σαλάγατα: Ένας μπαταχτσής ποτέ δεν πρέπει να πληρώνει.Πρέπει να τη βγάζει πάντα διασκεδάζοντας, ταξιδεύοντας, διαβιών σε ακριβάς και χλιδάατς περιοχάς με τεραστίαν και άνετη οικίαν, την οποίαν απέκτησε δια δανείων και άτινα ουδέποτε ένας μπαταχτσής πρέπει να πληρώνει. Ο μπαταχσής είναι εκ φύσεως προορισμένος να μη ζει εις υποβαθμισμένας περιοχάς σε στεναχώρους κατοικίας και γειτονίας. Δια τον μπαταχτσήν μόνον οι ανόητοι και οι πτωχοί τω πνεύματι πληρώνουν δάνεια και όσοι είναι συνεπείς απέναντι στο κράτος. Ένας μπαταχτής πρέπει να εκμεταλλεύεται πάντα καταστάσεις και να αποφεύγει τεχνηέντως την πληρωμήν δανείων του, έστω και αν δέρνονται κάποιοι υπό αστονομικών οργάνων, εξαπατημένοι υπό μπαατξήδων, οίτινες τους ακολουθούν και που τους βάζουν πάντα μπροστά για να δέρνονται!!! Ο Θεός έπλασεν τον μπαταχτσή διά τρυφηλόν βίον , έπλασε και τον πτωχόν δια τον στενάχωρον βίον του, καθότι υπολείπεται του εγκεφάλου μπαταξή. Ταύτα βελάζουσιν υμίν τα εμού πρόβατα.

dias

Μας ψοφησε στην φορολογια και μας μπαφιασε στο ψεμα και στην μπουρδα. Αλλα στο θεαμα ειναι απιαστος ! Βαραει τα Λαφαζανια και σε λιγο θα δινει κλωτσιες και στην μουρλη

ΝΙΚΟΣ

Αφήστε τα ΜΑΤ να τρώνε ξύλα, πέτρες, αβγά, ροπαλιές και ότι άλλο φανταστούν τα συντρόφια. Αυτοί οι πούστηδες υπέγραψαν για τους πλειστηριασμούς και θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Εμείς είμαστε αριστεροί.

Βάνα

Αυτοδουλεύονται εμπαίζοντας τον λαό, ο δε Τσίπρας βασιλεύει.

Ας τους πληρωσουν οι 53 λοιπον, σωστα;

Α οχι, θελουν να πληρωσουμε εμεις..

Του

καθε μπαταχτση το σπιτι στα χερια τραπεζιτη.................ειναι δικαιο να μην πληρωνω εγω και πρεπει να γινει πραξη.......εχθες...........

τρελλό Ξεκάρφωμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

οι 53...

Χ

53 και τριχες κατσαρές.Λαμόγια αριστεροβολεμένα που ψηφίζουν τα πάντα για το μισθουλακο τους και πετανε καμιά αριστερή μπουρδα αγωνιστική.Πλειστηριασμοί δεν θα γίνονταν αν ειχε κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς.Με τα λαμογια της αριστεράς θα τα χάσετε τα σπίτια να είστε σίγουροι.Αυτή ειναι η αληθεια.Οπως επίσης αληθεια είναι ότι ο Σαμαρας δεν πείραξε χαμηλοσυνταξούχους σαν τον νταουλιερη που κοβει το εκας και να μην πουμε για φπα και εισφορές.Αλλά ο λαός ηθελε τον απατεώνα που θα εσκιζε τα μνημόνια.Χαστε τώρα και τα σπίτια μήπως και βάλετε μυαλό.

ΑΝΤΖΕΛΑ

Ποιος βρε Άδωνι αυτός που έσκιζε τα μνημόνια σελίδα σελίδα και υπονόμευε τα πάντα για να γίνει ο πρωθυπουργός του ουδείς άσφαλτος....

ΕΚΑΣ

Ακριβως οπως τα εγραψες...Το μεγαλυτερο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ειναι το κοψιμο του ΕΚΑΣ στους μικροσυνταξιουχους, που υποτιθεται θα προστατευαν κιολας..Αλλα 500.000 μικροσυνταξιουχοι και οι οικογενειες τους θα το δωσουν το μυνυνα στις εκλογες που ερχονται..

V

Το μεγαλύτερο έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το έχουμε δει ακόμα. Θα το δούμε του χρόνου: Την νέα μείωση των συντάξεων και το τσεκούρι στο αφορολόγητο (που αν δεν έρθει το 2019, θα έρθει το 2020). Εκεί θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ. Δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι μας έρχεται, μέχρι να δούμε την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Ούτε μαντίλι για τα δάκρυα δεν θα έχουμε...

Μόνο ξύλο, δεν υπάρχει τιποτάλλο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου των συμβολαιογράφων. Έχει πολύ πλάκα να δείτε τι σπιτάκι λαϊκό ήταν αυτό που έτρεξαν οι άπλυτοι να "προστατέψουν"

Σακρα

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!!!!!! Α ρε νούμερα......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petsitis_new

«Η υπόθεση δεν αφορά δημόσιο χρήμα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής - «Δεν είναι λίγες οι φορές που πάρα πολλοί άνθρωποι αξιοποίησαν τις γνωριμίες τους για να πετύχουν οικονομικά αποτελέσματα» προσπάθησε να δικαιολογήσει τον πλουτισμό Πετσίτη - Παραδέχθηκε ότι μετά τις αποκαλύψεις επικοινώνησε με την οικογένεια του Πετσίτη επειδή «είναι μια οικογένεια την οποία αγαπώ πάρα πολύ»

24
xanthoss_poll_arthroos4

Ανδρέας Ξανθός: Άτυχη και αχρείαστη η δήλωσή του - Κουρουμπλής: Κακώς μίλησε για τον Κυμπουρόπουλο - Φίλης: Το ήθος Πολάκη δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Κούλογλου: Τρικλοποδιά οι δηλώσεις του - Μπαλάφας: Να ανακαλέσει - Πελεγρίνης: Ανοίκεια η επίθεση του Πολάκη - «Δεν τον χωράει το κόμμα» γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών

138
kouroubl-thema

«Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την αήθη επίθεση Πολάκη - «Έχει εξαφανιστεί το φαινόμενο με ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια»

4