Βενιζέλος προς Προανακριτική: Να κληθούν οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Φρουζής

Βενιζέλος προς Προανακριτική: Να κληθούν οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Φρουζής

Καταθέτει ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας και της εξέτασης των ανώνυμων μαρτύρων

Επιστολή προς τα μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση Novartis, κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής.

Στην επιστολή αυτή ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποβάλλει ένσταση απαράδεκτου καθώς «δεν εξατομικεύονται και δεν προσδιορίζονται καθόλου οι πράξεις ή οι παραλείψεις που θεωρούνται αξιόποινες». Καλεί δε την Επιτροπή «να αναπέμψει τη σχετική απόφαση κατά το μέρος που με αφορά».

Επίσης, καταθέτει ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας και της εξέτασης των ανώνυμων μαρτύρων. «Το όνομα μου ψέλλισε μόνον ο αναφερόμενος υπό την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» μάρτυρας, όμως λόγω της δικονομικής συνάφειας η ένστασή μου αφορά και τους τρεις μάρτυρες» τονίζεο ο Ευ. Βενιζέλος.

Ζητά επίσης:

- Να κληθούν για εξέταση οι τρεις μάρτυρες επωνύμως

- Κλήση για εξέταση ως μαρτύρων του Κωνσταντίνου Φρουζή και της σημερινής διοίκησης της Novartis

- Άμεση υποβολή από την Novartis προς την Επιτροπή των δεδομένων που έλαβε άδεια να διαβιβάσει σε αρχές των ΗΠΑ

- Γνωστοποίηση υποβολής έγκλησης και μήνυσης

- Να παρουσιαστεί ο ίδιος, αυτοπροσώπως, στην Επιτροπή της Βουλής.

Αναλυτικά, η επιστολή Βενιζέλου προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή:

«Για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την υπόθεση Novartis»

Κυρίες και κύριοι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής, καθώς επιλαμβάνεστε των καθηκόντων σας, θεωρώ αναγκαίο να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Α. Παραβίαση των προϋποθέσεων του άρθρου 154 παρ. 3 εδ. α΄ Κανονισμού της Βουλής - Ένσταση απαράδεκτου.

Σύμφωνα με το εδάφιο α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 154 Κανονισμού της Βουλής «Η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις που σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης των Υπουργών είναι αξιόποινες και να μνημονεύει τις διατάξεις που παραβιάστηκαν». Στην από 12 Φεβρουαρίου 2018 πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, δεν εξατομικεύονται και δεν προσδιορίζονται καθόλου οι πράξεις ή οι παραλείψεις που θεωρούνται αξιόποινες. Προσδιορισμός με σαφήνεια και βεβαίως εξατομίκευση πράξης ή παράλειψης είναι η καταγραφή των πραγματικών περιστατικών που εάν υποτεθούν αληθή πληρούν τη νομοτυπική υπόσταση διάταξης ποινικού νόμου.

Ως προς το πρόσωπό μου στην από 12 Φεβρουαρίου 2018 πρόταση δεν περιλαμβάνεται καμία απολύτως αναφορά πλην αυτής που περιέχεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελέως το οποίο παρατίθεται στον πρόλογο της πρότασης. Στο πραγματολογικό μέρος της πρότασης δεν περιλαμβάνεται ούτε καν ενδεικτική αναφορά στο όνομά μου. Πολύ περισσότερο δεν μου αποδίδεται καμία πράξη ή παράλειψη η οποία να προσδιορίζεται έστω συνοπτικά αλλά με τη σαφήνεια που απαιτεί το άρθρο 154 παρ. 3 εδάφιο α΄ του Κανονισμού της Βουλής. Ούτε βεβαίως στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας περιλαμβάνεται, ούτε θα μπορούσε κατά το άρθρο 86 παρ. 2 Συντ. να περιλαμβάνεται, παρόμοιος προσδιορισμός. Ούτε είναι προσδιορισμός με σαφήνεια των πράξεων ή παραλείψεων η μνεία διατάξεων του ΠΚ που φέρονται να έχουν παραβιασθεί. Ο προσδιορισμός με σαφήνεια των πράξεων ή παραλείψεων συνιστά την πρώτη έκφανση της υπαγωγής πραγματικών περιστατικών στον φερόμενο ως παραβιασθέντα κανόνα δικαίου.

Η υιοθέτηση της προδήλως αόριστης και δικονομικά απαράδεκτης αυτής πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ από την Ολομέλεια της Βουλής δεν θεραπεύει την ακυρότητα της πρότασης και της απόφασης. Αντιθέτως το γεγονός ότι η Ολομέλεια αποφάσισε να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος και των άρθρων 155 επ. του Κανονισμού της Βουλής χωριστά για κάθε ένα από τα πρόσωπα που αναφερόντουσαν στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελέως χωρίς να στρέφεται καν ονομαστικά εναντίον τους η πρόταση των βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, επιτείνει την ακυρότητα αυτή που είναι ούτως η άλλως απόλυτη.

Η Επιτροπή σας καλείται να αναπέμψει τη σχετική απόφαση κατά το μέρος που με αφορά. Σε κάθε δε περίπτωση προβάλλω τη σχετική ένσταση και δηλώνω ότι θεωρώ άκυρη κάθε πράξη της Επιτροπή σας η οποία δεν έχει συσταθεί νόμιμα, αλλά κατά παραβίαση του άρθρου 154 παρ.3 εδ. α´ του Κανονισμού της Βουλής.

Β. Εφόσον η Επιτροπή αποφασίσει να συνεχίσει, παρά την υπό Α ένσταση απαράδεκτου και ακυρότητας της απόφασης της Ολομέλεια της Βουλής στην συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου για την σύστασή της, υποβάλλω επικουρικά τις ακόλουθες ενστάσεις και αιτήματα, με τη ρητή δήλωση επιφύλαξης όλων των δικαιωμάτων μου:

1. Καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων - Ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας και της εξέτασης των ανώνυμων μαρτύρων.

Θέτω υπόψη της Επιτροπής σας ότι με την από 26 Φεβρουαρίου 2018 αναφορά μου προς τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτω και ενσωματώνω στην παρούσα (Σχετικό 1), ανέπτυξα τους λόγους για τους οποίους είναι απολύτως άκυρη τόσο η υπαγωγή των ανώνυμων μαρτύρων της διαβιβασθείσας δικογραφίας στο καθεστώς προστασίας της παραγράφου 2 του άρθρου 9 ν. 2928/2001, όπως ισχύει, με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όσο και η εκ των υστέρων, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, χαρακτηρισμός των μαρτύρων αυτών ως «δημοσίου συμφέροντος» κατά την παρ. 1 του άρθρου 45Β του ΚΠΔ με την 3/2018 διάταξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών και την από 9 Φεβρουαρίου 2018 εγκριτική διάταξη του ανωτέρω Αντεισαγγελέα του ΑΠ.

Αρμόδια να κρίνει το ζήτημα είναι πλέον, ως ο Εισαγγελέας της υπόθεσης, η Επιτροπή σας από την οποία ζητώ, για τους λόγους που αναπτύσσω στην παραπάνω αναφορά μου, την οποία καταθέτω και ενώπιον της Επιτροπή σας, να διαπιστώσει την απόλυτη ακυρότητα της φάσης της προδικασίας που συντελέσθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών και ιδίως την απόλυτη ακυρότητα των μαρτυρικών καταθέσεων χωρίς αναφορά του ονόματος, του τόπου γέννησης, κατοικίας και εργασίας, του επαγγέλματος και της ηλικίας των μαρτύρων. Κατά μείζονα δε λόγο να διαπιστώσει την απόλυτη ακυρότητα του εκ των υστέρων χαρακτηρισμού τους ως «δημοσίου συμφέροντος» από αναρμόδια όργανα.

Το όνομα μου ψέλλισε μόνον ο αναφερόμενος υπό την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» μάρτυρας, όμως λόγω της δικονομικής συνάφειας η ένστασή μου αφορά και τους τρεις μάρτυρες.

Παρέλκει να σημειώσω ότι η Επιτροπή πρέπει να ζητήσει αμέσως από τις Εισαγγελικές Αρχές, προς στοιχειώδη συμπλήρωση της δικογραφίας, τις διατάξεις του Εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις οποίες υπήχθησαν οι μάρτυρες στην παράγραφο 2 του άρθρου 9 ν. 2928/2001 και την εκ των υστέρων εκδοθείσα διάταξη υπ’ αριθμόν 3/2018 της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών καθώς και την από 9 Φεβρουαρίου 2018 εγκριτική διάταξη του εποπτεύοντος Αντεισαγγελέα του ΑΠ για την υπαγωγή των ίδιων μαρτύρων στο άρθρο 45 Β παρ. 1 ΚΠΔ.

2. Κλήση για εξέταση των τριών μαρτύρων, επωνύμως.

Επικουρικώς ζητώ από την Επιτροπή σας, εάν θεωρήσει κατά πλειοψηφία ότι συγκροτήθηκε και λειτουργεί νόμιμα, να επιληφθεί εξαρχής της προδικασίας και να καλέσει προκειμένου να εξετάσει εξ υπαρχής, σύμφωνα με τον ΚΠΔ, επωνύμως και υπό συνθήκες διαφάνειας, τους τρεις φερόμενους ως προστατευόμενους μάρτυρες η ανώνυμη εξέταση των οποίων πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και ως ανώνυμη είναι, ούτως ή άλλως, αποδεικτικά ανίσχυρη ( άρθρο 9 παρ.5 ν. 2928/2001, όπως ισχύει).

3. Κλήση για εξέταση ως μαρτύρων του Κωνσταντίνου Φρουζή και της σημερινής διοίκησης της Novartis.

Στα μέσα ενημέρωσης ( ενδεικτικά Η Καθημερινή, ηλεκτρονική έκδοση 1.3.2018, Το Βήμα online 1.3.2018, iefimerida 1.3.2018) δημοσιεύθηκε η είδηση ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και φερόμενος στις καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων ως αυτουργός όλων των παράνομων πράξεων, κάλεσε με εξώδικο δήλωσή του (που δημοσιεύθηκε αυτούσια) την εταιρεία στην οποία εργαζόταν να αποσαφηνίσει ότι δεν είχε αρμοδιότητα και εξουσία διαχείρισης οποιουδήποτε εταιρικού λογαριασμού. Επισυνάπτονται τα σχετικά δημοσιεύματα ( Σχετικό 2 ). Είναι προφανώς αναγκαίο αμέσως μετά τους τρεις μάρτυρες να κληθούν προς εξέταση ενώπιον της Επιτροπή σας ο Κωνσταντίνος Φρουζής και οι διοικήσεις της Novartis.

4. Άμεση υποβολή από την Novartis προς την Επιτροπή των δεδομένων που έλαβε άδεια να διαβιβάσει σε αρχές των ΗΠΑ.

Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 26ης Φεβρουαρίου 2018, σελ. 11, δημοσιεύθηκε η συνημμένη ( Σχετικό 3 ) δημόσια πρόσκληση της εταιρίας Novartis που γνωστοποιεί ότι με άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προτίθεται να διαβιβάσει όλα τα δεδομένα που διαθέτει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Όπως είναι προφανές και όπως επισήμανε με ανακοίνωσης της και η ΑΠΔΠΧ, τα δεδομένα αυτά πρέπει να ζητηθεί να υποβληθούν αμέσως στην Επιτροπή σας.

5. Γνωστοποίηση υποβολής έγκλησης και μήνυσης.

Όπως ενημέρωσα και την Ολομέλεια της Βουλής στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, στις 20 Φεβρουαρίου 2018 υπέβαλα προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών την Α.Β.Μ. Γ 2018/419 έγκληση και μήνυση κατά του μάρτυρα του φερόμενου με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης και κατά των αυτουργών και συνεργών δέσμης ποινικών αδικημάτων που έχουν τελεσθεί σε σχέση με την έως τώρα διαχείριση της υπόθεσης Novartis. Επισυνάπτω αντίγραφο προς ενημέρωση των μελών της Επιτροπής ( Σχετικό 4).

Γ. Αίτημα αυτοπρόσωπης εμφάνισης.

Τέλος, ζητώ από την Επιτροπή σας να αναπτύξω ενώπιον της, αυτοπροσώπως και προφορικώς, τις ενστάσεις που προβάλλω.

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2018

Ευάγγελος Βενιζέλος»

Για πρώτη φορά, ο κ. Βενιζέλος δίνει επίσης στη δημοσιότητα την από 20 Φεβρουαρίου 2018 έγκληση και μήνυση που υπέβαλε προς τον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του μάρτυρα του φερόμενου με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και κατά των αυτουργών και συνεργών δέσμης ποινικών αδικημάτων που έχουν τελεσθεί σε σχέση με την έως τώρα διαχείριση της υπόθεσης Novartis.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

XYZ

Ο Βαγγελάκης ο Βενιζέλος κλαίει κάθε μέρα με μαύρο δάκρυ εκεί στα πίσω έδρανα που τον έχετε πετάξει με τους 13 βο(υ)λευτές του. Του πήρατε και την θωρακισμένη ΒΜW... στα όρια της ψυχικής παράκρουσης το καταντήσατε το παλικάρι.. ΟΛΑ τα ταμεία είχαν εκατομμύρια αποθεματικά, τα οποία κουρεύτηκαν με το PSI του Βενιζέλου. Το ίδιο και τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων και όχι μόνο. Επίσης, τα ομόλογα των Ελλήνων μικροομολογιούχων. Ο Βενιζέλος κανονικά δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί έξω από το σπίτι του. Αλλά ο Ελληνικό λαός έχει μνήμη ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ.

ΗΛΙΘΙΕ

ΤΟ PSI ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 1 ΑΕΠ ΧΡΕΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ .ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ(ΒΙΖΕΡ,ΡΕΚΛΙΓΚ,ΝΤΡΑΓΚΙ)ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΣΥΡΙΖΟΝΑΖΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.

@

Βρε Βαγγέλη μου, υπάρχουν νόμοι, κσνονισμοί και διαδικασίες για την (κάθε) προανακριτική, τους οποίους έχεις ψηφίσει και εσύ. Ξέρουν οι "αρμόδιοι" τι πρέπει να κάνουν, δεν χρειάζονται υποδείξεις. Σταμάτα λοιπόν να κακαρίζεις σαν ...τον ιδιοκτήτη του Παοκ! ΥΓ: σταματα και την καραμέλα με τους μάρτυρες, των οποιων η προστασια έχει θεσπιστεί με νόμο, που και εσύ έχεις ψηφίσει!

ΙΒΑΝΟΗΣ

@ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ . Ο ΙΒΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΣΙΩΠΗΣΕ . ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ . ΣΕΚΑΠ - ΣΟΥΡΩΤΗ -ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΣΙΩΠΗΣΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ .

Αιγαλεω

Βενιζέλο, πηγαινε τους Μαδούρους στα ευρωπ.δικαστήρια. Καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα του 1946-49. Ευτυχώς τώρα είναι λίγοι.

ΑΝΤΙΓΑΛΕΟΣ

Αιγαλεω ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ.

Θα φάτε καλά

Οι συκοφαντες θα περάσουν καλά από τον γίγαντα της νομικής γνώσης Ευάγγελο Βενιζέλο .Θα μετανιώσουν πίκρα οσοι θα κληθούν να τον αντιμετωπίσουν στην διερευνητική επιτροπή παρωδία που έχουν κατασκευάσει οι Τσίπρας καμένος και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .Θα γυρίσει εναντίον τους η λάσπη το ηθικό τους θα καταρρακωθεί από τα ανεπαρκή στοιχεία αλλά και την προσωπική ανεπάρκεια τους.Η αμφισβήτηση της ηγεσίας των λασπολόγων συκοφαντών θα είναι οξεία και θα είναι η ταφόπλακα των λαϊκιστών

ΑΧΠΑΡΑΚΗΣ

ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ

Πλην χανιά

να δούμε αν έχουμε -που έχουμε- εισαγγελείς και ανώτατους δικαστικούς.

Γνωση

Οταν εχεις να αντιμετωπισεις την νομικη γνωση / ευρυμαθεια του Ευαγγελου Βενιζελου καλυτερα θα ηταν να αποδεχθεις την πνευματικη σου φτωχεια ... Κριμα που το βρωμικο ΠΑΣΟΚ επελεξε αλλον για αρχηγο το 2007 ..

Κουκουλοφόρος

Οι κουκουλοφόροι έχουν Ανειλημμένες υποχρεώσεις σε Πολυτεχνείο Εξαρχεια ! Ας φορέσει την κουκούλα καποιος άλλος Συριζεος το ιδιο είναι .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naupaktos_ar

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο ΠτΔ κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου - Έκανε λόγο για αυθαιρεσίες της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή που δεν θα γίνουν ανεκτές από την ΕΕ

73
cem

Ο «γκουρού» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζεμ Γκιουρντενίζ μιλά στο protothema.gr για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» - Στο «στόχαστρο» της Άγκυρας 153 ελληνικά νησιά, νησίδες και βράχοι στο Αιγαίο

66