Τι είπαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος για το Σκοπιανό

Τι είπαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος για το Σκοπιανό

Είχαν μισής ώρας συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο - Παυλόπουλος: Η στάση της Εκκλησίας οποία έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση - Ιερώνυμος: Το θέμα που μας απασχολεί έχει και εκκλησιαστική παράμετρο

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο έγινε στις 18:00 ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Η συνάντηση, με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ να βρίσκονται στο επίκεντρο, κράτησε μόλις μισή ώρα. Αποχωρώντας, ο κ. Ιερώνυμος δεν έκανε δηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο: «Όπως σας είπα, η συνηθισμένη εγρήγορση υπάρχει για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον τόπο, και για τα εθνικά μας θέματα. Θέλω να εξάρω την στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά. Μια στάση, η οποία έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες. Και από την άλλη πλευρά να ευνοεί -βεβαίως- την έκφραση όλων των απόψεων, όπως όμως ταιριάζει στον τόπο μας. Έναν τόπο, όπου η Ορθοδοξία δίνει και τον τόνο του πολιτισμού».

Και συνέχισε: «Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ένα τμήμα του πολιτισμού μας -το έχω πει πολλές φορές- και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού, οφείλεται στην χριστιανική διδασκαλία. Η χριστιανική διδασκαλία αποπνέει έναν πολιτισμό αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει. Άρα, είναι πηγή έμπνευσης για τα θέματα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος. Με τις αποφάσεις και την πορεία της, έχει αποδείξει ότι είναι άξια εκπρόσωπος και φορέας αυτού ακριβώς του πολιτισμού».



Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, αλλά, όπως ξέρετε, αυτό το θέμα που μας απασχολεί έχει και άλλες παραμέτρους. Μία παράμετρος είναι και η εκκλησιαστική. Και γι' αυτό ήρθα να σας δω λίγο, γι' αυτό ακριβώς το θέμα της εκκλησιαστικής παραμέτρου και να σας ενημερώσω, τα από πλευράς Εκκλησίας, ως προς την εξέλιξη την εκκλησιαστική. Αυτός είναι ο σκοπός μου και γι' αυτό ήρθα κοντά σας».

«Πολύ περισσότερο δε, όταν η στάση που έχετε πάρει και για το θέμα το εκκλησιαστικό, είναι στάση που τιμά την Ορθοδοξία και στηρίζει το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αυτό μη το λησμονάμε αυτές τις ώρες» σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είναι κατ' εξοχήν θέμα του Πατριαρχείου. Αλλά, όμως, πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς γιατί έχουμε επιπτώσεις και στη ζωή της Εκκλησίας μας» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.



Χθες, το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Εκεί, ο κ. Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.






ΣΧΟΛΙΑ (57)

Έχει να φάει κράξιμο ο Συριζόνυμος

Τον χλευάζουν οι πάντες ,αλλά τον έχουν τόσο δεμένο για τις λαμογές του παρελθόντος βίου του οι Συριζαίοι που τον τραβούν απο τη μύτη.

Η επιτομη της ηλιθιοτητας

Κοψτε φατσες γελοιων και βγαλτε συμπερασμα .

@

Α Ν Α Ξ Ι Ο Ι ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!

neo

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΕΙ Η ''ΣΟΣΙΑΛΙΖΟΥΣΑ'' ΕΛΛΑΔΑ !! ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ !

Νικόλας

Μάλιστα. ... ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΥΡΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΑΟΚ Θ4

stp

ΕΛΛΗΝΕΣ αυτή τη φωτογραφία να την φυλάξετε , να την θυμόσαστε και να την μεταδώσετε και στα παιδιά σας. Πρόεδρος Δημοκρατίας , Αρχιεπίσκοπος. Οι κεφαλές της ΕΛΛΑΔΑΣ. Βλέποντας και ακούγοντας αυτά που λένε ήρθε στο μυαλό λου ο Λεωνίδας με τους Σπαρτιάτες, Βασιληάς της Σπαρτης , και άλλοι Ελληνες , Θεσπιείς κλπ, να θυσιάζεται για την Ελλάδα , και από την άλλη πλευρά ο Εφιάλτης . Όταν στην Ελλάδα δεσποτάδες σήκωναν τα λάβαρα, ο Παπαφλέσας έπεφτε στο πεδίο της μάχης για την Ελλάδα, η υψηλή πύλη ο Πατριάρχης καταδίκαζε την επανάσταση και αφόρισε τους επαναστάτες. Όταν κατά τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν χρειάζονται, η πλειοψηφία είναι κατά του ονόματος , βγαίνει ο Ιερώνυμος και λέει όχι στις διαμαρτυρίες. Και έρχεται και ο Προεδρος και συμφωνεί. Πόσο μικροί μικρούτσικοι και οι δύο των περιστάσεων. Καλά ο Ιερώνυμος κάνει τα χατίρια του κακομαθημένου πιτσιρικά, αλλά εσύ πρόεδρε είσαι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ όλων των Ελλήνων. Πήρες θέση με το μέρος της μειοψηφίας , χώρισες τους ΕΛΛΗΝΕΣ σε δύο μέρη. Παίρνεις θέση ή σιωπάς. Κρίμα γιατί το ξέρεις πολύ καλά πως η σιωπή καμιά φορά είναι χρυσός , Αύριο είναι το μεγάλο ΟΧΙ συνέχεια του ΟΧΙ του Λεωνίδα του ΟΧΙ του Μεταξά. Υπάρχει ακόμη χρόνος να επανορθώσετε . Διαφορετικά θα μείνετε στην ιστορία όπως ο Εφιάλτης, η υψηλή πύλη που αφόρισε τους επαναστάτες για να διατηρήσει την καρέκλα.Πρόεδρε είσαι αρκετά έξυπνος αλλά ο Αλέξης τελικά γάτα, έστειλε τον Ιερώνυμο και σε παγίδευσε. Κρίμα , μικροί μικρούτσικοι. Όσο για τον Ιερώνυμο αυτόν άφησέ τουν αυτός είναι χαμένος όπως μερικοί μοναχοί τον αποκαλούν στο Άγιο όρος. Δεν θα πει κανένας Έλληνας που είσαι ρε Ιερώνυμε , όπως λένε για τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ. Δεν είναι αργά έχετε χρόνο να επανορθώσετε αν έχετε τύψεις .

Βαγγελης

Πως τον ειπες προεδρο των ελληνων? η προεδρος της δημοκρατιας. χρειαζομαστε τετοιο προσωπο στο πολιτευμα μας!

ιερωνυμος

Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια Πως και ξέφυγαν απο την τρόικα και δεν τα απαγόρεψε όπως τις απεργίες; ΥΓ. Δηλ αν ζούσαμε επί τουρκοκρατίας θα μας έλεγαν δεν χρειάζεται επανάσταση; Συγνώμη που κάνω αυτούς τους συνειρμούς αλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι τους ενοχλεί το συλλαλητηριο

Κιτκατ

Πάντως τέτοιες αγαστές σχέσεις με ΗΠΑ κι Εκκλησία ούτε οι δεξιοί δεν είχαν. Τελικά στην Ελλάδα το "ότι δηλώσεις είσαι" ισχύει και για τα κόμματα ... Και μιλάμε για πρώην ΚΚΕδες και ΠΑΣΟΚους!

ο κληρος κατεστρεψε

Βυζαντιο κ Κυπρο......

Θεσσαλονικιός

Όταν θεωρείται δικαιολογημένο να βγάζουν ανακοινώσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής ποδοσφαιρικές ομάδες (ΠΑΟΚ,Άρης) αλλά η Εκκλησία να μην παίρνει θέση , η κοινωνία μας έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

194