Μητσοτάκης: Οι δανειστές έκαναν τα «στραβά μάτια» όταν η κυβέρνηση εφάρμοζε λάθος τις μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης: Οι δανειστές έκαναν τα «στραβά μάτια» όταν η κυβέρνηση εφάρμοζε λάθος τις μεταρρυθμίσεις

Σημείωσε ότι η δική του κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους και θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες - Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας αποτελούν τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά την εποχή των Μνημονίων, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών , ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με την άποψη ότι η οικονομία στην Ελλάδα σταθεροποιείται τονίζοντας ότι πρόκειται για απατηλή εικόνα, καθώς στην πράξη η χώρα μας έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της. “Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας μάλιστα και μερίδα των δανειστών, ότι κράτησαν τα μάτια τους κλειστά στην εσφαλμένη εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την ανάπτυξη, την χαμηλότερη φορολογία, τις επενδύσεις στους τομείς που η Ελλάδα έχει σαφή πλεονεκτήματα, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.Από ψηλά οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. 

Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς. 

Υπάρχουν ακόμα τομείς του δημοσίου που που ξοδεύονται χρήματα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ως παράδειγμα το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό, το οποίο δεν έχει ακόμα λειτουργήσει με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο. 

«Υπάρχουν πολλά ακόμα έξοδα λόγω της κακοδιαχείρησης από την ελληνική κυβέρνηση και υπάρχουν αρκετά που μπορούν να γίνουν για να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την ΠΓΔΜ ο Τσίπρας δεν επεδίωξε την εθνική συνεννόηση

Για την «καυτή πατάτα» της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν θέλησε την εθνική συνεννόηση για μια επωφελή λύση, αλλά αντίθετα επέλεξε να ενεργήσει μόνος του. «Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για πολλούς Έλληνες και προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά και να διασπάσει την αντιπολίτευση. Έκανε σφάλματα τακτικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο διχαστικός τρόπος που επέλεξε να το κάνει, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη μιας συμφωνίας με την πΓΔΜ. 

ΣΧΟΛΙΑ (27)

πες μας Κούλη

Ξεμπέρδεψε τώρα με τα σκάνδαλά σας που έφτασαν μέχρι τα μπούνια σας κι άφησε τις άρες μάρες κουκουνάρες, Κούλη ανεκδιήγητε. Πρεπει να απαντήσεις στο λαό τι τα κάνατε τόσα λεφτά που κατακλέψατε. Άκου λοιπόν: βαλίτσες έρχονταν από τη Novartis , βαλίτσες από τη Γερμανία για το μετρό, 200.000.000 δάνειο που δεν το γυρίσατε,αδειάσατε τα σφαλιστικά ταμεία καταχρεώσατε τη χώρακλπ κλπκλπ. Τι τα κανατε, ρε Κούλη, τόσα λεφτά; α, τι τα κάνατε;

Πόπη

Είπα να σχολιάσω αλλά με κάλυψαν όλοι οι σχολιαστές. Περιμένω μόνο τον ...... Αρκά, αν έχει κάτι να προσθέσει και τις δημοσκοπήσεις.

Κ.Χ.

Να σχολιάσεις τι ; Οτι πληρώναμε το πετρέλαιο θέρμανσης 0,70 ευρώ και τώρα έχει φθάσει στο 1 ευρώ ανα λίτρο, ότι ο ΦΠΑ στην ΔΕΗ από 13 πήγε στο 24 %, ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους και τους λογαριασμούς, ότι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι παίρνουν 300 ευρώ το μήνα ; Αν τολμάς σχολίασε !!!

danaos

Τι να σχολιάσεις, κυρα-Πόπη μου,αφού εδώ γίνεται της Ράνιας και βλέπεις αγκαλίτσες Καμμένου και Κουβέλη, που πύρινα έχουν, κατά καιρούς, ανταλλάξει βέλη? Άσε και εκείνον τον λαστιχά από τη Σαντορίνη που τον έβαλαν γιατρούς να διευθύνει! Το σιγάν κρείτον εστί του λαλείν.

Bulsara

Όλη η υφήλιος διαπιστώνει ότι η οικονομία σταθεροποιείται, οι οίκοι αξιολόγησης ανεβάζουν δυό δυό την οικονομική φερεγγυότητα της χώρας κι ο Μητσοτάκης ... διαφωνεί !

γισ

Μπράβο Κυριάκο, προχώρα, εσένα θέλουμε, εσένα, τον Σαμαρά, τον Άδωνη, τον Βενιζέλο, τον Λομβέρδο τη Φώφη και φυσικά τον Λεβέντη.

danaos

Δεν ξέρω αν υπάρξει συνεργασία Κυριάκου με Λεβέντη,αλλά τώρα όλοι θαυμάζουν την "αγαστή" συνεργασία Καμμένου και Κουβέλη! Αλήθεια,πώς τα κατάπιαν εκείνα τα εκατέρωθεν εκτοξευθέντα πύρινα βέλη? Ε,χρειάζεται πολύ θράσος να παρακάμπτεις γεγονότα υπαρκτά και να σχολιάζεις σενάρια υποθετικά!

Ελενη

Μητσοτάκη , δε θα κυβερνήσεις ποτέ πάρτο χαμπάρι ... Δεν έχεις κόμμα συμμορία έχεις ... Να λες και ευχαριστώ που δε βρέθηκε ένας τρελός μέχρι σήμερα να σας κλείσει όλους δέκα μέτρα κάτω από τη γη με όσα έχετε κλέψει και ψηφίσει τόσα έτη ...αλλά μάλλον για αυτό ασχολείστε ακόμη σήμερα ... Μη πάρει κανένας άλλος την εξουσία και σας ...

ΔΕΞΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Το παιδί είναι απίστευτα ανόητο. Με πιάνει πραγματική απελπισία για την χώρα μου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μπρος Αλέξης και πίσω Κούλης. Ο Κούλης διαφώνησε λέει "με την άποψη ότι η οικονομία στην Ελλάδα σταθεροποιείται τονίζοντας ότι πρόκειται για απατηλή εικόνα, καθώς στην πράξη η χώρα μας έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της". Όπως το άλλο το παιδί ΓΑΠ που είχε πει ότι η ελληνική οικονομία είναι Τιτανικός. Ρε χαζά παιδιά η οικονομία, ιδιαίτερα η σύγχρονη οικονομία είναι εμπιστοσύνη, κλίμα, προσδοκία. Με ένα απλό και κάπως ακραίο παράδειγμα: αν πιστέψουν όλοι αύριο ότι η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου θα κλείσει, η τράπεζα αυτή ΕΚΛΕΙΣΕ ασχέτως όλων των πραγματικών της οικονομικών μεγεθών. Συμμετέχεις λοιπόν σε ένα διεθνές οικονομικό φόρουμ, είσαι μαζί με τον κορυφαίο αρθρογράφο της μοναδικής παγκόσμιας οικονομικής εφημερίδας που τη διαβάζουν πρώτο πράγμα το πρωί τα στελέχη στο Σίτι και στη Φραγκφούρτη , και υποτίθεται, ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, έχεις μια ευκαιρία να βοηθήσεις λίγο προβάλοντας την οικονομία της χώρας, και εσύ τι κάνεις ρε τούβλο; αντί να προπαθήσεις να πουλήσεις λίγο Ελλάδα ρε τούβλο, έστω και αν δεν το πιστεύεις γιατί ακριβώς προσπαθείς να πουλήσεις, ενώ μάλιστα ο σκληρός Martin Wolf λέει σχετικά καλά λόγια, εσύ εκεί ακριβώς χαντακώνεις την χώρα σου. Και σου λέω πάλι ρε τούβλο, όχι μιλώντας με τον Τσίπρα ή τον Πολάκη αλλά με τους FT. Δεν υπάρχουν λόγια, λυπάμαι πραγματικά.

καιτη

τολμα!αλλαξε την χωρα,βοηθησε την ιδιωτικη πρωτοβουλια!

Βp

Ρεζίλι μας έκανε ο λαδεμπορας

Νικος

Οι δανειστές; οι σωτήρες μας;

Ξερεις τι σου γινετε;

Κλαρινογαμπρε, Η ατακτη χρεωκοπια ηταν θεμα ημερων.

νικος

Τιμ λέει ετούτος ρε παιδιά; Νέος Γιωργάκης μας βρήκε...

νικουλακ

Εσυ εχεις τον τσιπρα μην φοβασε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kyritsis-geworge1

«Το προβλημα ότι η δυνατότητα που έχουμε να διοχετεύουμε ανθρώπους στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι αντίστοιχη με τον ρυθμό αφίξεων από τα τουρκικά παράλια» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

9
ert_amoives_arthro

Εξωτερική παραγωγή η εκπομπή που έχει κοστίσει 450.000 ευρώ το τελευταίο 10μηνο με συμβασιούχους δημοσιογράφους, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν την αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής προπαγάνδας

70