ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αφήνει πίσω τον Αντώναρο με μήνυμα στήριξης όσων βάλλονται για τη Novartis

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αφήνει πίσω τον Αντώναρο με μήνυμα στήριξης όσων βάλλονται για τη Novartis

Παρά την έντονη διαδικτυακή φημολογία, κυρίως από λογαριασμούς που οι διαχειριστές τους είναι συμπαθούντες την κυβέρνηση, η διαγραφή του κ. Αντώναρου δεν έδειξε να έχει επιπτώσεις στο στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αφήνει πίσω τον Αντώναρο με μήνυμα στήριξης όσων βάλλονται για τη Novartis
Με μια λιτή ανακοίνωση μόλις 17 λέξεων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ευκρινές μήνυμα στήριξης το βράδυ του Σαββάτου των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιχειρείται από την κυβέρνηση να εμπλακούν στο
σκάνδαλο Novartis
Κλείσιμο
. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί παιχνίδια υπονόμευσης εκ των έσω από πρόσωπα που υπηρετώντας την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα περί διχασμού στην αξιωματική αντιπολίτευση
».   

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος
», έγραφε η μόλις 17 λέξεων ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 20.41 το βράδυ του Σαββάτου και η οποία τον μόνον ίσως που αιφνιδίασε ήταν τον ίδιο τον πρώην  κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε καλέσει από τα μέσα δικτύωσης τον κ. Μητσοτάκη να λάβει μέτρα κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.



Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Αντώναρος «τασσόταν αλληλέγγυος με τον ΣΥΡΙΖΑ» και καταφερόταν κατά γαλάζιων στελεχών, «υιοθετώντας», όπως λένε από την Πειραιώς, «το σύνολο της επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ», και «επιχειρώντας την ίδια ώρα να δώσει την εντύπωση ότι μιλούσε εκ μέρους της καραμανλικής πτέρυγας». Στην Πειραιώς είχαν επίγνωση ότι «δεν εκπροσωπούσε τίποτε περισσότερο από τον εαυτό του». Γι’  αυτό και, όπως προσθέτουν, παρά τις αρκετές προκλήσεις εκ μέρους του, δεν είχε υπάρξει αντίδραση. Ωστόσο, οι «αναίτιοι και άδικοι χαρακτηρισμοί που εκτόξευσε κατά του Άδωνι» -«σεξιστής», «μουσαφιραίος», «δοτός»- θεωρήθηκε ότι «ξεχείλισαν το ποτήρι» και αποφασίστηκε η λήψη άμεσης δράσης.

Παρά την έντονη διαδικτυακή φημολογία, κυρίως από λογαριασμούς, που οι διαχειριστές τους είναι συμπαθούντες την κυβέρνηση, η διαγραφή του κ. Αντώναρου δεν έδειξε να έχει επιπτώσεις στο στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι διαδόσεις περί συλλογής υπογραφών από αυτοπροσδιοριζόμενους ως «καραμανλικούς» δεν επιβεβαιώθηκαν. Οι περισσότεροι μάλιστα αδιαφόρησαν. Αλλά και όσοι ρωτήθηκαν, στήριξαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έκανε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σημαίνον στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή και εξ εκείνων που διατηρούν σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό.  



Από την Πειραιώς, πάντως, θέλουν να «αφήσουν πίσω» την υπόθεση Αντώναρου και επιμένουν ότι η υπόθεση Novartis θα ενισχύσει την ενότητα της ΝΔ, αντί να την πλήξει, όπως ήταν οι κυβερνητικές στοχεύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας στη γαλάζια τοπική οργάνωση στο Αιγάλεω κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παρακρατικές μεθόδους». Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η ιστορία της παράταξης του να διασύρεται από τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες. «Όλα στο φως αλλά με κανόνες», είπε αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν μας τρομάζουν οι παρακρατικές μέθοδοι ενός καθεστώτος που καταλαβαίνει ότι ψυχορραγεί και θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία», υπογράμμισε.

Προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή να στείλει το μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχεύει στα ουσιώδη ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά διήμερη περιοδεία στην Εύβοια. Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί το Μαρμάρι, την Κάρυστο, τα Στύρα, την Κύμη, το Αλιβέρι, την Αμάρυνθο, την Ερέτρια και το Βασιλικό, καθώς επίσης τη Ναυτική Ακαδημία Κύμης, ζυθοποιία στα Χάνια Αυλωναρίου, ενώ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με νέους ελεύθερους επαγγελματίες στη Χαλκίδα. Την Τρίτη θα μεταβεί στα Ψαχνά, το Μαντούδι, την Ιστιαία και την Αιδηψό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης