Μοσκοβισί: Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει

Μοσκοβισί: Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει

«Μετά το πρόγραμμα όλα θα πρέπει να βασιστούν σε μια στρατηγική της ελληνικής πλευράς», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μια κανονική χώρα, με μια στρατηγική ανάπτυξης»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έρχομαι εδώ με μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας», τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά από τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τον Ιούνιο θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία για το πώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για το πώς ορίζεται η μετά το πρόγραμμα εποπτεία για μια χώρα που ανακάμπτει με πλήρη κυριαρχία και που ταυτόχρονα σέβεται τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα ή κανενός είδους άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος, ότι το να είσαι σε πρόγραμμα σημαίνει ότι είσαι σε πρόγραμμα, το να είσαι έξω από το πρόγραμμα σημαίνει ότι είσαι έξω από το πρόγραμμα. Υπογράμμισε πολλές φορές πως η μεταμνημονιακή εποπτεία είναι κάτι που ήδη υπάρχει, «δεν είναι κάτι ειδικό για την Ελλάδα, δεν σημαίνει νέους κανόνες», παραπέμποντας στα παραδείγματα της Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Κύπρου.

Σημείωσε ότι «η ανάπτυξη είναι εδώ και τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι πολύ καλύτερα», για να τονίσει ότι «μπορούμε να εργαστούμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι, πρέπει να ολοκληρώσουμε τα τελευταία μέτρα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πρέπει να προετοιμαστούμε προσεκτικά για την τέταρτη αξιολόγηση». Πρόσθεσε πως αν αυτά γίνουν στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, μπορούμε να αποφασίσουμε ότι κινούμαστε προς το τέλος του προγράμματος. «Αυτό θα είναι μια ιστορική στιγμή, 8 χρόνια μετά την είσοδο στα προγράμματα», τόνισε.
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση

«Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό όροσημο για την Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πιέρ Μοσκοβισί, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων να δηλώνει το ίδιο αμέσως μετά τη συνάντηση, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι τα στοιχεία της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε προς μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι. Σημείωσε δε, πως «όταν είσαι εκτός προγράμματος, είσαι εκτός», ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις, «αλλά όταν μιλάμε για μια καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση».

Ειδικότερα, υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές, διότι οι συναλλαγές πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν υψηλά ποσοστά στη ζήτηση από τους επενδυτές και τούτο καταδεικνύει ότι είμαστε σε πολύ καλή τροχιά». Εξέφρασε την πεποπίθηση ότι «τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, διότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα». «Μετά από οκτώ έτη, νομίζω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια και να οργανώσουμε την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Τούτο, με πιο θετικό τρόπο, με πιο αισιόδοξο τρόπο για τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πολλά τα προηγούμενα έτη».

«Έρχομαι εδώ, όντας αισιόδοξος και πεπεισμένος. Είμαι αισιόδοξος, γιατί βλέπω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Έχω δει στους αριθμούς, ανάπτυξη 1,6% και 2,5% για τα επόμενα έτη. Βλέπω ότι η ανεργία μειώνεται. Βλέπω ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί, παρά τις αμφιβολίες, παρά τις αναταράξεις που υπάρχουν στις αγορές», είπε από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί. Για να σημειώσει ότι «αυτό είναι ένα μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε προς μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι». Είπε ότι το μέλλον θα βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας. «Για μένα είναι σαφές. Όταν είσαι στο πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα. Όταν είσαι εκτός προγράμματος, είσαι εκτός. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις. Αλλά όταν μιλάμε για μια καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση», τόνισε.

«Ναι», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «είναι πολύ φυσικό να εννοούμε τα ίδια πράγματα, να μιλάμε την ίδια γλώσσα, χωρίς διερμηνείς. Όχι, εδώ δεν χρειαζόμαστε διερμηνείς ανταπάντησε ο κ. Μοσκοβισί για να προσθέσει: «Όχι επειδή μιλάμε αγγλικά, αλλά επειδή κατανοούμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Παναγιώτης

Ρε παιδιά δεν ξέρετε ότι η αριστερά μια ζωή τίς ήττες γιορτάζει... ψάξτε λίγο στην ιστορία και αν βρεθεί κάτι που γιορτάζουν νίκη ......δεν υπάρχει Ελπίδα για αυτόν το τόπο..

Άγγελος

"Στην αστική κοινωνία ο ρόλος της Αριστεράς είναι ο ρόλος του κόμματος αντιπολίτευσης. Σε κόμμα εξουσίας επιτρέπεται να υψωθεί μόνο πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους". Τάδε έφη η Ρόζα Λούξεμπουργκ. Με λίγα λόγια, τα κάνουμε όλα ρημαδιό και μέσα από τα αποκαϊδια, θα πάρουμε και την εξουσία, που είναι διακαής πόθος και της Περιστέρας, Μπέτυ επί το λαϊκώτερον.

seluk

Ο Μοσκοβισι ειπε οτι δεν θα μας ξαναδανεισουν λεφτα. Οχι οτι δεν θελουν τα δανεικα πισω γι αυτο και ο υποτακτικος Αλεκσης θα ξεκινησει τους πληστειριασμους για να ξανασωσει τις τραπεζες που κατεστρεψε ο ιδιος με το asset Βαρουφακη και τις περηφανες διαπραγματευσεις. Θα συνεχισει δε με τιμε τις μειωσεις στις συνταξεις του ψαλιδοχερη Κατρουγκαλου και θα ολοκληρωσει με το κοψιμο του αφορολογητου στα 5.900 του Τσεκελωτου. Ολα αυτα υπο τους ηχους νταουλιων και χορων στο Συνταγμα. Ηταν δικαιο και εγινε πραξη

Mg

Φυσικά ! Μας έδεσε χειροπόδαρα για 100 χρόνια με δυσβάστακτους φόρους, υπέγραψε να πάρετε τις περιουσίες των Ελλήνων με πλειστηριασμούς , χωρίς ανεξήγητα να ανοίξει ρουθούνι, ειναι έτοιμος να πουλήσει και την Μακεδονία ( αν δεν το έχει κάνει ήδη) και εμείς ασχολούμαστε εντελώς τυχαία με σκάνδαλα δεκαετίας ! Σανό , σανό , σανό

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Και γιατί να μην τον ευχαριστείτε, μεσιέ; Τη δουλίτσα σας κάνετε. Πού θα βρίσκατε καλύτερο πελάτη εκτός από αυτόν τον χαζοχαρούμενο ψευδεπίγραφο "ηγέτη"; Μέχρι και τους Rothschild αναζήτησε στο Παρίσι για τα περαιτέρω. Πού θα βρίσκατε πιο δεξιά "αριστερά" να υπηρετήσουν τις θελήσεις σας; Ευτυχείτε Έλληνες! ΚΟΡΟΪΔΑ!!!

Μήπως...

...να φέρουμε τους προηγούμενους που έκαναν αντίσταση? που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά έτοιμοι για Κούγκι..

Καφενοβιε

Κοιτα να πληρωσεις τα δανεικα και ασε τις εξυπναδες. Δεξια, αριστερα, βορρας νοτος στα παπακια μας. Τον λογαριαμσο σου να πληρωσεις γιατι το τζαμπα τελειωσε.

Ελευθερη μεταφραση

Ευχαριστω το χαζοχαρουμενο πουληταρι, που τα περναει ολα αερα.

Το αφεντικό τρελλάθηκε!

