Κώστας Αχ. Καραμανλής: Οι εταίροι να πείσουν τους Σκοπιανούς να κάνουν βήματα πίσω

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Οι εταίροι να πείσουν τους Σκοπιανούς να κάνουν βήματα πίσω

Ο βουλευτής Σερρών ανέφερε: «Δεδομένη η ευαισθησία που έχει η ΝΔ για τον όρο "Μακεδονία"» - Υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα "Όχι" και το 1992 και το 2008»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Οι εταίροι να πείσουν τους Σκοπιανούς να κάνουν βήματα πίσω
Στην υπενθύμιση πως στο Βουκουρέστι δεν υπήρξε συμφωνία με ευθύνη των Σκοπίων, "άρα δεν υπάρχει δέσμευση για σύνθετη ονομασία εκ μέρους της χώρας μας" αλλά και την πάγια θέση της ΝΔ πως "δεν θα επιτρέψει σαλαμοποίηση του όλου θέματος, δηλαδή να υπάρξει συμφωνία για το όνομα όμως δίχως επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων όπως αυτά των αλυτρωτικών θέσεων και του συντάγματος της γειτονικής χώρας" προχώρησε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha σήμερα το πρωί ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής. 

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως "η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα «Όχι» και το 1992 και το 2008.Το Βουκουρέστι δεν κατέληξε σε συμφωνία, λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, κι άρα δεν υπάρχει σ’αυτήν τη φάση δέσμευση για σύνθετη ονομασία". Για να προσθέσει πως "όπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κόκκινη γραμμή – πέρα από το όνομα – έχει να κάνει και με τις χρήσεις του ονόματος (erga omnes) αλλά και με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού που επιδεικνύει η σκοπιανή πλευρά, προσπαθώντας να καπηλευθεί την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να κάνει «σαλαμοποίηση» του όλου θέματος, δηλ. να συμφωνήσουν σε μια ονομασία και μετά να συζητήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα. Αν οι εταίροι μας θέλουν συμφωνία στο θέμα του ονόματος, πρέπει να πείσουν τους γείτονές μας να κάνουν πολλά βήματα πίσω. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι το τι λέει η Αντιπολίτευση, αλλά το τι κάνει η Κυβέρνηση. Αυτή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων" κατέληξε.

Παράλληλα, ο βουλευτής Σερρών υποστήριξε πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, την ώρα που ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο, αυτό το τερατούργημα, που στην ουσία είναι η εμβληματικότερη κατάρρευση του αριστερού αφηγήματος, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, κάνοντας διαρροές για τυχόν διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας ενώ για το ρόλο της Εκκλησίας στο Μακεδονικό υποστήριξε πως "η Εκκλησία – όπως όλοι σ’αυτή τη χώρα – έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Αυτό, όμως, που έπραξε η κυβέρνηση, που μέσω διαρροών ταυτίζει τις απόψεις της Εκκλησίας με αυτές της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτο και προσβλητικό, και υπονομεύει κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης