Βίντεο ΣΥΡΙΖΑ για φαρμακευτική κάνναβη: Είμαστε στο πλευρό των ασθενών...

Βίντεο ΣΥΡΙΖΑ για φαρμακευτική κάνναβη: Είμαστε στο πλευρό των ασθενών...

Έφτιαξαν βίντεο και για την κάνναβη: «Είναι λογικό και δεν αλλάζει» - «Οφείλουμε να σπάσουμε τα στερεότυπα»- Αν και η αισθητική του είναι ίδια με τα παρόμοια που έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί, αυτή τη φορά δεν δημοσιεύθηκε στο κανάλι του πρωθυπουργού

Βίντεο ΣΥΡΙΖΑ για φαρμακευτική κάνναβη: Είμαστε στο πλευρό των ασθενών...
Βίντεο για το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μόνο που αυτή τη φορά δεν επέλεξε το κανάλι του πρωθυπουργού στο YouTube αλλά ένα νέο κανάλι που στήθηκε με ταυτότητα «είναι λογικό και δεν αλλάζει».

Στο βίντεο που έχει παρόμοια σκηνοθετική άποψη με όσα έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί από την κυβέρνηση για το μποναμά των συνταξιούχων, τα σχολικά γεύματα, τις εκπτώσεις στο ρεύμα κ.α. πρωταγωνιστεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

Με την ιδιότητά του ως φαρμακοποιός ακούγεται να λέει ότι «την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών».

Κλείσιμο
Εκφράζει, δε, την ευχή σταδιακά τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης «να μπουν στη συνταγογράφηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση για το νομοσχέδιο που θα τους επιτρέπει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχουν ανάγκη την ανακούφιση, αλλά και τη θεραπεία.

Από το βίντεο δεν λείπει και η έμμεση αναφορά στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια καθώς ο κ. Πάλλης λέει ότι «η Ελλάδα θα βγει στο φως όταν οι προοδευτικές δυνάμεις θα κατοχυρώσουν ένα καινούργιο πλαίσιο στη χώρα».

Το βίντεο κλείνει με φόντο το κοινοβούλιο όπως και όλα τα προηγούμενα βίντεο της κυβέρνησης μόνο που αυτή τη φορά απουσιάζει το έμβλημα της ελληνικής δημοκρατίας.



Παρουσιάζοντας το βίντεο ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει ότι «ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα που τη χρειάζονται, τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με λόγο κομπογιαννίτικο»

«Η αμάθεια και η ειρωνεία ήταν η συνεισφορά της σε μια εποχή που ο πολιτικός αντίλογος είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες, είναι αναγκαίο να προβάλλεται ο ορθός λόγος. Το στοιχειώδες» προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης, τονίζοντας: «Ευτυχώς για τους ασθενείς που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης