Κουτσούκος: Η επιλογή Κουτεντάκη δείχνει την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης

Κουτσούκος: Η επιλογή Κουτεντάκη δείχνει την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης

«Παραβίασε το γράμμα και το πνεύμα του κανονισμού που απαιτεί γνώση των υποψηφιοτήτων και των βιογραφικών τους», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Κουτσούκος: Η επιλογή Κουτεντάκη δείχνει την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης
Το παράδοξο της πορείας του κ. Φραγκίσκου Κουτεντάκη, ο οποίος, από υφιστάμενος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου
αναλαμβάνει θέση ελεγκτή του υπουργού Οικονομικών επισημαίνει σε ερώτησή του ο κ. Γιάννης Κουτσούκος.

Ο βουλευτής της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Κλείσιμο
σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή υπογραμμίζει πως «Με την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής επελέγη από την κυβερνητική πλειοψηφία ως συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής  Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης» και προσθέτει «Η ΔΗ.ΣΥ. αποχώρησε από τη διαδικασία και ο εκπρόσωπός της, κ. Παπαθεοδώρου, την κατήγγειλε, καθώς παραβίασε το γράμμα και το πνεύμα του κανονισμού που απαιτεί γνώση των υποψηφιοτήτων και των βιογραφικών τους, καθώς και διακομματική συνεννόηση γύρω από επιλογές  που αφορούν  ανεξάρτητούς θεσμούς».

«Εκτός όμως από τα παραπάνω και την παραβίαση των αρχών της αξιοκρατίας, η επιλογή της πλειοψηφίας με τον ορισμό κυβερνητικού στελέχους ως συντονιστή ενός ανεξάρτητου θεσμού, όπως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, δείχνει και την καθεστωτική αντίληψη που διαπερνά την κυβερνητική πλειοψηφία» τονίζει ο κ. Κουτσούκος και ρωτά τον αρμόδιο επί του Προϋπολογισμού Υπουργό: «Θεωρεί «τιμητικό» το γεγονός ότι κριτής του Προϋπολογισμού του θα είναι ο πολιτικός του υφιστάμενος, ή μήπως  η επιλογή αυτή έγινε κατόπιν υπόδειξής του, προκειμένου να απαλλαγεί της κριτικής και των υποδείξεων που θεσμικά είναι υποχρεωμένο να  διατυπώνει το Γ.Π.τ.Β.;»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης