Υπόθεση Novartis: «Πράσινο» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων για την προανακριτική

Υπόθεση Novartis: «Πράσινο» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων για την προανακριτική

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της σύστασης της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια»

Υπόθεση Novartis: «Πράσινο» από  ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων για την προανακριτική
Υπέρ της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της Novartis
τάσσονται τα κόμματα της Βουλής. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη «η θέση του κόμματος για το σκάνδαλο Novartis  είναι γνωστή». 

Κλείσιμο
«ΟΛΑ στο φως με ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να αποκαλύψουμε τη σκευωρία τύπου 1989» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ
, χαρακτηρίζοντας ντροπή να μην κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας για την αρνητική στάση του
ΣΥΡΙΖΑ  στα μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο ύψος που παραμένει και μέχρι σήμερα με 3 χρόνια διακυβέρνησής του. «Όπως και είναι βαθιά υποκριτικό το να μη αποδέχεται στην προκαταρκτική την εξέταση των ευθυνών των υπουργών του, οι οποίοι το 2015 ”ξέχασαν” να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων», προσθέτει.

ΚΚΕ: Δεν θα παίξουμε σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παίξει σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού, πολύ περισσότερο να δώσει άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, λέγοντας ότι η αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των λαϊκών προβλημάτων είναι απλά και μόνο η διαφθορά και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και όχι ένα σύστημα, μία συνολική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που έχουν στο DNA τους το κυνήγι του κέρδους, όλα αυτά δηλαδή τα οποία υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη συνέπεια». Αυτό αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά και την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι καθαρό ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει στη Βουλή τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis και θα συμβάλλει -όσο περνάει απ' το χέρι του- για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ένωση Κεντρώων: Να χυθεί φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης

Τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Κεντρώων, επανέλαβε σήμερα, με ανακοίνωσή του, το κόμμα υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή χωρίς να έχει δεθεί καλά το κατηγορητήριο».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «θα πρέπει να χυθεί φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Μετά τη Βουλή, ο φάκελος να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση όλων των στοιχείων και ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τη συνδρομή ξένων χωρών και από τη διασταύρωση τραπεζικών λογαριασμών».

Τέλος, σημειώνεται πως «ακόμα και αν δεν προκύψουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, υπάρχει βαρύτατη αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αν σε μία υπηρεσία χρηματίζονται οι από κάτω, είναι σαφές ότι ή ο υπουργός κοιμάται ή χρηματίζεται, οπότε τέτοια άτομα πρέπει να αποβάλλονται από τον δημόσιο βίο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης