Τζανακόπουλος κατά δικαστών: Επικίνδυνο να λένε ότι η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και τρομοκρατία

Τζανακόπουλος κατά δικαστών: Επικίνδυνο να λένε ότι η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και τρομοκρατία

«Δεν είναι αποδεκτό να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζανακόπουλος κατά δικαστών: Επικίνδυνο να λένε ότι η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και τρομοκρατία
"Αποπροσανατολιστική" χαρακτήρισε την τοποθέτηση δικαστών και εισαγγελέων ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση
για το γεγονός ότι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν το Εφετείο Αθηνών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως είναι "επικίνδυνη" η αντίληψη ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία.

Κλείσιμο
"Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση από το πρώτο δευτερόλεπτο έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είναι ευθεία επίθεση στο κράτος δικαίου, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Μέχρι εκεί όλα καλά. Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται, είναι όταν δικαστικοί κύκλοι επιλέγουν να επιχειρήσουν να ταυτίσουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια με την κυβέρνηση ή αν όχι να ταυτίσουν, να θεωρήσουν ότι είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για το γεγονός ότι κάποιοι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν σήμερα το πρωί το Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται περί πραγματικά αποπροσανατολιστικής τοποθέτησης" είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Και προσέθεσε: "Βεβαίως, η διάκριση των εξουσιών είναι μία από τις αρχές της δημοκρατίας. Μια άλλη αρχή είναι η αρχή της ελευθερίας να διατυπώνονται απόψεις. Οι δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται για να μπορούν να κρίνονται. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό κατ' αρχάς είναι οι δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό είναι το πρώτο μη αποδεκτό. Το ότι από την κριτική περνάμε στην πέτρα και από την πέτρα περνάμε στην τρομοκρατία, αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη. Το ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης