Καμμένος: Όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την άλλη στιγμή

Καμμένος: Όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την άλλη στιγμή

«Δεν παίρνει πλέον ο άνεμος τις σημαίες, τις σημαίες τις υποστέλλουμε μόνο εμείς», τόνισε - Εξήγγειλε δημιουργία Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στους εορτασμούς της 60ης επετείου από την ίδρυση της σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ), στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

«Οι κανόνες εμπλοκής είναι απελευθερωμένοι και ξέρουν καλά, ότι όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την επόμενη στιγμή. Δεν παίρνει πλέον ο άνεμος τις σημαίες, τις σημαίες τις υποστέλλουμε μόνο εμείς για να τις αντικαταστήσουμε όταν φθαρούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, στο χαιρετισμό του εξήρε την προσφορά των βατραχανθρώπων προς την πατρίδα και το έθνος, τονίζοντας ότι «όλοι μας αντλούμε δύναμη από το παράδειγμά σας, από τον τρόπο που εκτελείτε το καθήκον σας».


  
Ο κ. Καμμένος εξήγγειλε τη δημιουργία Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου και «θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και στην εξέλιξη των στελεχών μας», όπως είπε. Επίσης διαβεβαίωσε ότι «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες λειτουργίας της σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στο υψηλό έργο που επιτελείτε, αλλά και στις ανάγκες που έχετε».

Εξάλλου γνωστοποίησε ότι «προωθούμε την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος σχετικά με το επίδομα των στελεχών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και θα μεριμνήσουμε άμεσα για τα κονδύλια τα οποία απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εν αποστρατεία στελέχη απόφοιτοι της σχολής οι οποίοι με την προσφορά τους συνετέλεσαν καθοριστικά στην αναβάθμιση και εξέλιξη τόσο της ΣΥΚ όσο και της ΔΥΚ, καθώς και ο πρώτος Έλληνας υποβρύχιος καταστροφέας, που αποφοίτησε από την αντίστοιχη σχολή των ΗΠΑ.

 Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης , ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος , καθώς και απόφοιτοι της ΣΥΚ.

Η ιστορία της διοίησης Υπορυχίων Καταστροφών ξεκίνησε το 1953 όταν με την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα αμφιβίων αναγνωρίσεων, με αποστολή την υποστήριξη των πλοίων αποβάσεως του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολούθησε η αποστολή αξιωματικών και υπαξιωματικών στις ΗΠΑ, στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών, με σκοπό τη δημιουργία ενός πρώτου πυρήνα Ελλήνων εκπαιδευτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάμβαναν και την οργάνωση της ΣΥΚ στην Ελλάδα. Αυτή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1957 στο κέντρο Εκπαίδευσης Κανελλόπουλος (ΚΕΚΑΝ), υπό τη διοίκηση του πλοίαρχου Κ. Εγκολφόπουλου.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Πάνου Καμμένου: 

«Είναι περιττό να αναφέρω πόση χαρά και υπερηφάνεια αισθάνομαι που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στην έδρα της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών, μαζί με τα ένδοξα «βατράχια», τους εν ενεργεία αλλά και τους βετεράνους, για να γιορτάσουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση της σχολής.

Μια σχολή που επί τόσα χρόνια εκπαιδεύει στελέχη τα οποία επιτελούν την πιο σημαντική αποστολή για την πατρίδα. Στελέχη που θωρακίζουν την άμυνα της πατρίδας, με το υψηλό ηθικό, την άρτια εκπαίδευση, την πειθαρχία και την άψογη εκτέλεση των αποστολών που τους ανατίθενται. Αποστολές που πολλές φορές αρχειοθετούνται με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» ή «ειδικού χειρισμού» ή άλλες αποστολές οι οποίες δεν βρίσκονται καν στα αρχεία για να αποτελέσουν υλικό για τον ιστοριογράφο του μέλλοντος. Αποστολές, όμως, που έχουν διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.Σήμερα, που επισκεπτόμαστε τις εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργεί και εκπαιδεύεται η Μονάδα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προετοιμαζόμαστε για μια καινούργια ημέρα για τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών. Είναι γνωστό ότι κάθε μέρα στην οικογένεια των βατραχανθρώπων χαρακτηρίζεται από την επίπονη εκπαίδευση για την απόκτηση ιδιαιτέρων ικανοτήτων που συνδυάζουν τη δύναμη με την ψυχή, την τόλμη με την υπευθυνότητα, το θάρρος με τη γνώση. 

Αυτό γίνεται αντιληπτό από τον ελληνικό λαό και από το Πολεμικό Ναυτικό που αισθάνονται περήφανοι για εσάς. Όποτε επιχειρείτε, ανταποκρίνεστε στο ακέραιο στο καθήκον σας, με αποφασιστικότητα, ορμή, σχέδιο και πίστη στην πατρίδα και στα ιδανικά που όλοι μαζί υπηρετούμε.

Όλοι μας αντλούμε δύναμη από το παράδειγμά σας, από τον τρόπο που εκτελείτε το καθήκον σας, μαθαίνουμε πώς είναι να προσφέρεις στην πατρίδα και στο έθνος. Θέλω να ξέρετε ότι η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων - και εν προκειμένω των βατραχανθρώπων - σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους αποτελεί μήνυμα προς όλους, τόσο προς τους συμμάχους και εταίρους μας που έχουν επιλέξει η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων να γίνεται εδώ στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στο ΚΕΝΑΠ, όπως επίσης και στους αντιπάλους μας. Ένα μήνυμα αξιοπιστίας, σταθερότητας, αλλά κυρίως ένα μήνυμα αποτροπής.Αγαπητά στελέχη της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών είμαστε εδώ για να τιμήσουμε παλαιούς βατραχανθρώπους που κάποιοι από αυτούς δεν βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας, αλλά δεν θα πάψουν ποτέ να είναι παρόντες στη μνήμη μας.

Απευθυνόμενος στους πρώην Διοικητές της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και στον Νίκο Καρτελιά, τον αρχαιότερο βατραχάνθρωπο, θέλω να πω πως η παράδοση κτίστηκε από εσάς, με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία.

Κατορθώσατε να εμφυσήσετε στους νεότερους το πραγματικό νόημα της αποστολή σας και είμαι σίγουρος ότι την ίδια ικανοποίηση που αισθανόμαστε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και κάθε μέλος της ευρύτερης οικογένειας των Ενόπλων μας Δυνάμεων αισθάνεται και ο ελληνικός λαός. 

Κύριε Διοικητά της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, θέλω να σας συγχαρώ για την άρτια οργάνωση και το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και των εγκαταστάσεων της Μονάδας σας.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες λειτουργίας της Μονάδας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στο υψηλό έργο που επιτελείτε, αλλά και στις ανάγκες που έχετε.

Όπως ανέφερε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η δημιουργία της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και στην εξέλιξη των στελεχών μας 

Θέλω να επισημαίνω ότι προωθούμε την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος σχετικά με το επίδομα των στελεχών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και θα μεριμνήσουμε άμεσα για τα κονδύλια τα οποία απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας.

Ως Υπουργός Άμυνας θέλω να πω ότι έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τη Μονάδα. Δεν υπηρέτησα εδώ, αλλά με βοήθησε ο Θεός να γνωρίσω από κοντά δύο από τα «τέρατα» των Ελλήνων βατραχανθρώπων, που είχα την τιμή επί πολλά χρόνια να είμαι κοντά τους, τον αείμνηστο Μανώλη Παπαγρηγοράκη που ήταν ένας από τους ανθρώπους που μου έμαθαν την κατάδυση μαζί με τον Νίκο Καρτελιά, τον Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, τον Γιάννη Περίδη, που συνεχίζουμε να καταδυόμαστε μαζί, τον Γιώργο Δερβίση και άλλους. Ο Μανώλης Παπαγρηγοράκης, που αποτελεί όχι μόνο την αρχή της κατάδυσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά με το βιβλίο του «Ο Υποβρύχιος Άνθρωπος» άνοιξε τα μάτια σε όλους όσοι ασχολήθηκαν με την κατάδυση και μέχρι σήμερα σαν μαθητές ξεκινούν αυτή τη δραστηριότητα.Εν συνεχεία είχα την τιμή να γνωρίσω τον «Ντάνυ» Θεοφανίδη. Δεν χωρίσαμε ποτέ με τον «Ντάνυ» και με τίμησε με τη συνεργασία του όταν ήμουν Υφυπουργός στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βέβαια αν δεν μας είχε χωρίσει ο Θεός, θα ήταν και σήμερα κοντά μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ένας αξιωματικός που αποτέλεσε θρύλο για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά άφησε και παρακαταθήκες.

Το γεγονός ότι σήμερα βρίσκεστε όλοι εσείς εδώ, δεν έχει να κάνει μόνο με τη σκληρή εκπαίδευση και τη συναδελφικότητα, έχει να κάνει και με όλα αυτά που έχουν ακουστεί ως θρύλοι για αυτή τη Μονάδα και έχουν ακουστεί πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν γίνει.

Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι αυτή η συνάντηση σήμερα δεν αποτελεί μνημόσυνο για αυτά που έγιναν μέχρι χθες, αλλά αποτελεί προοπτική για το αύριο. Η παρουσία όλων εσάς που ήρθατε από τα άκρα της Ελλάδας, από τα νησιά μας, από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον, γιατί όσο υπάρχουν οι Έλληνες βατραχάνθρωποι δεν θα τολμήσει κανείς ποτέ να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία.

Όσον αφορά την πολιτική ηγεσία, θέλω να ξέρετε ότι οι κανόνες εμπλοκής είναι απελευθερωμένοι και ξέρουν καλά ότι όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την επόμενη στιγμή. Δεν παίρνει πλέον ο άνεμος τις σημαίες, τις σημαίες τις υποστέλλουμε μόνο εμείς για να τις αντικαταστήσουμε όταν φθαρούν».

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Τ Τ

ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΒΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ,

μαγειρας

Χτυπα κανα δυο μακαροναδες με μπολικο τυρι κι ασε τους μεμετηδες, σε αυτους που θα νηστευουν συνειδητα οταν θα κυβερνανε μετα απο σας.

Γλάρος

Πίσωωωωωωω γλαρόπουλα, δεν μας αφήνει ο Καμμένος να πατήσουμε !!!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΚΑΜΕΝΟ

Μετανάστης

Άραγε τι να θέλει να πει ο ποιητής? Ίσως το ότι ολομόναχος και δίχως φρουρά θα κάνει έπαρση σημαίας στα Ίμια???

Γιώργης

Πόσα χρόνια έχει να πατήσει Έλληνας στα Ίμια;

akis

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ...ΚΑΛΣΟΝ.....

Υποψιασμένος

Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Καμμένου για ενφια και πλειστηριασμούς τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησηχούμε πολύ.

Άγγελος

"Δεν υπηρέτησα εδώ". Και να ήθελες να υπηρετήσεις εκεί , μόνο για σημαδούρα θα σε έπαιρναν. Αλλά πές μας που υπηρέτησες ρε υπερπατριώτη Τουρκοφάγε;;;;.

Νικόλας Κυριακόπουλος

Πανούλη,προσοχή στο καλσόν !!!! Ρε Πανούλη, ξέρεις εσύ κάποιον πολιτικό, που ενεπλάκη ενεργά σε Εθνικά θέματα, και να βγει η Πατρίδα κερδισμένη;;;;;;;;; Γιατί εμείς, δεν ξέρουμε.Το μόνο που ξέρεις να κάνεις καλά, είναι, να μιλάς από το ασφαλές γραφείο σου, να εξ απολύεις έπεα πτερόεντα, και να φοράς στρατιωτικά μπουφάν, ανάλογα με την μονάδα που επισκέπτεσαι. Γιατί απότι ξέρω, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής σου θητείας στην ακριτική Αθήνα, ελάχιστες στιγμές φόρεσες στρατιωτικά ρούχα, λόγω πολλαπλών και επαναλαμβανόμενων αδειών !!! Και είναι μεγάλη ντροπή, προσβολή, και ξεφτίλα να φοράς μπουφάν που φέρει στο αριστερό μέρος του στήθους τα σήματα, Πουλάδα των αλεξιπτωτιστών, σήμα βατραχάνθρωπου των ΟΥΚάδων, και το σήμα του Λιμενικού Σώματος !! Με ποιό δικαίωμα φοράς αυτό το μπουφάν ρε ξεφτίλα;;;; Αλλά δεν φταις εσύ, φταίνε αυτά τα αστεράτα ανθρωπάρια που υποκλείνονται μπροστά σου. Τελικά δεν σέβεσαι τίποτε ρε μπαγλαμά

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

polakis-krivet

Ο Παύλος Πολάκης προσπαθεί να αποφύγει την παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη ζητώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών

1
kleidia_main01

«Φρένο» στην αχρείαστη υπερφορολόγηση που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, «επισκόπηση δαπανών» και την αυξημένη ανάπτυξη οι τρεις πηγές χρηματοδότησης με τους οποίους θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του κυβερνητικού προγράμματος

1
4860045

Το κόμμα επέκρινε την υφυπουργό  Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία κατά την ομιλία της στη Βουλή δήλωσε ότι εξετάζει την παροχή κινήτρων σε γυναίκες που τεκνοποιούν κάτω από τα 30 έτη

4
mitsotakis_mnimosino_main

Περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών - Συγκροτείται μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, για την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας - Ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή

15
kypros_aoz

Η Κύπρος θέτει ως προϋπόθεση για να συζητήσει περαιτέρω διασφαλίσεις στους Τουρκοκύπριους για το φυσικό αέριο να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σε τελικό στάδιο