Τί "χαζοχαρούμενο", απλώς το θέμα ΔΕΝ τον ενδιαφέρει! Μήπως έχει ελληνική συνείδηση το κνιτάκι;

Γιουσουρης πελαγιος

Δεν διαβασα καθολου μα καθολου το αρθρο. Το μονο που γνωριζω ειναι οτι ο κυριος Μοσκοβισι μιλησε για ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ μειωση της ανεργιας και οτι η ελληνικη οικονομια εχει ανακαμψη. Αποδειξη ειναι οτι με την εξοδο αντλησαμε εξιμιση δις με επιτοκιο τριαμιση τα εκατο. Η μπορα περασε η ξαστερια ερχεται τα χαμογελα σιγα σιγα ανθιζουν στα χειλη των ελληνων και ελληνιδων. Καλη ψυχη στους γαλαζοπρασσινους. Να περασει δεν βριζω.

Διαβασε το ολο;

1.Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις. 2.Μπορεί να κανονιστεί μια εποπτεία μετά το πρόγραμμα, όταν η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που πια θα έχει ξεπεράσει τα προβλήματα. 3.σχολίασε ότι πρέπει να ολοκληρώσει η Ελλάδα την τρίτη αξιολόγηση και να προετοιμαστεί για την τέταρτη, κάτι που αν γίνει σωστά, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα. ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (88 ΒΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ. Με μια φαρμακευτικη δε γλυτωνετε το οτι 60% του λαου ξερει πως δνε τελειωνει το μνημονιο. Καλη ψυχη Ελλαδα!

Ασε μας κουκλιτσα μου

Μάθε να διαβάζεις τρολλ των 0.60. 3δις ζήτησε το αφεντικό σου. 7 δις ήταν η ζήτηση. Όσο για την ξαστερια... Αστα Βραστα

/////////

Ευχαριστω τον Τσιπρα που κανει τοσες κολοτουμπες Ευχαριστω τον Τσιπρα που ειναι Σουπια. Και κοροιδευει με Πονηρο τροπο ολους τους Ελληνες. Με το στημενο Σκανδαλο. Για να ξεπουλησει την Μακεδονια.

@/////////

Κορόιδεψε κάτι ζώα που τον πίστεψαν τον 2015 θες να πεις! Τώρα δεν τον πιστεύει ούτε η Περιστέρω!

GP

"Να ξαναγίνει μία κανονική χώρα"...Δηλαδή? Πότε το ιδιωτικό χρέος ήταν σε τόσο υψηλά μεγέθη? Δεκαετίες '50 και 60 αλλα και 70,φτώχεια ναί,αλλά χρέη σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία,ΔΕΗ,Δήμους,ΚΤΕΟ,κλπ , πότε είχαμε "ξανά"?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

AMXOX

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει αυτή την ενέργεια του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και από τον ΟΗΕ

tsipra1

Δεν είναι αδύνατο να συμβεί η ανατροπή - Θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή αλλά δεν είναι απίθανο - Εκτιμώ ότι ο Ερντογάν δεν θα στρέψει το γεωτρύπανο στο Καστελόριζο

32
portyy

Διενέργεια ναυτικής άσκησης ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προανήγγειλε η Τουρκία, συνεχίζοντας τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο

7
ammoxostos_ar

Η ανακοίνωση από το ψευδοκράτος ακολούθησε την γνωστοποίηση της πρόθεσης της ΕΕ να προχωρήσει σε λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας «Αν σας περνάει ελάτε να συλλάβετε το προσωπικό του Πορθητή» η απάντηση Ερντογάν που επιτέθηκε ξανά στον Μακρόν

52
4829827

«Η καλύτερη αποτροπή, η πιο ισχυρή είναι η ενότητα του έθνους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών - «Αν προκύψει η απονενοημένη από πλευράς της Τουρκίας η απάντησή μας πρέπει να είναι ουσιαστική και αποτρεπτική», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την πλευρά της ΝΔ

4
be9cf030d1b560713cab36df72b969df_XL

Λίγες ώρες μετά τη σύνοδο των ευρωπαίων υποουργών Εξωτερικών ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη δεσμεύθηκε ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο 

17