Παππάς: Κομματικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες δεν χωρούν στο ονοματολογικό

Παππάς: Κομματικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες δεν χωρούν στο ονοματολογικό

Για να κατακτήσει ρόλο στην ευρύτερη περιοχή η βόρεια Ελλάδα πρέπει τα ζητήματα με τους βόρειους γείτονες μας να λυθούν δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία το ονοματολογικό της πΓΔΜ, χωρίς πολιτική υστεροβουλία και κομματικές σκοπιμότητες, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

"Αυτές τις εξελίξεις πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία. Να μιλάμε όσο λιγότερο γίνεται δημόσια πριν έχουμε κάτι το απτό, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία" είπε ο κ. Παππάς για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποτιμήσουμε με ψυχραιμία την πορεία αυτού του σοβαρού εθνικού ζητήματος τα τελευταία 25-30 χρόνια. Η Βόρεια Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ανακτήσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχής ως ο τόπος όπου τα Βαλκάνια και η Κεντρική Ευρώπη έχουν πρόσβαση και προς τις ζεστές θάλασσες, ένα κέντρο για όλη αυτή την περιοχή. Και για να τον κατακτήσει αυτόν τον ρόλο, που τον είχε αιώνες πριν τον ψυχρό πόλεμο, πρέπει τα ζητήματα με τους βόρειους γείτονες μας να λυθούν. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και νομίζω ότι αν εντός της Ελλάδας ο διάλογος οργανωθεί με ψυχραιμία, χωρίς πολιτική υστεροβουλία και κομματικές σκοπιμότητες, τα αποτελέσματα θα είναι καλά, πρωτίστως για τη χώρα μας".

Σε ερώτηση για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε: "Η Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική και ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του όπως νομίζει. Το ζήτημα και το ερώτημα το πολιτικό είναι αν και κατά πόσο αυτές οι κινήσεις βοηθούν τη λύση του εθνικού ζητήματος".

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Κομματικές σκοπιμότητες και

υστεροβουλίες δεν χωρούν στο ονοματολογικό. Το ζήτημα αυτό είναι μια μεγάλη Εθνική Υπόθεση και δεν δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ με πραγματικό ποσοστό 3,5%, να αναλάβει τη λύση του. Με τις απόψεις σας κύριε, συμφωνεί μια μικρή μειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Για να κατακτήσουμε

ρόλο στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να τον αξίζουμε. Με τις υποχωρήσεις στις παράλογες αξιώσεις των γειτόνων αποδεικνύεται οτι δεν είμαστε άξιοι. Όσο για τους γείτονες που θέλουν να κάνουν μπάνιο σε θάλασσα και οχι σε λίμνη ( Οχρίδα ), είναι ευπρόσδεκτοι και θα είναι περισσότερο ευπρόσδεκτοι αν αποδεχθούν την πραγματική Σλαβική τους ταυτότητα και δεν επιμένουν στην ψεύτικη.

Θάνος

Τα λέει για τους ΑΝΕΛ .Δεν ανησυχούμε.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΤΔ.ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ?

Alexilion

Δηλαδή κύριε Ροζουλη, πως την έχεις δει, νομίζεις πως μας δουλεύεις ?.... Θα ξεπουλησετε την ταυτότητα, την καρδιά της Μακεδονίας μας και δεν θα τρέχει τίποτα? Θα μας πει ότι αυτό είναι προοδευτικο και θα μας παραμυθιασετε, είσαστε βαθιά νυσταγμένος, δεν έχετε δει τίποτα από αυτά που θα έρθουν ως αποροια της πράξης σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boutaris

Ο κ.Μπουτάρης -μέσω γραπτής ανακοίνωσης- τονίζει πως "οι θέσεις μου για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και τα Βαλκάνια είναι επίσης διαχρονικά γνωστές. Δεν περιμένω βέβαια η κατάσταση στην πόλη να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη ούτε οι θαυμαστές και υπηρέτες του σκληρού καθεστώτος Παπαγεωργόπουλου να αποκτήσουν ξαφνικά ιστορική συνείδηση

14
theresa_may1

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τονίζει η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενόψει της συνάντησής της με τον Αλέξη Τσίπρα,

1
fotisk

«Είναι ψηφισμένο η μείωση των συντάξεων... αλλά εκείνο που θέλω να κρατήσετε, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξισορροπήσει όλα τα μεγέθη», ανέφερε  ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

6