Κύπρος: «Αποκεφαλισμός» στελεχών της ΔΗΚΟ μετά την ήττα Παπαδόπουλου

Κύπρος: «Αποκεφαλισμός» στελεχών της ΔΗΚΟ μετά την ήττα Παπαδόπουλου

Διεγράφησαν ο τέως πρόεδρος Μάριος Καρογιάν, η πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τρία μέλη του εκτελεστικού γραφείου και άλλα οκτώ της κεντρικής επιτροπής

Κύπρος: «Αποκεφαλισμός» στελεχών της ΔΗΚΟ μετά την ήττα Παπαδόπουλου
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) αποφάσισε τη διαγραφή του τέως προέδρου του Κόμματος και τέως προέδρου της Βουλής Μάριου Κάρογιαν, της πρώην Ευρωβουλευτού και νυν προέδρου της Γυναικείας οργάνωσης του Κόμματος Αντιγόνης Παπαδοπούλου, τριών μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και οκτώ μελών της Κεντρικής Επιτροπής. 

Οι διαγραφές αφορούν αντικομματική συμπεριφορά γιατί σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος δεν στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές εκλογές. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαγραφέντες μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με τον Νικόλα Παπαδόπουλο θα κινηθούν στη κατεύθυνση δημιουργίας νέου κόμματος στον χώρο του κέντρου. 

Κλείσιμο
Η διαμάχη των στελεχών στο ΔΗΚΟ έχει μακρά ιστορία καθώς και επί της ηγεσίας Κάρογιαν ο Νικόλας Παπαδόπουλος ως Αντιπρόεδρος έκανε «ανταρτοπόλεμο» με αποτέλεσμα το κόμμα να χωριστεί σε «επίσημο» και «ανεπίσημο». 

Το ίδιο συνέβαινε και στο παρελθόν όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος αντιπολιτευόταν εντός του κόμματος τον Σπύρο Κυπριανού. Σήμερα ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλος Νικόλας και ο γιος του Σπύρου Κυπριανού, Μάρκος είναι ο Πρόεδρος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης