ΝΔ: Αξιολογούμε με ανησυχία την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

ΝΔ: Αξιολογούμε με ανησυχία την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

Η χώρα μας πρέπει να αναδείξει προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε ανησυχητικά απρόβλεπτο γείτονα στην ευρύτερη περιοχή επεσήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

ΝΔ: Αξιολογούμε με ανησυχία την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας
«Το χθεσινό προκλητικό επεισόδιο στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι  η πολιτική της Τουρκίας κινείται εκτός πλαισίου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας» επεσήμανε σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει έντονα σε όλα τα επίπεδα. 

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε στην δήλωση του: 
 
«Αξιολογούμε με μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.  
 
Κλείσιμο
Το χθεσινό προκλητικό επεισόδιο στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι  η πολιτική της Τουρκίας κινείται εκτός πλαισίου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. 
 
Το έχουμε εγκαίρως επισημάνει προς την Κυβέρνηση, ζητώντας έντονη διπλωματική αντίδραση σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα, η χώρα μας πρέπει να αναδείξει προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε:

Ανησυχητικά απρόβλεπτο γείτονα στην ευρύτερη περιοχή,
Αβέβαιο σύμμαχο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία,
Εμπόδιο στην υλοποίηση της πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Γι αυτό και η ευρωπαϊκή αλλά και διεθνής απάντηση στις προκλητικές αυτές ενέργειες θα πρέπει να είναι συνολική και αυστηρή».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης