Γλέζος προς Σκοπιανούς: Βγάλτε από τον νου σας τη λέξη «Μακεδονία»!

Γλέζος προς Σκοπιανούς: Βγάλτε από τον νου σας τη λέξη «Μακεδονία»!

«Αντί μιας ευρύτερης συναίνεσης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπάθησαν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, όρισαν το δικό τους συμφέρον πάνω από τη Μακεδονία»

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Μανώλης Γλέζος παίρνει θέση για το Σκοπιανό
.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τονίζει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξoφλήσουν, ενώ επισημαίνει ότι οι Σκοπιανοί θα πρέπει να βγάλουν τη λέξη «Μακεδονία» από το μυαλό τους. 

Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου:

Για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ.

Οδηγείται σε αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς.

Και είναι για αυτούς άλλο ένα τρόπαιο να υποχρεώνουν μια κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, να ακολουθήσει, δεχόμενη αυτές τις αποφάσεις για να μπορέσει να γίνει διεύρυνση ενός αμαρτωλού στρατιωτικού συνασπισμού σαν αυτόν του ΝΑΤΟ.

Ομως, μια χώρα που έχει παραχωρήσει τα πάντα στους δανειστές της, ακόμα και την εθνική της ανεξαρτησία, δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει.

Το μόνο από τα όπλα που της έχουν απομείνει είναι ένα αρραγές μέτωπο του λαού, που θα ορθώσει ενωμένος το ανάστημά του, μαζί με όλους τους φορείς που τον εκφράζουν, εκτός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Οι χειρισμοί από την αρχή ήσαν ατυχείς. Αντί της άμεσης σύγκλησης ενός, διευρυμένου και από προσωπικότητες, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ακολουθήθηκε μια μυστική διπλωματία με διαρροές.

Αντί μιας ευρύτερης συναίνεσης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπάθησαν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, όρισαν το δικό τους συμφέρον πάνω από τη Μακεδονία, πάνω από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν, και επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία, εθνικό συμφέρον.

Αντί για ενότητα, διχασμός, αντί για «παλλαϊκή εθνική έξαρση», παραληρήματα μίσους.

Εζησα αρκετές φορές, μαζί με αυτόν τον λαό, αυτό που αποκαλούν «παλλαϊκό ξεσηκωμό». Το έπος του 1940, τη γερμανική εισβολή, τη μάχη της Κρήτης, τα μεγάλα γεγονότα της Κατοχής, την Απελευθέρωση, τη δεκαετία του 1960, μετά την πτώση της χούντας, αλλά και τη συνέχεια, τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν σε νίκες αλλά και σε πικρές ήττες.

Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα και υπάρχει εξήγηση. Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τους κομματικούς σχηματισμούς να νοιάζονται, δυστυχώς, για το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.

Είναι αντιληπτό σε μεγάλη μερίδα πολιτών ότι το πάθος για την εξουσία είναι πάνω από ό,τι συμφέρει τη χώρα και τον λαό της.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συγκρούονται, αδιαφορώντας για τη Μακεδονία. Δεν καταλαβαίνουν ότι υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν.

Δυστυχώς, οι κατακερματισμένες αριστερές δυνάμεις αδυνατούν προς το παρόν να παρέμβουν, να δείξουν τον υπεύθυνο αυτής της νέας κρίσης για το όνομα των γειτόνων, αναζητούν να υψώσουν λόγο που να ενώνει τον λαό.

Η συμμετοχή του κόσμου στα δύο συλλαλητήρια ήταν μεγάλη, αλλά δεν αρκεί. Οι δυνάμεις που τον κάλεσαν έκρυψαν τον πραγματικό υπεύθυνο και προσπάθησαν να κατευθύνουν τη δίκαιη οργή του σε κατευθύνσεις που συνέφεραν αυτούς και όχι σε αυτό που θα βοηθήσει σε μια λύση αποδεκτή από τους πολίτες αυτής της χώρας.

Πώς να τους εμπιστευθεί ξανά ο λαός, που έχει αλάθητο αισθητήριο. Προκύπτει άμεση ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι στόχοι ενός κινήματος που θα το αγκαλιάσει όλος ο λαός και που θα καταγγείλει τις δυνάμεις που σέρνουν την κυβέρνηση σε μια επώδυνη λύση.

Δεν πρέπει να είμαστε αυτοί που απλώς θα κάνουμε πλάτες στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ παραχωρώντας ό,τι αυτό μας ζητήσει.

Αν δεν το πετύχουμε, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και εις βάρος της χώρας μας.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους γείτονες: ο κάθε λαός προσδιορίζεται από 1) τη γλώσσα του, 2) τα ήθη και τις κοινές παραδόσεις του, 3) τον τρόπο που θρησκεύεται, 4) τη θέλησή του να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία, 5) τη βούληση όλου του λαού και όχι ελαχίστων.

Ενας λαός μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται, χάνει όμως την επαφή με τη δική του ιστορία όταν ετεροπροσδιορίζεται. Βγάλτε λοιπόν από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ (172)

???

ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ? Η ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Nick

Καλα που εχουμε και την Μακεδονια και ασχολουμεθα γιατι αλλοιως, χωρις αυτο το θεμα, θα βλεπαμε τα πραγματικα χαλια μας και θα κλαιγαμε μαυρο δακρυ. Ενω τωρα κανουμε διαδηλωσεις, φωναζουμε, ξεδινουμε, τρωμε κανα σουβλακι και δεν κλαιμε.

Κυρ Μανώλη,

να υποθέσουμε ότι κάνεις πλάκα? Λάθος στόχο σημαδεύεις κυρ Μανώλη. Εντός των Τειχών βρίσκεται ο καλοχαϊδεμένος σου Εφιάλτης και προπαγανδίζει χωρίς φόβο και ντροπή αυτό που ποθούν διακαώς οι βουλγαροσκοπιανοί κι εσύ το εξορκίζεις με φοβέρες και απειλές. Το όνομα Μακεδονία ο προστατευόμενός σου δηλώνει ότι θα δοθεί εκεί που πρέπει και να μην γκρινιάζουμε εμείς οι Έλληνες... Γιατί δεν τού ρίχνεις καμιά συγυρισμένη τού μικρού μπας και λογικευτεί? Ήσουν και στο αντάρτικό και ξέρεις τι περιποίηση είχαν όλοι εκείνοι πού πρόδιδαν μέσα από τις γραμμές σας το Κίνημα. Δείξε λοιπόν την αξιοσύνη σου και τη δύναμή σου στο χώρο τής αριστεράς? Τα άλλα ηρωικά σου τα ξέρουμε, χίλιες φορές μας τα έχεις πει και πάντα κάτι νέο πρόσθετες... (Ο.Ε.)

alex

ήμαρτον ,,,, φτανει πια με τους γλεζοχαφιέδες αι σιχτίρ λαμόγιο ψευτοπατριώτη αρχιψευταρε αρχικουμουνιστή .τώρα στα στερνά θυμηθηκες την πατρίδα????οταν απέδιδες φορο τιμής στούς σφαγίαστές των Ελλήνων δεν υπήρχε πατρίδα για σένα. καλά τα πέρασες τόσα χρόνια με τα ψέματα τώρα τι προσπαθείς να σώσεις?? ρουφιάνε, ολοι στα στερνά σας θυμάστε το ποόόοοσο πολύ ηλίθιοι ή εντεταλμένοι κατά του έθνους υπήρξατε στο κοντινό παρελθόν. η διαδρομή σου είναι γνωστή (κυριε) ΓΛΕΤΣΟ . ο ψευτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρονο χαίρονται λέει μια γνωστή φράση . Και αν θέλεις πραγμάτικά να σώσεις κατι ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΗ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ δείξε σεβασμό και μην εξευτελίζεις την εννοια της

Μανωλη Γλεζο

Που ησουν στο συλλαλητηριο ? Τι εγινε και εξαφανιστηκες?....φοβηθηκες μηπως σε κατσιαδασει ο τσιπρας? Τωρα γιατι αντιδρας? Μηπως βλεποντας τα εκατομμυρια ξυπνησε κατι μεσα σου? Κανονισε την πορεια σου και μην αφηνεις τον πιτσιρικα να σου χαλαει το ονομα.. Εσυ εισαι ο ηρωας Γλεζος και ο τσιπρας ενας τιποτενιος που τα εχει ξεπουλησει ολα για τη καρεκλα...

Μανος

Να το χαίρεσαι το κωλ.....δο ρε Μανώλη, που τον στήριξες κιολας

Αγύριγο κεφάλι

ΦΑΣΙΣΤΑ, "θα το ... ΕΧΕΙΣ" μέχρι το 2023!.._____________ΠΟΝΟΣ πολύς, ε;

Η ΓΙΑΝΝΣ ΜΕ ΕΝΑ Ι.

ΚΡΕΤΙΝΕ...ΚΡΕΤΙΝΕ...ΚΡΕΤΙΝΕ...ΚΡΕΤΙΝΕ...ΚΡΕΤΙΝΕ..ΚΡΕΤΙΝΕ...ΚΡΕΤΙΝΕ....ΚΡΕΤΙΝΕ...ΚΡΕΤΙΝΕ...ΚΡΕΤΙΝΕ....ΚΡΕΤΙΝΕ....ΜΑ ΠΟΣΟ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ?

Αγυριγη σφαλιάρα

Φασίστας είσαι και φαίνεσαι, επινόηση της συγκυρίας.

γειά σου

Γλέζο λεβένταρε

Χαϊμερ

Αυτή η Ιδέα περί Μακεδονίας ήταν των συντρόφων σου των Σοβιετικών, γι αυτούς που έτρεχες σε όλη σου την ζωή.

Πέτρος Λ.

Kάλλιο αργά παρά ποτέ...Κατάλαβε το λάθος του!

Constandin

Διαβάζοντας τις απαντήσεις ανατριχιασα και θυμήθηκα το βιβλίο του Κυριάκου Διακογιάννη (ανθρώπινα πιράνχας) που προέβλεπε ότι για να πας Σαλονίκη χρειάζεται άδεια από το Βουλγαρικό προξενείο το τουρκικό για τα νησιά ΚΟΚ.Ετσι μην μεταβαλεστε και σεις σε πιράνχας για χάρη του κάθε Αλέξη ή Κούλη.Ο συγγραφέας είναι διωχθεις αριστερός οπότε καλό είναι να διαβάσετε και κάτι άλλο πέρα των κομματικών φυλλαδίων.Σκεφτειτε λοιπόν τι θα γίνει σε μερικά χρόνια όταν οι χοτζαδες θα ζητούν τα Γιάννενα και τα μεμετια την Θράκη;Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πλείστοι εξ υμών θα πανηγυρίζουν και ως άλλοι εφιάλτες θα συνταχθούν με τους εισβολείς

Βιτάλης

Μετά τον γέροντα Θεοδωράκη που το μυαλό του κουρκούτιασε πλέον οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν και το άλλο γεροκούσιαλο τον Γλέζο για να μιλήσει κι αυτός για τη Μακεδονία.......Μωραίνει ο Θεός....Μέσα στον πανικό τους για το σκάνδαλο θα ξεθάψουν πολλούς ακόμα......

@ 18 37

Τι ειναι αυτα που λες ρε συριζοκομματοσκυλο? Ακουσες κανεναν απο τους δυο να κανει προπαγανδα υπερ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ?

Έλα μωρε

Οι διορισμένοι κοπριτες του Μυριζα θα ψοφησουνε της πείνας χωρίς αργομισθεια . Θα τα ξεπουλήσουνε όλα προκειμένου να κρατήσουν την κουτάλα . Τα πιο άχρηστα ΤΣΙΡΚΑ της κοινωνίας

Εδω γελαμε

Εισαι τοσο άσχετος και επικίνδυνος προδότης, κανενα κόμμα απο αυτά που αναφέρεις δεν τον εχουν βάλει γιατί και αυτά προδότες σαν εσενα ειναι , ψηφίζω Συριζα ετσι και τολμήσουν να δώσουν το όνομα δεν τους σώζει τίποτα ο Ελληνικός λαός πέρα απο κόμματα ειναι τοσο ενωμένος στο θεμα αυτο όσο ποτέ άλλοτε και όποιος τολμήσει να παει ενάντια στη θέληση του πολυ απλα την επόμενη μέρα θα σβήσει απο τον πολιτικό χαρτη .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_atr

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος - «Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα - Κορυφώνονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

5
4777753

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια παρουσίασε το νέο βιβλίο της με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην ΕΕ: Ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής»