Ενημερωτικό σποτ της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των διακρίσεων

Βερναρδάκης: Οι ρατσιστικές φράσεις και πράξεις έχουν ονοματεπώνυμα

Η ρητορική του μίσους έχει στόχο να περιθωριοποιήσει συμπολίτες μας, να βλάψει συνανθρώπους μας, να απαξιώσει το δικαίωμα στη διαφορά και δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό μας αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ανακοίνωσή του με την οποία παρουσιάζει ενημερωτικό σποτ για την καταπολέμηση των διακρίσεων. 

«Τις τελευταίες εβδομάδες συνέβησαν τρία γεγονότα, τα οποία οφείλουμε να εξετάσουμε με ψυχρή λογική. Αρχικά, η σοκαριστική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Αθ.Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «απαγορεύει σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο να τον ψηφίσει». 

Έπειτα, η εξάρθρωση νεοναζιστικής οργάνωσης, φέρουσα να έχει ποίκιλλες εγκληματικές επιθέσεις στο ενεργητικό της και οπλισμό στην κατοχή της. Τέλος, ο φραστικός εκτροχιασμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασσιδιάρη κατά του βουλευτή του Σύριζα Μουσταφά Μουσταφά» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και σημειώνει ότι και τα τρία συμβάντα είναι απόλυτα συνδεδεμένα μαζί τους. 

«Εκκολάπτονται από την ίδια ιδεολογία. Την ιδεολογία εκείνη που στρέφεται κατά μερίδας των πολιτών» αναφέρει, τονίζοντας παράλληλα ότι «κοινός παρανομαστής είναι η ρητορική του μίσους που στόχο έχει να περιθωριοποιήσει συμπολίτες μας, να βλάψει συνανθρώπους μας, να απαξιώσει το δικαίωμα στη διαφορά».

Ο κ. Βερναρδάκης υπενθυμίζει όσα είπε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, «για την παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών. Όπως δεν υπάρχουν και περιοχές πολλών κατηγοριών» και επισημαίνει ότι το σποτ απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στα πολιτικά κόμματα «που φέρουν την ευθύνη διχαστικού, ρατσιστικού και επιθετικού λόγου». 

Διευκρινίζει δε, καταλήγοντας, ότι «η κοινωνία είναι αυτή που αποφασίζει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει». Στο σποτ εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, δημοσιογράφος στο επάγγελμα. 

«Τρία συναισθήματα κινητοποιούν τον άνθρωπο: το μίσος, η άγνοια και η αγάπη» αναφέρει ο βουλευτής και συνεχίζει λέγοντας ότι «η ρητορική του μίσους στρέφεται εναντίον της ανθρώπινης ζωής. Σηκώνει το χέρι και κτυπά το διαφορετικό. Το άλλο. Μην νομίζετε ότι σταματά εκεί. Και τη γυναίκα θα χτυπήσει και το παιδί.

Όποιος ή όποια σέβεται την ιστορία της χώρας μας, δεν έχει δικαίωμα να μην ομιλεί. Γατί δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι δεν ξέρουμε. Ότι έχουμε άγνοια. Ξέρουμε και παραξέρουμε. Και καθημερινά γνωρίζουμε όλο και περισσότερα. Φροντίζουμε να δείξουμε, να φέρουμε στο φως το πρόσωπο εκείνων που είναι εχθροί της Δημοκρατίας» λέει ο κ. Μπάρκας. 

Στη συνέχεια του μηνύματός του προς τους πολίτες της χώρας, ο βουλευτής αναφέρει: «Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, χωρίς ο πολίτης, ο κάθε πολίτης να νοιώθει ασφαλής στη χώρα του και ισότιμος. Ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, κοινωνικής θέσης και χρημάτων. 

Η κυβέρνησή μας τόσο καιρό φροντίζει να μην υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών, να μην υπάρχουν πολίτες υποβαθμισμένοι. 

Γιατί εμείς ασκούμε κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική που γίνεται με σχέδιο.Παλεύουμε γι’ αυτό. Να εξαφανιστεί η ρητορική του μίσους από τις γειτονιές, τα σπίτια, τις συνοικίες, τις πόλεις μας. 

Όλοι οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Λογικό δεν είναι;». «Είναι λογικό και δεν αλλάζει» καταλήγει το σποτ. 


ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ήθελα

μόνο 5 λεπτά δημόσιο διάλογο με οποιονδήποτε υπηρέτη της "παγκοσμιοποίησης" για να αποδείξω σε όλους και κυρίως σε αυτούς που φεύγουν από την πατρίδα τους ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει όλους τους "ανθρωπιστές" είναι η κοινωνία, οι άνθρωποι, η ισότητα και οι διακρίσεις. Αλλά βέβαια δεν θα γίνει ποτέ γιατί η αλήθεια πονάει και η προπαγάνδα δεν μπορεί να κάνει διάλογο...

@

Η αναφορά γίνεται για τους πολίτες αυτής της χώρας. Προφανώς, το περιεχόμενο του video δεν αφορά όσους δεν είναι πολίτες αυτής της χώρας. Γιαυτούς, μας επιτρέπει την ρητορική του μίσους ? Κάτι ήθελαν να πούν...

Φυλακή

Ξεφτιλισμενοι συριζεοι από την τσέπη σας τα πληρώνετε;;

τζιζζζ

οτι πεις αφεντικο,θα σταματησουμε να λεμε τους ρομα γυφτους,αλλα το τραγουδιπως να το λεμε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vernardakis

Ο υπουργός Επικρατείας γράφει στο twitter, λίγα λεπτά μετά την είδηση που μεταθέτει την τελική συμφωνία  για την περικοπή των συντάξεων στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου: «Για μια ακόμη φορά διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, οι μεμψίμοιροι και οι υποκριτές»

7
gavroglou_voutsis_filis_polytechneio

Στον περίβολο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στεφάνι βουλευτές αφού δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

12
filis-new-s

«Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

21
CHR1

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλουν "φασιστικές" πρακτικές πριν λίγα χρόνια ήταν από την άλλη μεριά της Πατησίων υπερασπιζόμενοι το "δικαίωμα" τους να απαγορέψουν τη δική μας είσοδο στο χώρο», αναφέρει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής

1